Még nem regisztráltam

Életke

Lemerülő konyhai mérleg, fröcsögő olaj, hangyák – ezektől mind falra mászunk a konyhában

Grósz Petra
Grósz Petra

Sütés és főzés – van, aki imádja, van, aki utálja, és olyan is, aki csak elviseli. Az evés viszont létszükségletünk, így hacsak nem rendelünk valahonnan rendszeresen, helyet kell szorítanunk a főzésnek. Az ételkészítést viszont számos tényező nehezíti, a legirritálóbbakat most listába szedtük.

Téged melyik borít ki a leginkább?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

7 szavazat.
nicoletaionescu / Getty Images

A szagok

Bármennyire is kedveljük például a rántott húst, az olaj, amiben kisütjük, van, hogy napokig terjeng a lakásban, nem beszélve a hajunkról és a ruháinkról, melyekbe szintén befészkeli magát. Húsételek előkészítése után a kukát is érdemes rögtön kiüríteni, hogy ne lengje be otthonunkat a kellemetlen szag. Ha pedig kesztyű nélkül nyúlkáltunk a halhoz, jó ideig küzdhetünk az illatával, akármilyen alaposan is mosunk kezet.

fotostorm / Getty Images

Hibás receptek

A receptek ugyan gyakran csak iránymutatásként szolgálnak, vannak esetek, amikor minden egyes grammot és millilitert érdemes figyelmesen adagolni – ilyenkor tud nagy bosszúságot okozni, ha a recept, aminek nekiláttunk, valójában hibás.

iiievgeniy / Getty Images

Lecsöpögő, mindenhova fröccsenő olaj

Legyen szó az üvegen visszacsurgó olívaolajról, vagy éppen a hús/zöldség rántáshoz használt zsiradékról, egyaránt dühítő tud lenni, ha összepacsmagoljuk vele a tűzhelyet, a konyhapultot, a falat vagy éppen a ruhánkat, nem beszélve a földön landoló cseppekről, amiket aztán észrevétlenül széthordunk a lakásban.

nadisja / Getty Images

Olvadó műanyageszközök

Rejtély, miért készül olyan sok konyhai eszköz műanyagból, amikor a legváratlanabb pillanatokban képesek olvadásnak indulni.

skynesher / Getty Images

Lábatlankodók a konyhában

Sokunknak ismerős lehet a kifejezés, miszerint túl sokan vagyunk a konyhában. Bár van, amikor jólesik a segítség, a legtöbb esetben inkább zavaró lehet, amikor valaki próbál a kezünk alá dolgozni, gyakran egészen más tempóban, mint amilyenben mi szeretnénk haladni.

RHJ / Getty Images

Kártevők

Amíg a hangyáknak elég néhány szem földre potyogott morzsa, a gyümölcslegyekkel is küzdhetünk hosszasan, ha megtelepszenek a mosogatónk lefolyójában, nem beszélve a zsizsikről, amiből ha egyet megpillantunk, nagy valószínűséggel dobhatunk is ki mindent, ami nem volt légmentesen lezárva a kamránkban – a fűszerektől a tésztákig.

deepblue4you / Getty Images

Forró fedők

Bár gyakran megkönnyítik a főzési folyamatot, egyes fedők olyan helyeken is képesek felforrósodni, ahol nem is számítanánk rá, így ha épp nincs hová dobni, miután megfogtuk, a kezünk bánja a pokoli hőfokot.

Irina Blinova / Getty Images

Szétszóródó liszt, dara, morzsa

Mert lehetetlen úgy kinyitni a búzaféléket rejtő zacskókat, hogy ne szóródjon ki belőlük valamennyi. Hasonló a helyzet egyes pékárukkal is, amik akár már a megvásárlásuk másnapján képesek atomjaikra hullani, ha hozzájuk érünk.

AlexLMX / Getty Images

Unatkozó mérleg

Amennyiben unatkozásra hajlamos elektromos mérleget használunk, igencsak oda kell figyelnünk arra, hogy ne álljon túl sokáig. Ha ugyanis az eszközön huzamosabb ideig nem történik mozgás, egyszerűen kikapcsol, miközben lehet, hogy az összetevők felét már összekevertük a tálkájában, a vajat pedig már igen nehéz lenne külön kaparni a liszttől.

d3sign / Getty Images

Szüntelen kézmosás

Tojás, nyers hús, zsír és színező hatású hozzávalók – bármelyikhez is nyúlunk, a higiénia és a komfort miatt nem árt kezet mosni utánuk. Több összetevős sütés-főzés után viszont hamar valamilyen krémért kezdhet el sóvárogni a kezünk a sok sikálás után.

DGLimages / Getty Images

Ha főzünk, ha rendelünk – mindig takarítani kell

Hacsak nem eldobható étkészletet használunk, szüntelen mosogatás és pulttörölgetés az életünk.

Pashalll / Getty Images

Lekopott feliratok

Mind a mérőeszközökön, mind a sütőn vagy a mosogatógépen nagy fejtörést tud okozni, ha egyes feliratok nem olvashatóak megfelelően.