Még nem regisztráltam

Életke

Koloska-völgy, Kányavári-sziget, Sajkod – romantikus sétahelyek a Balaton-felvidéken

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Az új, még felfedezetlen helyek, tájak mindenkit izgalomba hoznak, legyen szó romantikus sétáról, vagy a vasárnapi ebéd lemozgásáról családostul. Az meg külön öröm, ha nem felkapott, túlzsúfolt helyen kell andalogni.

Te hol sétálnál legszívesebben?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

7 szavazat.

Pálos kolostor (Salföld)

Egy igazán kellemes sétát követően egy meghitt hangulatú templomromot fogunk találni a salföldi erdő közepén. Ha kedvünk úgy tartja, bejárhatjuk az onnan induló túraútvonalat az erdőn át.

Kőtenger (Szentbékkálla)

Az ódon kis falu utcáin járni felér egy időutazással. Túracipőt érdemes magunkkal vinni, a település gyönyörű természeti környezetben található.

Sajkod (Tihany)

A Tihanyi-félsziget nyugati szegletében a strand környéke mindenképp felderítést érdemel. A víz lágy csobogása, a nádas madarainak csicsergése rögtön megnyugtat minden erre kirándulót.

Koloska-völgy (Balatonfüred)

Balatonfüred másik arca, hiszen nem csak vitorlázni és borozni lehet a balatoni városban, hanem jókat kirándulni is. Elhagyva a vadasparkot egy szélesen elterülő tisztásra érünk, ahonnét a patakon át a kilátóig vezet a tanösvény. Ha nagy túrára nem vágyunk, piknikezzünk a réten és csodáljuk a sziklákat és az erdőt.

Malom-tó (Tapolca)

A 13. századi malom páratlan látványossága a városnak. A köré épült középkori házak és közöttük megbúvó halas lépcső szemet gyönyörködtető látvány. Szuper program itt eltölteni egy délelőttöt.

Szent Jakab-forrás és Forrás-tó (Vászoly)

A kis falucska Balatonfüred és Zánka közt bújik meg a pécselyi dombok között. Az autót letéve kellemes sétát tehetünk a patakpart mentén egészen a forrásig és megcsodálhatjuk a tavat is.

Kányavári-sziget (Kis-Balaton)

Elhagyva a Balatont belefutunk a Kis-Balatonba, ahol akár bivalyokkal is találkozhatunk. Mindenképpen járjuk be a Kányavári-szigetet. Egyedi atmoszférája elbűvöl minden ide látogatót.

Sümegi Vár

A megújult vár minden évszakban magával ragadó. Már messziről kitűnik, így elhibázni se tudjuk a célt. Nyáron a lovagi tornát is megnézhetjük és belakmározhatunk a csárda kínálatából.

Kolostorok és kertek (Veszprém)

Veszprémben a volt vidámpark helyét mesésen felújították, így érdemes egy séta alkalmával szemügyre venni az erdei játszóteret, tó- és patakpartot, futópályát és vendéglőket.

Kálvária-domb (Veszprémfajsz)

Elsőre talán furcsán hangzik, hogy egy kálvária izgalmas helyszín, de érdemes megmászni ezt a kis dombot, mert a tetőről körbenézve a szavunk is eláll. Szép időben a Balaton déli partjáig is ellátni.

Tihanyi kikötő

A Tihanyi-félsziget nem csak az apátságból és a skanzenből áll, remek sétahely a kikötő, ahonnan egészen más arcát mutatja Balatonfüred, Csopak és Almádi. Ha tehetjük, naplementére időzítsük az ottlétet.