Még nem regisztráltam

Kult

A legemlékezetesebb retró reklámok

Zádori Viktória
Zádori Viktória

A retró reklámokon mindenki jól szórakozik: a fiatalabbak nevetnek, hiszen számukra szokatlan a képi világ, az idősebbek pedig mosolyognak, hiszen nosztalgikus érzést okoz számukra minden egyes dallam és képkocka.

Neked melyik a kedvenc retró reklámod?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

21 szavazat.

Sport szelet

„Sport szelet. Ha kell egy kis energia!” Talán kevesen tudják, hogy ezt a videót valójában egy a svéd és a norvég piacon értékesített csokoládé népszerűsítésére forgatták.

Hurka gyurka

Ahogy a tej és tejföl esetében is, érdekesség hogy nem egy konkrét márkát, hanem egy termékcsoportot reklámoztak akkoriban bizonyos esetekben. Erre jó példa ez a hurkareklám.

Tisza cipő

A legkelendőbb magyar tornacipő szlogenjére még azok is emlékeznek, akik nem éltek a 70-es években: „Minden időben, Tisza cipőben!”

Pepsi

A 90-es évek talán legikonikusabb reklámja, amit mindenki ismer. „Szia, Kata vagyok, van még egy Pepsid?”

Chokito

A Chokito „Ne ítélj elsőre” sorozatában több emlékezetes reklámfilm is megjelent.

Pannon GSM

A reklám miatt mindenki emlékszik Jamie Winchester It’s your life című dalára.

Tejföl

A reklámban felcsendülő „Nem lehet megunni!” dalt a tejföl mellett a tejes reklámban is hallhatták a nézők.

Casco

„Cascót akarok kötni!” – a legendás szlogent a Hungária Biztosítónak köszönhetjük, ami akkor az egyetlen biztosítótársaság volt az Állami Biztosítón kívül.

Skála kópé

A Skála áruházak reklámfigurája volt Skála kópé, aki számos reklámban megjelent. Az egyik leghíresebb ilyen reklám szövege volt a „Bemegyek, kijövök, de milyen jól kijövök, ha bemegyek…”

Liga margarin

A reklámban a Magyar Rádió Szabó nénijét alakító Gobbi Hilda szerepelt és mindenki imádta.

Fabulon

A Fabulon reklámarca Pataki Ági volt.

Ági szörp

„Csókolom, Ági van?”

LEO jégkrém

Akkoriban a legmenőbb jégkrém a LEO volt, amihez biztos hozzájárult a klasszikus és pokolian fülbemászó „Helló LEO” szlogen.