Még nem regisztráltam

Kult

A 90-es évek legjobb romantikus filmjei

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Régen minden jobb lett volna? Nem valószínű, de a romantikus filmek egészen biztosan. A 90-es évekkel együtt megérkezett a romkomok, tehát a romantikus komédiák aranykora, amikor még nem az obszcén poénoké volt a főszerep.

Neked melyik a kedvenced a 90-es évek romantikus filmjei közül?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

22 szavazat.

Sztárom a párom

Ha összeeresztik a romantikus filmek mestereit, csak jó sülhet ki belőle: Julia Roberts és Hugh Grant főszereplésével készült ez a 1999-es film, amiben bár nehézségeket leküzdve, de összejön egy egyszerű könyvesbolt-tulajdonos Hollywood legfelkapottabb színésznőjével.

Négy esküvő és egy temetés

Az 1994-es film főszerepeit Hugh Grant és Andie MacDowell alakítják. akiknek szerelmi története négy esküvőn és egy temetésen át bonyolódik, amíg végre egymásra nem találnak.

Micsoda nő!

Az 1990-es, kultikus romantikus vígjátékban egy sikeres üzletember (Richard Gere) felbérel egy kezdő prostituáltat (Julia Roberts). Mivel megkedveli a lányt, a férfi megkéri, hogy egy heti fizetség fejében maradjon vele néhány napig és játssza el a partnernőjét a különböző társadalmi összejöveteleken. Arra nem számítanak, hogy ez majd mindkettőjük életét gyökeresen megváltoztatja.

Álljon meg a nászmenet!

Az 1997-es filmben a Julia Roberts és Dermot Mulroney által játszott karakterek megbeszélik, hogy ha 28 éves korukig egyikük sem szeret bele másba, összeházasodnak. A férfi az utolsó pillanatban megkéri valaki más (Cameron Diaz) kezét, így a nőnek álkérőt kell keresnie, hogy féltékennyé tegye a férfit.

A szerelem hullámhosszán

Meg Ryan és Tom Hanks alakítják ennek az 1993-as filmnek a főszerepeit. Egy nő autóvezetés közben a rádiót hallgatja, amiben egy kisfiú egy betelefonálós műsorban az édesapjának kér segítséget, aki egyedül neveli őt. Amikor a férfi is megszólal, a nő úgy érzi, épp a nagy ő hangját hallja és elhatározza, hogy megkeresi őket.

Aludj csak, én álmodom

Sandra Bullock egy aluljáróban dolgozó jegyárust alakít, akinek egyetlen öröme a minden nap arra haladó jóképű férfi látványa. A földalattira váró férfit leütik és kirabolják és a lány viteti kórházba, ahol a nővér tévedésből a férfi menyasszonyaként mutatja be a rokonoknak, ő pedig nem tiltakozik. Aztán megismerkedik a férfi öccsével…

A szerelem hálójában

A már bejáratott Meg Ryan és Tom Hanks duó a főszereplői ennek az 1998-as romantikus filmnek. A történet szerint a két konkurens könyvesbolt-tulajdonos napközben utálja egymást, éjszakánként azonban – ismeretlenül – szerelmes üzeneteket váltanak az interneten keresztül. Aztán persze eljön a személyes találkozás ideje…

A csaj nem jár egyedül

A 1999-es filmben a suli menő pasija (Freddie Prinze Jr.) fogadást köt, hogy bárkiből bálkirálynőt tud csinálni. A kiválasztott egy szürke, magának való lány (Rachael Leigh Cook) lesz, akit csak a festészet érdekel, a fiúk, a ruhák és a sminkelés egyáltalán nem.

Nászok ásza

Az 1998-as romantikus vígjátékban Adam Sandler egy esküvői zenészt alakít, ám a saját nagy napján a menyasszonya elhagyja őt. Egy ismerőse, akit Drew Barrymore alakít, szintén férjhez készül menni, és természetesen pont őt kéri fel, hogy segítsen neki az előkészületekben…

10 dolog, amit utálok benned

1999-es újragondolása Shakespeare A makrancos hölgy című művének. A két főszereplő Julia Stiles és a már elhunyt Heath Ledger, akik bár szerepük szerint tökéletesen összeillenek, csak egy fogadásnak köszönhetően esnek szerelembe.

Keresd a nőt!

Az 1998-as filmben Ben Stiller tinédzserkorú karaktere, Ted, beleszeret Mary-be, akit Cameron Diaz alakít. Együtt mennének a szalagavatóra, de ez nem jön össze és útjaik is különválnak. 13 évvel később Ted meg akarja keresni Mary-t, de a felbérelt magánnyomozó is beleszeret a nőbe.

Bambanő

Az 1999-es filmben a Drew Barrymore által játszott újságírót felkérik, hogy írjon egy cikket a középiskolások életéről. A nő úgy dönt, beépül a gimisek közé, ami visszarepíti őt saját nyomasztó diákéveibe.