Még nem regisztráltam

Életke

Szörp, illóolaj, lekvár – ezek mind készülhetnek levendulából

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Nyakunkon a levendulaszezon, mindenbe kerülhet az aromás növényből.

A levendula melyik felhasználását kedveled a leginkább?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

6 szavazat.
Dry lavender flowers and candle lavender color

Gyertya

Szép dekor, és könnyen elkészíthető, ha beszerzünk hozzá pár eszközt. Repceviasz, kanóc és öntőforma kell a szárított virágon kívül.

1244745891

Dekor

Ajtódísz, illatbatyu, szárított csokor vagy falikép. Bevarrhatjuk, fonhatjuk, ragaszthatjuk, számtalan módon díszíthetünk vele, és még a rovarok ellen is véd.

1329246205

Illóolaj

A levendula olaj nagyon jó szolgálatot tesz az aromaterápiában, hiszen lazító, nyugtató hatása van testileg, lelkileg egyaránt. Már kisgyermekkorban alkalmazható fürdővízbe vagy diffúzorba cseppentve.

1539929912

Fagyi

A klasszikus ízeken túl egyre több extrémebb fagyival is találkozhatunk a cukrászdákban. Az innovációra nyitott helyeken többféle virágízű fagyi is szokott készülni – így levendulás is.

Lavender lemonade with ice and  lemon in the drinking glass on the purple background. Close-up.

Szörp

Igazi nyári frissítő. Limonádéhoz keverve, vagy magában is fogyasztható, sok citrommal és jéggel, a tetejét meghintve szirommal. Gyönyörű látvány és az idegeinknek is jót tesz.

lavender jelly in front of a lavender field

Lekvár

Igen, még lekvárt is lehet főzni levendulából. Semmiképp se töményen, csak kedvenc gyümölcsöd extrázására használd.

A close up shot of a lemon lavender bundt cake and some lavender blossoms on a wooden cutting board.

Sütemény

A legtöbb gyümölcs alapú édességbe passzol a lila növény, csak szórj bele egy kávéskanálnyi mennyiséget, és finom levendula aromás desszertet kapsz.

480156152

Bor

Nem kell bonyolult receptre gondolni, viszont remek villantós ital nyáresti összejövetelre. Válassz egy ízletes bort, és egy csokor levendulát áztass benne fogyasztás előtt két hétig.

177094723

Csokoládé

Szinte minden mennyiségben és formában találkozhatunk Tihanyban a levendulás csokival. Nagyon izgalmas ízvilág és ajándéknak is szuper.

1276623932

Sajt

Kecskesajt és gouda is készülhet pikáns levendulás ízben (vagy akár színben) egy-egy termelőnél.