Még nem regisztráltam

Életke

Mikor gombafrizurával, zokni-szandál kombóval is vagány vagy – legjobb dolgok a gyerekkorban

Anna Csákó

Rengeteg olyan adottsággal rendelkeztünk gyerekkorunkban, melyekről ma már úgy gondoljuk, nem vagyunk birtokukban – pedig ezek többségére felnőttként is képesek lehetünk, és talán nem kell olyan görcsösen ragaszkodnunk a valós korunkhoz.

Szerinted mi a legjobb a gyerekkorban?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

13 szavazat.
Peter Dazeley / Getty Images

Nem ismered az órát

Ráadásul nagyon lassan telik az idő, és minden nap egyformán fontos (kivéve a karácsonyt és a születésnapodat, mert azok fontosabbak).

SbytovaMN / Getty Images

Bármi lehet még belőled

A racionalitás talaján maradva gyerekként még valóban akármilyen irányba elindulhat az életed (nem figyelmen kívül hagyva a környezeti tényezők jelentős szerepét), de ha épp azt vennéd a fejedbe, hogy varázsló leszel, elég hozzá egy pálcát fognod a kezedbe.

Varga Jennifer / 24.hu

Kíváncsi vagy

Minden új még a számodra, és félelem vagy elzárkózás helyett nyitottan és érdeklődéssel fordulsz a külvilág felé.

Mohos Márton / 24.hu

Gyorsan tanulsz

Néhány év leforgása alatt a jelenlegi ismereteid legnagyobb részét már megtanulod – például beszélni, írni, olvasni, járni, bekötni a cipőfűződet, és a sort még jó sokáig lehetne folytatni.

Mohos Márton / 24.hu

Egy száraz falevelet is kincsnek tartasz

A gyerekeknél nem az adja a dolgok értékét, mit írtak az árcédulára. Felnőttként joggal érezhetjük, hogy nem ők azok, akik e tekintetben tévúton járnak.

Severin Schweiger / Getty Images

Hiszel a mesékben

Gyakran felnőttként is kihívás ellenállni a bajbajutott afrikai hercegnek, aki segítségedért cserébe élethosszig tartó kényelmet és gazdagságot ígér, de gyerekként még ennél ártalmatlanabb mesékben hiszünk.

Adrián Zoltán / 24.hu

Nem számít, milyen ruha van rajtad

Nem ciki az overál, a zokni-szandál és a gombafrizura – bármit veszel fel, mindenki odáig lesz attól, hogy milyen cuki vagy.

Farkas Norbert / 24.hu

Nem kell törődnöd az egészségeddel

Szerencsés esetben nincs is még olyan betegséged, ami ezt indokolttá tenné, valamint szüleid feladata, hogy megfelelően étkezz, öltözködj és lásson egy orvos, ha mégis elkapnál valami nyavalyát.

Bryan Allen / Getty Images

Nem baj, ha félsz valamitől

Felnőttként sem az, de gyerekkorunkban fel sem vetődik ez a kérdés.

Kummer János / 24.hu

Nem kell számlákat fizetned

Bizonyos anyagi státusz alatt vagy felett ez felnőttként sem feltétlenül a mindennapjaink része, de az átlagember visszasírja azt az időszakot, mikor még nem tudta, hogyan kell kitölteni egy sárga csekket.

FGorgun / Getty Images

Semmiért nem kell felelősséget vállalnod

Jogilag sem, ahogyan egy bevásárlóközpont közepén kapott hisztiroham után se kell magyarázkodnod.