Még nem regisztráltam

Kult

Az ewokoktól Ahsokáig – a legjobb Star Wars-sorozatok

Orosz Zoltán
Orosz Zoltán

Végtelen univerzum született George Lucas űreposzából: mozifilmek, könyvek, képregények, videójátékok végeláthatatlan sora jelent meg az Egy új remény 1977-es bemutatója óta. Listánk azokat az alkotásokat veszi végig, melyek tévéképernyőkre készültek.

Szerinted melyik a legjobb Star Wars sorozat?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

22 szavazat.

Andor (2022-)

A legmeglepőbb Star Wars-sorozat és nem csak azért, mert nincsenek benne jedik, sem fénykardok és senki sem mondja, hogy „az erő legyen veled!”, hanem azért is, mert a legkevésbé sem meseszerű.

A Mandalóri (2019-2023)

Űrwestern páncélos Pedro Pascallal és az ewokoknál is cukibb bébi Yodával. Az első évead sikerét a többi nem tudta megközelíteni.

Ahsoka (2023-)

Anakin Skywalker padavanja nem csak a klónháborút, de a Galaktikus Birodalmat, illetve annak összeomlását is túlélve a törékeny békét fenyegető, titokzatos veszélyforrás nyomába ered.

Star Wars: A klónok háborúja (2008-2020)

A második, ismertebb klónháborús sorozat az egyik legfontosabb Star Wars-sorozat, melyben minden benne van, ami az előzménytrilógiából fájdalmasan hiányzott. Hét évad százharminchárom epizódja meséli el a három éven át dúló háború történetét.

Star Wars: Lázadók (2014-2018)

Feladata hasonló A klónok háborújáéhoz: egy korábban feldolgozatlan időszak, a klasszikus trilógiát megelőző évek eseményeit mutatja be. Az egyik legkomplexebb Star Wars-sorozat főhősei mind korábban soha sem látott karakterek.

Star Wars: A rossz osztag (2021-)

A közvetlenül A klónok háborúja után történteket dolgozza fel, ennek megfelelőlen az egyik legsötétebb hangulatú Star Wars-sorozat. Eddig két évada jelent meg, de érkezik a harmadik is.

Star Wars: Látomások (2021-)

Antológiasorozat vagyis nem egy összefüggő történetet dolgoz fel. A két évad összesen tizennyolc epizódja között vannak gyengébbek, de egészen lenyűgözőek is.

Boba Fett könyve (2021-22)

Bár alig volt szerepe az eredeti trilógiában, szövege pedig egyáltalán nem, mégis hamar az egyik legnépszerűbb karakterré vált Boba Fett, a fejvadász. A rajongók hosszú ideig várták, hogy saját filmet, vagy sorozatot kapjon, ám a 2021-22 fordulóján bemutatott sorozat sokuknak okozott csalódást.

Star Wars: Jedihistóriák (2022)

A legrövidebb sorozat, de annál jelentőségteljesebb. A hat epizód két történetet dolgoz fel: Dooku gróf útját a sötét oldalra és azt, ahogy Ahsoka megtanul a jedik nélküli világban élni.

Obi-Wan Kenobi (2022)

A leginkább a nosztalgiafaktorra építő sorozat célja, hogy megmutassa, mi történt Obi-Wan Kenobi jedimesterrel az előzménytrilógia utolsó és a klasszikus trilógia első része között. A Boba Fett könyvéhez hasonlóan nagyon várt, ám némiképp csalódást keltő sorozat.

Star War: Klónok háborúja (2003-2005)

Címe egyetlen „A” betűvel tér el a későbbi, sokkal ismertebb klónháborús animációs sorozattól. A rajzfilmes legenda Genndy Tartakovsky alkotása nem csak lenyűgöző látványvilágában tér el a szokásos Star Wars-sémáktól.

Star Wars: Ellenállás (2018-2020)

A legújabb filmtrilógiához tartozó rajzfilmsorozat elengedhetetlen azoknak, akik maradéktalanul szeretnék érteni Kylo Ren és Poe Dameron korának történéseit. Két évad, összesen 38. epizód készült belőle.

Star Wars: A sors erői (2017-18)

Animációs minisorozat, mely azt mutatja be, hogy a szereplők kis és nagy döntései egyaránt hatással vannak a sorsra. A Disney-éra egyik legkellemesebb meglepetése.

Ewoks (1985)

Az eredeti trilógia befejező részének legnépszerűbb figurái, az ewokok kaptak először saját műsort. A tipikus, gyerekeknek szóló szombat reggeli rajzfilmsorozat az ABC-n futott és két évadot élt meg.

Droids (1985)

Az Ewoks kísérősorozata, melyben C-3PO és R2-D2 keverednek hajmeresztő kalandokba a Star Wars-univerzum alvilágában. Egy évad és egy egyórás speciális epizód készült belőle.

Star Wars: Fiatal Jedik kalandjai (2023-)

A cím önmagáért beszél: a mozifilmek előtt évszázadokkal játszódó, a legfiatalabbakat megcélzó rajzfilmsorozat főhősei gyerekek, de kalandjaik az idősebb rajongók számára is élvezhetők.