Még nem regisztráltam

TechTud

Minden idők legjobb Star Wars-játékai

Lányi Örs
Lányi Örs

Április 28-án jelenik meg a 2019-es Star Wars Jedi: Fallen Order folytatása, a Star Wars Jedi: Survivor videójáték. A bemutató alkalmából összegyűjtöttük a filmtörténelem valaha volt legsikeresebb, közel ötven éves múltra visszatekintő franchise-jának legjobb videójátékait. A lista összeválogatása során külön ügyeltünk arra, hogy csak olyan programok szerepeljenek a listánkon, amik még mindig játszhatók PC-n vagy valamelyik konzolon.

Szerinted melyik közülük a legjobb?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra!

21 szavazat.

Star Wars - Jedi: Fallen Order

Hosszú évek eredménytelen próbálkozása után, a Fallen Ordernek hála a Star Wars-univerzum rajongói végre megkapták azt, amit megérdemeltek. A történet a 66-os parancs után megszökött padavan, Cal Kestis történetét mutatja be. A játék során újra megtanuljuk használni az Erőt, és új képességeket is megismerünk, miközben Vader nagyúr és Inkvizítorai vendettája elől menekül. A Respawn Entertainment által készített játék során öt bolygót fedezhetünk fel: a Dathomirt, a Zeffot, a Kashyykot, az Ilumot és a Boganot.

Platformok: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X | S

Star Wars: Knights of the Old Republic

A legendás 2003-as játék a Régi Köztársaság idejében játszódik, nagyjából 4000 évvel a Star Wars: Egy új remény cselekménye előtt. A szerepjáték (RPG) története a köztársaság és a mandalórik háborúja után veszi fel a fonalat, amikor két jediből lett sith lovag, Revan és Malak támadja meg a Köztársaságot. Hősünk ekkor riad fel az Endar Spire nevű köztársasági hajón, és egy jedi-mentőakcióba kezdenek.

Platformok: PC, PS4, Xbox One, Android és iOS

Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast

A LucasArts 2002-ben bemutatott játéka a Star Wars: Jedi Knight-sorozat harmadik része. A főhős itt is Kyle Katarn, az Új Köztársaság zsoldosa, egykori Jedi, aki megszakította kapcsolatát az Erővel. Hamarosan azonban vissza kell térnie, ugyanis egy új fenyegetés üti fel a fejét a galaxisban.

Platformok: PC, Xbox One, Xbox Series X | S, Playstation 4, Nintendo Switch

Star Wars: Republic Commando

A LucasArts 2005-ös játéka a Galaktikus Köztársaság különleges képességű, genetikailag módosított klónokból álló csapatára, a Delta Squadra fókuszál. Boss, Scorch, Fixer és Sev karakterei közül a főnököt irányíthatjuk a single-player játékmenet során. A játék története és a harcok dinamikája egészen kiemelkedő a korához képest.

Platformok: PC, Playstation 4, Xbox One, Xbox Series X | S, Nintendo Switch

Star Wars: Battlefront II (2005)

A LucasArts 2004-es Battlefront játéka a Star Wars videojátékok körében abszolút úttörő volt. A 2005-ös folytatás nagyon hasonló az eredetihez: a történet a katonák körül forog, ám a Star Wars: A sithek bosszúja című filmben látott csatákba is beléphetünk. Emellett a játékmenet is sokkal fejlettebb: űrharcokat is folytathatunk, sőt akár jedik vagy az 501-es Légió tagjainak bőrébe is belebújhatunk.

Platformok: PC, PS4, Xbox One, Xbox Series X | S, Nintendo Switch

Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy

A Star Wars: Jedi Knight széria egy igazi csemege volt a rajongók számára, ahol a korábbi játékokból megismert Kyle Katarn utódját irányítva tanulhatjuk meg az Erő használatát Luke Skywalker akadémiáján. Ekkor ismét feltűnik egy sötét erőhasználókból álló szekta, akiket tanulás közben kell megsemmisíteni.

Platformok: PC, Xbox One, Xbox Series X | S, Nintendo Switch

Star Wars: The Force Unleashed

A 2008-ban bemutatott játékban Darth Vader eltitkolt tanítványát, Galen Mareket kell irányítanunk. A sötét erőhasználó Darth Vader útmutatásának hála elképesztő erőre tesz szert, és Starkiller néven a megmaradt jediket gyilkolássza. A kaland során négy bolygóra, köztük a Halálcsillagra juthatunk el, ahol korábbi mesterünkkel csapunk össze, és akár ki is nyírhatjuk Vadert.

Platformok: PC, PS4, Xbox One, Xbox Series X | S, Nintendo Switch

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

A brit TT Games immár lassan két évtizede készít LEGO-játékokat, amelynek egyértelmű csúcsa a The Skywalker Saga. A LEGO-játékba mind a kilenc számozott Star Wars-filmet újra átélhetjük, igaz kezdésnek csak a trilógiák első darabjaiból választhatunk. Ezeket végigjátszva feloldhatjuk a soron következő filmek pályáit, a sorrendről ezután mi döntünk. Az ezután elérhetővé váló Galaxy Free Play mód viszont új szintre emeli a játékot: 23 bolygót járhatunk be szabadon, ahol elképesztő mennyiségű mellékküldetés, logikai feladvány várja a játékosokat.

Platformok: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X | S, Nintendo Switch

Star Wars: Squadrons

A Covid-időszak egyik legnagyobb ajándéka a klasszikus Rouge Squadron, valamint az X-Wing vs. Tie Fighter videójátékok előtt tisztelgő Star Wars: Squadrons volt. A VR-játékot okosszemüveg nélkül is ki lehetett élvezni konzolokon. A történet az Alderaan felrobbantásával veszi kezdetét, majd ugrunk is egy nagyot az időben Palpatine bukása utánra, ahol a Birodalom próbálja egyben tartani a széteső hatalmát. A sztorira nem pazarolnak sok időt, az űrben való csatározás ugyanis hibátlan élményt nyújt.

Platformok: PC, PS4, Playstation VR, Xbox One, Xbox Series X | S

Star Wars: Battlefront II (2017)

A ráncfelvarrott Battlefront-széria záródarabja átdolgozott multit kapott, a legnagyobb újítása pedig a kampány volt: egy nagyjából 8 órás egyjátékos sztorit kaptunk Iden Versio, a Birodalmi Speciális Erők egyik női tisztjének főszereplésével. A tiszt épp az Endoron küzd, mikor a Lázadóknak sikerül felrobbantaniuk a második Halálcsillagot, ezt követően pedig vendettába kezd. A játék kapott hideget-meleget, de inkább hideget, mivel az Electronic Arts telerakta mikrotranzakciókkal a programot, így sokan bojkottot is hirdettek ellene.

Platformok: PC, Playstation 4, Xbox One, Xbox Series X | S