Még nem regisztráltam

Életke

Egerszalók, Hévíz, Harkány – Magyarország legnépszerűbb wellnessvárosai

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Járjunk bármely évszakban, a fürdőzés olyan program, amibe mindig szívesen belevetjük magunkat, ha egy kis pihenésre vágyunk. Ha nehéz a döntés, talán a következő lista segít a választásban.

Szerinted melyik hazai városunk a legjobb, ha wellnessről van szó?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

16 szavazat.

Harkány

A kis Baranya vármegyei település bizony óriási kincset rejt. 1823-ban fedezték fel a jellegzetes, kénes jellegű gyógyvízét, amire már 1824-re elkezdték kiépíteni a fürdő területét. A fürdő ma már az egyik legnépszerűbb célpontja a pihenni vágyóknak, de a környék természeti kincsei és környező városai (Pécs, Siklós, Villány) miatt is érdemes ide ellátogatni.

The biggest thermal lake.

Hévíz

A közel 4500 fős település Európa-szerte ismert természetes medrű, meleg vizű taváról, a Hévízi-tóról, amit már az ókori idők óta előszeretettel látogattak gyógyító hatása miatt. A fürdő létrehozását a Festetics családnak köszönhetjük, de leginkább gróf Festetics Györgynek, aki céltudatosan építette. Ma már a városban virágzik a turizmus, így aki meg szeretné ismerni a települést, lazítana a gyógyító vízben, illetve mellette felfedezné a Balaton nyugati felét, annak Hévíz tökéletes desztináció lesz.

Miskolc, Hungary 12th, Nov. 2015 People enjoy stay at Miskolc Tapolca Barlangfurdo Cave Bath (Barlangfrd?). The Cave Bath is a thermal bath in a natural cave in Miskolctapolca, which is part of the city of Miskolc, Hungary. The thermal water (temperature from 30 C to 36 C ) is reputed to reduce joint pain.The Cave Bath can be visited all year long, except for January. (Photo by Michal Fludra/NurPhoto) (Photo by NurPhoto/NurPhoto via Getty Images)

Miskolctapolca

A Miskolc körzetében található Miskolctapolcán már a 16. századtól használták gyógyításra a földből kitörő gyógyvizet. Ma már különleges barlang-, és élményfürdőkben áztathatjuk magunkat, a kalandvágyók pedig kipróbálhatják magukat egy izgalmas kalandtúrán is, esetleg bobozással is elüthetik az időt.

One of the many SPA in Budapest, Hungary

Budapest

Ha fürdőzésre vágyunk és épp Budapesten lakunk, nem is kell messzire mennünk, hogy élvezni tudjuk a gyógyvizek jótékony hatását. A népszerű budapesti gyógyfürdők mellett az élményfürdőzés szerelmesei is megtalálhatják a kedvenc helyeiket, legyen szó akár klasszikus strandolásról vagy aquaparkos-csúszdázós szórakozásról.

Hajdúszoboszló

A Debrecentől 22 km-re fekvő Hajdúszoboszlóról bárkit is kérdezünk, biztos elsőként az jut eszébe, hogy milyen remek wellnesslehetőségeket tartogat a település. Termálvizét 1925-ben fedezték fel, azóta pedig az egyik legnépszerűbb wellnesscélpont az országban. Számos szállodával, étkezési és szórakozási lehetőséggel Hajdúszoboszlón biztos nem fogunk unatkozni.

Zalakaros

A Zala vármegyei településen 1962-ben fedezték fel a gyógyító termálvizet, ami miatt igen hamar az ország egyik legkeresettebb wellnessvárosává vált. Számos apartman és hotel közül válogathatunk, hogy megtaláljuk a számunkra legkedvezőbb helyet a pihenésre.

The limestone hill of Egerszalok (Hungarian: Egerszalók) in Hungary. Egerszalok's real attraction, on the southern side of the village, is the thermal spring erupting from deep in the earth and limestone hill created by water runoff, which over the years has come to be known as 'salt hill.' The 65-68 C medicinal water rich in mineral content continually builds jagged, white formations, offering an imposing spectacle.

Egerszalók

A honfoglalás óta lakott településen az 50-es években bukkantak olajbányászok gyógyvízre. A 420 méterről feltörő, közel 70 fokos víz évtizedek óta vonzza a turistákat, ráadásul nemcsak a gyógyhatása miatt látogatják annyian, hanem a kitörő víz által létrehozott mészkőlerakódás okozta természeti képződmény miatt is, ami csodálatos látványt nyújt az idelátogatóknak.

The Sarvar castle in West Hungary

Sárvár

Vas vármegye második legnagyobb településén, Sárváron, szó szerint pezseg az élet. Gyógyvizére számos, jól ismert wellnessszállodát építettek ki, így akár gyógyulni, akár feltöltődni vágyunk, a város nem szűkölködik a vízi pihenésben. Kulturálisan pedig pláne nem. Látogassuk meg a Nádasdy-várat vagy a gyönyörű sárvári arborétumot, hogy egy felejthetetlen élménnyel zárjuk napunkat.

Bükfürdő

A Vas vármegyei Bük bár kis település, mégis  népszerű a fürdőzők körében. Az 50-es évek végén fedezték fel a területén található gyógyvizét. A termálfürdő számos medencét kínál felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt, aki pedig nem szégyenlős, annak az igazi, fürdőruhát tiltó finn szauna kipróbálása teljes megújulást fog jelenteni.

Gyula

A közvetlenül a román határ mellett meghúzódó település nemcsak gyógyfürdőjéről híres, de kulturálisan is jelentős hely. A Gyulai vár, az Almássy-kastély vagy a Városháza mind lenyűgöző nevezetességek, amiket fürdőzés után érdemes meglátogatni, hogy teljessé tegyük a pihenésünk.