Főzelék, krémleves, spagetti – ezeket készíthetjük a nyár slágeréből, a cukkiniből
Évek óta a nyár slágerétele a cukkini. Nem véletlen, hiszen friss, egészséges és rengetegféle étel készíthető belőle.
Évek óta a nyár slágerétele a cukkini. Nem véletlen, hiszen friss, egészséges és rengetegféle étel készíthető belőle.
Gyors, változatos és egyszerűen elkészíthető. Elsőre a tésztákról az olaszok jutnak eszünkbe, de sok magyar klasszikus kedvencünk is van.
Négy éve már, hogy egy teljesen új világot kellett megismernünk a pandémia kitörésével, ami sokakat arra sarkallt, hogy több időt töltsenek otthon, és ezzel a konyhában is. Ez rengeteg virális receptet eredményezett, a legtöbbjüket még ma is szívesen főzzük.
Egyszerűktől a pepecselősekig – együtt, de külön-külön is mutatósak.
A világon rengeteg recept létezik, az idők folyamán pedig változnak is sokszor. Másrészt a globalizmus korában már nemcsak a saját és esetleg a szomszédos konyha ételeit eszik az emberek, hanem például simán ehetünk Magyarországon akár japán, chilei, kenyai ételt is. Ennek is folyománya, hogy az ételek receptjébe olyan hozzávalók is kerülnek, amelyeket eredetileg nem tartalmaznak. Ilyen példákat szedett össze a Tasteatlas.com, ezek közül szemezgetünk.
Rivaldafényben a levesek, a sajtok és a tökfélék.
Bár koktélozni bármikor jó, a kevert italok nyaraláskor esnek a legjobban. Persze nem kell feltétlenül elutazni, de még egy menő bárig sem elmenni egy izgalmas italért. Íme 10 nyári koktél és a receptjeik. A világon valahol mindig öt óra van.