Még nem regisztráltam

Életke

Szellembrownie, pókkalács, müzlimúmiák – ezek a legjobb halloweeni receptötletek

Grósz Petra
Grósz Petra

Magyarországon is egyre népszerűbb a halloween: az amerikai ünnepre egyesek tökfaragással készülnek, mások a robotporszívójukat alakítják át elvarázsolt seprűvé a boszorkányos hangulathoz. És akadnak olyanok is, akik inkább a konyhában teljesednek ki ebben az időszakban.

Az ő kedvükért összegyűjtöttünk néhány tematikus receptötletet, amit érdemes kipróbálni ősszel, közeledvén halloween napjához. Minden receptet TikTok-videó formájában mutatunk, csak kattints a képekre, hogy láthasd őket.

Neked melyik a kedvenced?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

5 szavazat.

Szellembrownie

Klasszikus brownie, némi csavarral – a kísértetek olvasztott fehér csokoládéból készülnek a tetejére, amiken elfér még némi dekorgyöngy is.

Epres töksütik

Pofonegyszerű recept: ha van otthon leveles tésztánk és eprünk, nyert ügyünk van. Esetleg egy darab tojás jól jöhet a tészta lekenéséhez, hogy szép fényesek legyenek a sütik.

Mogyorókrémes pókkalács

Némi kézügyességre, türelemre, leveles tésztára, mogyorókrémre, tojásra és két darab szemalakú cukorkára lesz csupán szükségünk. Ha megvagyunk, meg is született a halloweeni buli sztárja!

Hamis töltött tökfejek

Sütőtökre nincs szükség ehhez a recepthez, kaliforniai paprikára annál inkább, azokból tudunk tökfejeket mintázni; ha elkészült a hagymás-darálthúsos töltelék, mehet is a paprikákba, majd a kész művek a sütőbe. Miután a töltelék átsült, paradicsomszószt és reszelt sajtot teszünk paprikafejek tetejére, és pár percre visszadobjuk azokat pirulni.

Múmiavirslik

Virsliket és leveles tésztát elő! Némi tekergetés után mehetnek is a „múmiák” a sütőbe, tálalásnál pedig kerülhet tetejükre szemalakú cukorka. Ha viszont irtózol a gondolattól, hogy édes ízzel párosítsd a virslit, a szemek sajttal és chia maggal is helyettesíthetők.

Diós koponyafalatok

Ennek a receptnek talán a legnehezebb része, hogy kivárjuk, amíg megérkezik a hozzá szükséges koponya-alakú sütőforma: onnantól már csak csokit és diót kell szerezzünk.

Fehércsokis bosziujjak

Meglepően egyszerű és mutatós vendégváró: kisebb-nagyobb sóspálcika is használható hozzá, de érdemes a vastagabb ropogósat választani, hogy a szálak ne sérüljenek meg, miközben belemártjuk őket az ételfestékkel kikevert, olvasztott fehér csokiba. A körmöket mandulaszemekből készíthetjük el, az ujjakon lévő ráncokat pedig fogpiszkáló segítségével rajzolhatjuk meg, mielőtt a hűtőbe tennék azokat megdermedni.

Agynak kinéző fahéjas csiga

Az elkészült (és felszeletelt) tésztacsigákat kitekergetjük egy tepsiben, míg egy agyhoz hasonló tekervényt nem kapunk. Miután megsült, a tetejére mascarponéval kikevert eperlekvárt teszünk.

Eperarcú húsevő növények

Hobbicukrászoknak kifejezetten ajánljuk ezt az eperből kialakított, „húsevő növényt”, aminek még a kaspója is házi készítésű.

Müzlimúmiák

A müzli készülhet házilag, de bármelyik boltban kapható szelet is megteszi, amihez nem lesz szükség másra, csak fehér csokira, habzsákra és szemalakú dekorcukorra. Utóbbi drazséval és olvasztott csokival is helyettesíthető.