Még nem regisztráltam

Életke

Ajándékok, díszek, finom ételek és persze a szeretet – ezek miatt örülünk a karácsonynak

Anna Csákó

A karácsony mindenkinek más miatt fontos, de azt leszögezhetjük, hogy a keresztény kultúrkör egyik legnépszerűbb és legtöbbek által várt ünnepét tartjuk ilyenkor.

Te miért szereted a karácsonyt?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

8 szavazat.
Palágyi Barbara / 24.hu

Ajándékozás

Ki ne szeretne ajándékot adni és kapni? (Ha te épp nem, akkor rendezd az elemet a lista végére.)

Tom Werner / Getty Images

Karácsonyfa

Az adventi időszakhoz rengeteg hagyomány kötődik, de talán mind közül a karácsonyfa kiválasztását, egyenesre fabrikálását és a csúcsdísz felhelyezését szeretjük a legjobban.

Angeline Desdevises / Hans Lucas / AFP

Együtt a család

Sokaknál borítékolható, ha évente egyszer közös asztalhoz ül a nagycsalád, az nem lesz konfliktusmentes – mégis várjuk, és örülünk régen látott szeretteinknek, vagy épp azt értékeljük, hogy szűk családunk körében eltölthetünk néhány békés napot.

Bielik István / 24.hu

A szeretet ünnepe

Ideális esetben ebben a néhány napban az egymás felé fordulás, békesség, megértés, önzetlenség és adakozás nagyobb hangsúlyt kap, mint a mögöttünk hagyott év többi napján (még jobb esetben ez nem így van – és nem azért, mert még ilyenkor sem figyelünk oda másokra).

GMVozd / Getty Images

Ünnepi menü

Bár statisztikát nem tudunk mutatni, erős lehet a gyanúnk, hogy a legtöbb plusz kiló karácsony tájékán ugrik ránk fel.

Nagy Borbála / 24.hu

Díszek

Az év legsötétebb időszakában, a zord időjárást ellensúlyozva jól esik a szemünknek, hogy ilyenkor minden ünnepi fényekbe borul.

Karácsonyi slágerek

Valószínűleg rengeteg embert épp annyira idegesít, mint ahányan örülnek neki, hogy végre büntetlenül hallgathatják az All I want for Christmas is you-t.

© Marco Bottigelli / Getty Images

Téli szünet

Ha a karácsony szelleme a lista többi pontjával sem érintene meg minket, az év végi szabadságoknak és iskolai szünidőnek még mindig örülhetünk.

Mohos Márton / 24.hu

Megszületett a kis Jézus

A karácsony elsősorban keresztény ünnep, és ilyenkor Jézus Krisztus születéséről emlékeznek, még ha ateisták és más valláshoz tartozók is szívesen követik az adventi időszakra eső hagyományokat.

Nagy Borbála / 24.hu

Karácsonyi vásár

Hideg ide vagy oda, tagadhatatlan a hangulata a kesztyűs, átfagyott kézben tartott forralt bor szürcsölésének egy karácsonyi bódé mellett állva.