Még nem regisztráltam

Életke

Olaszba’, igazándiból, szexi – a mindennapok legidegesítőbb kifejezései

Balázs Besenyei
Balázs Besenyei

A mindennapjainkba észrevétlenül beépülnek olyan teljesen értelmetlen, cserébe viszont felettébb idegesítő kifejezések, amik beszélgetéseket képesek megmérgezni rövid idő alatt.

Melyik az, amitől igazán falra tudsz mászni?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

34 szavazat.
Unhappy small child in bedroom, eyes closed.

Olaszba'

Főleg nyáron hallhatjuk ezt nagyon sokszor, ha a családdal vagy a barátokkal a nyaralásról beszélgetünk. Az országnevek ily módon történő félbeszakításánál alig van kevésbé idegesítő dolog. Főleg, ha még nyelvtanilag is helytelen (-ba, -be, -ban, -ben).

A young woman is sitting on the sofa at home with her head in her hands. The concept of health problems , headache or stress

Pocaklakó

Főként az influenszerkultúra felhígulásával keletkezett ez a szó a várandós nők körében, akik a bennük fejlődő babát ezzel a kifejezéssel látták el.

Studio shot of an angry young man

Tesó

Nincs olyan budapesti metróaluljáró, ahol naponta tizenkétszer ne hangzana el a kifejezés, de a buszmegállókban várakozó tinédzserek körében is igazán kedvelt lett a használata. Jól írom, tesó?

Studio shot of a suspicious young man

Sokan kértétek...

Az influenszerek és youtuberek kedvenc mondata, amit hallva jól tudjuk, igazából senkit nem érdekel, mit akarnak posztolni vagy mondani.

Screaming, hate, rage. Crying emotional angry woman screaming on blue studio background. Emotional, young face. Female half-length portrait. Human emotions, facial expression concept. Trendy colors

Lemegyek vidékre

Gyakori fővárosi kifejezés, mikor valaki kiteszi a lábát Budapest vonzáskörzetéből.

Igazándiból

Finomkodós és terjengős, ráadásul simán elég lenne annyit mondani helyette: igazából.

A funny fisheye photo of a 50 year old woman in rage showing her teeth.

Szexi (például egy étel)

Főként az internetes főzőműsorok egyre nagyobb száma és térnyerése miatt kapott a szexi kifejezés teljesen más értelmet. Az önjelölt gasztrobloggerek előszeretettel használják ezt a szót ételeik jellemzésére, de ma már nem ritka, ha épületeket vagy országokat is jellemeznek ezzel az emberek.

Tűpontos

Gyakori szóhasználat, leginkább az internetes kultúrában, mikor valami általunk nagyon igaznak vélt gondolatmenettel próbálunk meg ezt írva egyetérteni.

Portrait of woman with angry face in home's living room

Csodanő

Tetszőlegesen továbbalakítható: csodaasszony, csodafeleség, csodaanya… a kellemetlenségi faktor a végtelenségig srófolható.

Cringe

Szinte már unásig használt kifejezéssé vált a magyar szóhasználatban is ez az angol kifejezés, amivel a végtelenül és kényelmetlenül kínos dolgokat írjuk körül.