Még nem regisztráltam

Életke

Lasagne, carbonara, vargabéles – a legfinomabb tésztaételek

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Gyors, változatos és egyszerűen elkészíthető. Elsőre a tésztákról az olaszok jutnak eszünkbe, de sok magyar klasszikus kedvencünk is van.

Neked melyik a kedvenc tésztaételed?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

12 szavazat.

Lasagne

Sokak kedvence, de csak kevesen merik elkészíteni, pedig nem egy bonyolult étel. Többféle verzióban elkészíthető, lehet akár húsmentes, zöldséges és sok sajtos is.

Túrós csusza

Megosztó étel olyan szempontból, hogy van aki édesen, van aki sósan szereti, a legvadabbak a szalonnás verziót is megcukrozzák.

Vargabéles

Túrós, édes desszert, ami főfogásként is megállja a helyét. Készítheted citromosabban mazsolával, vagy vörös áfonyával, a jó sok felvert tojásfehérjétől pedig igazán könnyed és légies lesz az étel.

Carbonara

A carbonara sokszor vita tárgya, hiszen mindenki más elkészítésre esküszik. A tejszínes verziót érdemes elfelejteni, és kipróbálni az eredeti receptet.

Rakott tészta

Ezer módon variálható recept. A legegyszerűbb, ha előtte megnézed, mi van a hűtőben, például gépsonka, krémsajt, trappista. Idényzöldségekkel a legfinomabb, de akár fagyasztott brokkoli, vagy konzerv kukorica is mehet bele.

Sajtos tészta

Bár a sajtos-tejfölös verzió is remek, ez egy krémes, nyúlós, extra sajtos tészta. Tej, liszt és tojássárgája adja a krémes alapot, ami kívül-belül bevonja a tésztát. Bármilyen sajttal megbolondíthatod, sőt fokhagymával és szalonnával is.

Gnocchi

Elsőre macerásnak tűnhet, de sokkal jobban fog esni, ha saját magad készíted a krumpligombócot. Csak egy kis gyúrás és formázás és mehet is a főzővízbe, közben elkészíted a szószt, ízlés szerint.

Bolognai

Az egyik legnépszerűbb tésztaétel, amit mindenhol ismernek. Ha időnk engedi, hagyjuk az üveges szószt és a zacskós port. A recept egy igazi olasz sofrito alappal indul, ami nem nagy ördöngösség, viszont egészen más szintre helyezi a bolognainkat.

Krumplis tészta

Igazi magyaros fogás. A krumplit hagymán megforgatjuk, megfőzzük és összepaszírozzuk, majd a tésztával összekeverjük és ízesítjük. Nem maradhat el a kovászos uborka vagy almapaprika kísérő sem.

Káposztás tészta

Az apróra reszelt fejes káposztát megpároljuk, jól lepirítjuk, majd a kockatésztához keverjük. Sózzuk, borsozzuk tálalás előtt. A másik tábor hívei porcukorral is meghintik.