Még nem regisztráltam

Életke

Manikűr, pedikűr, tisztálkodás – ezekre figyelj oda, ha ápolt megjelenésre vágysz

Anna Csákó

A szépség relatív, az ápoltság viszont nem, és az sem elhanyagolható szempont, hogyan érezzük magunkat a bőrünkben. Utóbbihoz gyűjtöttünk néhány hasznos tanácsot, melyeket nem árt, ha a megfogadunk a mindennapjainkban.

Szerinted melyik a legfontosabb?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

7 szavazat.
Farkas Norbert / 24.hu

Testmozgás

A helyes, sokszínű táplálkozás mellett a legjobb alakformáló a világon, és még egészséges is.

Ivándi Szabó Balázs / 24.hu

Egészséges táplálkozás

A szépség belülről fakad – ez olyannyira igaz, hogy egy megfelelően összeállított, vitaminokkal és ásványianyagokkal dúsított étrend a hajunknak, körmünknek, bőrünknek, de még a hangulatunknak is csak használni tud.

SimpleImages / Getty Images

Pihenés

Ha rendszeresen nem alszunk eleget, akár 10 évvel hamarabb meghalhatunk, ami önmagában elég indok ahhoz, hogy időt szakítsunk erre a tevékenységre.

Oleg Breslavtsev / Getty Images

Arcmosás

A műveletet érdemes reggel és este is elvégezni (akár csak szappannal és vízzel), és a bőrünk hálás lesz érte.

PEAKSTOCK / SCIENCE PHOTO LIBRAR / LDA / AFP

Manikűr

Nem kell egyből 5 centi hosszú, csillogó műköröm-csodákra gondolni – a szép kezekhez gyakran elég egy körömolló és egy körömkefe.

Guido Mieth / Getty Images

Arckrém

Ráncok, bőrszárazság vagy kiütéses arcbőr esetén is sokat segíthet, ha megtaláljuk a bőrtípusunkhoz leginkább passzoló készítményt.

Toroczkay Csaba / Central Médiacsoport

Pedikűr

Mások se örülnek a hosszú, befeketedett karmok látványának és a cipőnk levétele után jelentkező szaghatásnak, de saját komfortérzetünknek is jót tesz, ha megfelelő cipőt és zoknit hordunk, és legalább egy kicsit odafigyelünk lábfejünk ápoltságára is.

PhotoAlto / Frederic Cirou / Getty Images

Hajápolás

Valaki arra esküszik, hogy csak vízzel érdemes hajat mosni, van, aki pedig napi egy órát tölt különböző hajpakolások, balzsamok és samponok használatával. A megoldás talán valahol a kettő között keresendő, miután mindenki számára eltérő lehet a legmegfelelőbb hajápolási technika.

EXTREME-PHOTOGRAPHER / Getty Images

Fényvédő

Talán már senkinek sem új információ, hogy az UV-sugárzás mennyi egészségügyi problémát okozhat a későbbiekben, így érdemes beépíteni a napi rutinunkba a fényvédő használatát.

Yulia Shaihudinova / Getty Images

Sminklemosás

Csak az rosszabb annál, ha sminkben alszunk el, mikor ezt rendszeresen megismételjük.