Még nem regisztráltam

Életke

Fizika, tesi, matek – a legmegosztóbb tárgyaink középiskolában

Anna Csákó

Mindenki másként emlékszik vissza a középiskolában töltött éveire, de kevés olyan embert találunk, aki ugyanúgy szerette az összes tantárgyat, mint egy anya a gyermekeit.

Te melyiket hagytad volna ki az órarendedből?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

18 szavazat.
miljko / Getty Images

Testnevelés

Fontos a testmozgás, és jó ötlet a padban ülős órák közé ékelni egy tesi órát, de a zuhanyzásra kevesebb idő jutott szünetben, és a kidobósozásról sem mindenkinek csak a szép élmények jutnak eszébe.

monkeybusinessimages / Getty Images

Ének-zene

A zenei pályára készülők számára talán még fájdalmasabb végighallgatni az összes botfülű osztálytársuktól, hogyan Hull a szilva a fáról, hát még azoknak, akik legszívesebben fizika órán ülnének.

SeventyFour / Getty Images

Rajz

Ha valaki szeret, netán tud is rajzolni, annak a legélvezetesebb óra, viszont kézügyesség hiányában sokan kihagynák a tantervből.

Robert Decelis / Getty Images

Földrajz

Ha az USA összes államára nem is, de legalább a magyar vármegyékre érdemes lenne emlékezni érettségi után is.

Osztályfőnöki

Ezen viszont csak rontana, ha úgy tartanák meg, mint Dolák-Saly Róbert a L’art pour l’art-ban.

Ivándi Szabó Balázs / 24.hu

Magyar nyelv és irodalom

Humán beállítottságúként nehéz megérteni, mit lehet utálni egy irodalom órán, de a reálosokban ugyanez a kérdés vetődik fel, mikor mások a Thalész-tételt szidják.

Uwe Krejci / Getty Images

Történelem

Ha valamit a legtöbb magyar álmából felkeltve is tud, az az Aranybulla, mohácsi vész és a trianoni békeszerződés évszáma.

Portra / Getty Images

Kémia

A filmekben az egyik legizgalmasabb óra, de nézzük őszintén magunkba: ki emlékszik már a teljes periódusos rendszerre és a kovalens kötésekre?

artpartner-images / Getty Images

Fizika

Vagy érted vagy nem, csak sajnos a gravitáció akkor is működik, ha pont hiányoztál arról az óráról.

mrdoomits / Getty Images

Matek

Az egyik leghasznosabb, mégis az egyik megmegosztóbb tárgy. Konkáv deltoidokat kedvelted? Másodfokú egyenletek mennek azóta is?