Még nem regisztráltam

Életke

Pogácsa, krémleves, pesztó – miért univerzális alapanyag a medvehagyma?

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Talán mert finom, egyesek szerint. Mások szerint meg csak túl jó a marketingje.

Te melyik medvehagymás ételt kóstolnád meg leginkább?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

5 szavazat.

Pogácsa

Túrós vagy sajtos pogácsa az alaprecept, amit kicsit extrázunk nyers medvehagymadarabokkal még a hajtogatás közben. Kisütve már nem olyan intenzív az íze, viszont színes és pikáns az eredmény.

Rizottó

A klasszikus krémes rizottót még izgalmasabbá tehetjük a zöld fűszernövénnyel és parmezánnal. Ha csak néhány percig főzzük a levéldarabokat, úgy adja ki igazán az ízét.

Pesztó

Hűtőben hónapokig is eláll, így betárazhatunk a zöld szószból kedvünkre. Kenhetjük a reggeli pirítósra, vagy ehetjük sült húshoz, mártásként is.

Húsgolyó zöldségekkel

Fasírtgolyókat készítünk, hozzá kedvünk szerint zöldségeket dinsztelünk, természetesen medvehagymával együtt, és paradicsomszósszal leöntve sütőbe tesszük.

Gnocchi

Úgy is mondhatjuk, hogy pirított krumplinudli, és máris nem olyan ördöngős ez az étel. Vajon lepirítjuk a gnocchit, majd hozzáadjuk az aprított medvehagymát.

Boglyas metélt

Szupergyors olasz tésztaétel, medvehagymásan. Remek villantós vendégváró vacsora, és nem kell órákig a konyhában robotolni miatta.

Csavart

Krémsajt, bacon, medvehagyma: rossz nem lehet együtt.

Tzatziki

Pofonegyszerű, és remek ízkombinációt kapunk.

Krémleves

Egészséges és csupán néhány hozzávalóból áll ez a tavaszi zöldségkrémleves. Burgonyával sűrítjük, és medvehagymával ízesítjük.

Babka

Nem kell megijedni, nem a jól ismert, mogyorókrémes verziót toljuk meg hagymával, hanem egy sós, krémsajtos verziót dobunk fel a tavaszi zöldséggel.