Még nem regisztráltam

Kult

A legjobb új sorozatok 2023 áprilisából

Inkei Bence
Inkei Bence

Végre felpörög az év első negyedében még alapjáraton pöfögő sorozattermelés: áprilisban sok reményteljes produkció mutatkozik be. Ugyanakkor több, évek óta futó, közkedvelt sorozat is az utolsó évadához érkezett. Az újak közül számos műfajból érkezik utánpótlás, a háborústól a dramedyn és a thrilleren át a testhorrorig, miközben folytatódik a Sweet Tooth és a Valaki valahol is.

Te melyiket várod a legjobban?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

9 szavazat.

Két test, egy lélek, Amazon Prime Video

David Cronenberg azonos című filmjéből készült sorozatverzió csavar egyet az alapötleten, és a főhős egypetéjű ikerpárból (a filmben Jeremy Irons játszotta) itt nők lesznek (Rachel Weisz). A zavart elméjű ikrek szülészorvosok, akik a tökéletes szülőszobát akarják létrehozni. Alice Birch (Normális emberek) sorozata pszichoszexuális thriller, testhorror elemekkel és sok vérrel.

Sweet Tooth: Az agancsos fiú 2, Netflix

A hibrid gyerekekkel benépesült, disztópikus világban játszódó sorozat második évadát Gus és társai fogságban kezdik, de vajon örökké a szörnyeteg Abbot tábornok foglyai maradnak-e?

Citadella, Amazon Prime Video

Hatalmas tervei vannak az Amazonnak ezzel a sorozattal, melyre már most ráköltöttek egy vagyont, és az ambiciózus terv az, hogy ezt a sorozatot használják majd kiindulásként, hogy aztán a különféle mellékszereplőkre összpontosító spinoffokkal jelentkezzenek különböző országokban és nyelveken. Itt Priyanka Chopra Jonas és Richard Madden a Citadel nevű globális biztonsági ügynökség egykori kémjeit alakítják, akiknek az emlékeit kitörölték, mégis folytatják világmegmentő feladataikat. Az executive producerek között van Anthony és Joseph Russo, több Marvel-film rendezői is.

Oxfordi gyilkosságok 9, Epic Drama

Tíz éve indult a Morse felügyelő fiatalkorát megörökítő sorozat (angol címe Endeavour), most pedig a kilencedik évadával be is fejeződik. Az alkotók szerint régi ismerősök és új meglepetések is várják Morse őrmestert (Shaun Evans), aki utoljára rója a hetvenes évek Oxfordjának utcáit.

Mrs. Davis, HBO Max

Mrs. Davis egy messiás-komplexusos mesterséges intelligencia neve, aki ellen egy apáca (Betty Gilpin) indít harcot Damon Lindelof (Lost, Watchmen, A hátrahagyottak) és Tara Hernandez (Agymenők) sorozatában.

Barry 4, HBO Max

Véget érnek a színésznek készülő bérgyilkos kalandjai is, velük együtt pedig búcsúzik az utóbbi évek egyik legegyénibb sorozata is. Barry (Bill Hader) rács mögött várja az új évadot, az őt oda juttató Cousineau-t (Henry Winkler) hősként ünneplik, ám a letartóztatásnak sokkoló következményei lesznek. Alig várjuk!

Szerelem és halál, HBO Max

Egy igaz, bő negyven éves bűnügyi történet, melyben Candy Montgomery, a texasi, templomba járó feleség egy baltával megölte szeretője feleségét, aki történetesen a barátnője volt. Hogy ez honnan lehet ismerős? Hát ugyanezt a történetet mutatta be nemrég a Candy: Halál Texasban című sorozat is, Jessica Biel főszereplésével, most pedig Elizabeth Olsen játssza Candyt, Jesse Plemons a férfit, akiért gyilkol, Lily Rabe pedig a feleségét. A sorozatot pedig David E. Kelley (Big Little Lies, Tudhattad volna) írta, és mintha pont neki is találták volna ki.

Az Atlanti-óceánon túl, Netflix

Deutschland 83 és az Unorthodox (A másik út) című sorozatokat is jegyző Anna Winger új sorozata Varian Fry amerikai újságírónak és maroknyi csapatának állít emléket, akik Franciaország német megszállása után több ezer embernek segítettek elmenekülni a nácik elől. A főszerepeket Gillian Jacobs és Cory Michael Smith alakítják.

Sam, egy szász, Disney+

Új sorozattal jön a Deutschland 83-ért felelős német házaspár férfi tagja, Jörg Winger, aki valós sztorit mesél el: hogyan lesz Sam Meffire (Malick Bauer) az újraegyesülési utáni zavaros években Kelet-Németország első fekete rendőre, és hogyan lesz belőle később közellenség.

The Good Mothers, Disney+

Az igaz történeten alapuló brit-olasz sorozat három bátor nő életét meséli el, akik a ‘Ndrangheta maffián belül nőttek fel, és úgy döntöttek, hogy együttműködnek az ügyészséggel abban, hogy a bűnszövetkezetet felszámolják. A sorozat egyik főszereplője a Briliáns barátnőmben megismert Gaia Girace.

Balhé, Netflix

Egy közlekedési vita annyira elfajul ebben a vígjáték-drámában, hogy mindkét résztvevője életét is felforgatja. Az ázsiai-amerikai alkotók sorozatában a főszerepeket Steven Yeun és Ali Wong játsszák, alkotója pedig Lee Sung Jin, aki így beszélt a sorozat hátteréről: „Hálás vagyok annak a fickónak, aki három évvel ezelőtt rám kiabált a forgalomban. Nem hagytam annyiban, és most van egy műsorunk.”

 

Grease: Rise of the Pink Ladies, SkyShowtime

Grease-előzménysorozat négy évvel a közkedvelt musical előtt játszódik, a helyszín ugyanúgy a Rydell High gimi, a rock and roll azonban még áttörés előtt áll. Négy különc lány megalapítja a Pink Ladies bandát, melyből aztán hagyomány lesz a suliban.

Az ápolónő, Netflix

A gesztenyeember alkotóinak új sorozatában egy dán kórházi nővér valós történetét mesélik el, akit négyrendbeli gyilkossági kísérlettel vádoltak meg. A főhős Pernille Kurzman (Fanny Louise Bernth), aki rájön, hogy a tökéletesnek tűnő kolléganője (Josephine Park) álcája mögött valójában szörnyű titok lapul.

Az utolsó szavai, Apple TV+

Laura Dave azonos című regényéből minisorozatot készítettek, melyben az író is részt vett. A thriller főhőse Hannah (Jennifer Garner), akinek a férje (Nikolaj Coster-Waldau) rejtélyes módon eltűnik, ezért a mostohalányával (Angourie Rice) együtt a keresésére indul.

Valaki valahol 2, HBO Max

Folytatódik a Bridget Everett főszereplésével készült dramedy, melyben a középkorú, midlife crisisszal küszködő Sam megpróbálja túltenni magát nővére halálán. Az új évadban egy olyan utazásra indul, amelynek során felfedezi önmagát és a kívülállók közösségét, akik nem illeszkednek be, de nem adják fel.