Még nem regisztráltam

Életke

Krisztus szobrába, Chuck Norris hasonmásába, indiai házasságba – nem is gondolnád, mi mindenbe csapott már villám

Anna Csákó

Azt tudjuk, hogy csalánba nem üt a ménkű, de el sem tudjuk képzelni, milyen bizarr célpontjai voltak már villámlásoknak. Hoztunk pár példát,

szerinted melyik a legelképesztőbb?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

6 szavazat.
Scott Smith / Getty Images

Tizenegyszer ugyanoda

„A villám nem csap kétszer ugyanoda.” Rossz hírünk van. Akár tizenegyszer is csaphat ugyanoda.

Anton Petrus / Getty Images

Repülőbe

Nem szívesen ültünk volna azon a gépen, melynek kényszerleszállást kellett végrehajtania Washingtonban egy villámcsapás miatt. Szerencsére mindenki túlélte az esetet, de így is sokan megsérültek.

Michael J. Cohen / Getty Images

Vitorlásba

Szürke, borús bostoni kikötő, csend. Majd jön egy egetrázó mennydörgés, és egy hirtelen ég egy vitorláshajó.

Anton Petrus / Getty Images

Szélturbinába

Egy adótoronynál dolgozó férfi rögzítette az esetet, ahogyan egy villámcsapástól lángoló szélturbina forog körbe-körbe.

Paul Souders / Getty Images

Autóba

Nem szeretnénk tudni, mit érezhetett az a nő, aki az autópályán haladva megállásra kényszerült, miután az előtte lévő autóba belecsapott a villám – amiben történetesen a férje ült a gyerekeivel. Szerencsére a Faraday-kalitkaként működő autó szenvedett egyedül károkat, a benne ülő családnak az ijedtségen túl nem lett komolyabb baja.

Michael Ovseychik / Getty Images

Kézben fogott evőeszközbe

Egy 65 éves nyugdíjas a konyhájában volt, mikor a természet beszökött hozzá az ablakon, és a kezében tartott evőeszközökön elindulva, a férfi testén keresztül a földig ért a villám. Csodával határos módon a férfinek szinte haja szála sem görbült: a lábán lévő papucs gumitalpa földelte a villámot.

John Morrison / Getty Images

Fenyőfába

Egész gyakori eset, de végignézni így is döbbenetes látvány.

Cappi Thompson / Getty Images

Kutyasétáltatás közben

Rebecca Soto gyanútlanul elindult otthonról kutyát sétáltatni. Rebecca Soto párja hatalmas robajt hallott, és gyanúval élve kilesett a házból. Rebecca Soto a földön feküdt. Különösebb sebesülések nélkül túlélte, de a felépülése még hetekig tartott, az élmény pedig élete végéig vele marad.

Cesar Okada / Getty Images

A Megváltó Krisztus szobrába

Vallástalan emberek számára is hátborzongató látvány lehetett, mikor a 30 méter magas, Jézus Krisztust ábrázoló szoborra lecsapott az istennyila Rio de Janeiróban.

vernonwiley / Getty Images

Házasságba

Az indiai lagzi már javában tartott, mikor a mennyasszony úgy ítélte meg, vőlegénye furcsán viselkedik egy közeli villámcsapás után. Több se kellett a jövendőbeli feleségnek, és erre hivatkozva lefújta az esküvőt.

CBS Photo Archvie / Getty Images

Chuck Norris-ba

És az nem Chuck Norris-nak fog fájni, hanem a villámnak. (Ezúton is elnézést kérünk a vicc miatt.) Természetesen nem szó szerint a mémesült akcióhőssztárba csapott bele a villám, de nagyjából neki képzelhette magát az a férfi, aki kitalálta, hogy jó buli beleugrani ejtőernyővel egy vihar közepébe – és ezt túl is élte.

triloks / Getty Images

Esernyőbe

Amit egy mi sem sejtő férfi tartott a kezében. Szerencsére a férfi túlélte.