Még nem regisztráltam

Sport

A legkedveltebb csapatsportok: te melyikért élsz-halsz?

Bálint Boglárka
Bálint Boglárka

A csapatsportok világszerte nagy népszerűségnek örvendenek, legyen szó akár arról, hogy amatőrként a barátainkkal űzzük, vagy arról, hogy hatalmas csarnokokban nézzük a viaskodó profikat.

Neked melyik a kedvenced?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra!

47 szavazat.
Budapest, 2022. november 20.
Styles Callum (b) és a görög Lazarosz Rota a Magyarország – Görögország felkészülési labdarúgó-mérkõzésen a budapesti Puskás Arénában 2022. november 20-án.
MTI/Illyés Tibor

Labdarúgás

Nem csak Magyarországon, de világszerte is a legnépszerűbb csapatsportok egyike, nálunk szinte a kezdetek óta, azaz a XIX. század végétől jelen van.

Szeged, 2023. március 22.
Borut Mackovsek (b), a Szeged, valamint Yehia Elderaa (j), a Veszprém játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája rájátszásában, az 1. forduló elsõ, OTP Bank-Pick Szeged - Telekom Veszprém mérkõzésén a Pick Arénában 2023. március 22-én. OTP Bank-Pick Szeged - Telekom Veszprém 23-36. 
MTI/Ujvári Sándor

Kézilabda

Már az 1930-as évek óta jelen van hazánkban, válogatottjaink pedig azóta is szépen szerepelnek.

Sopron, 2023. március 17.
Dragana Stankovic, a Sopron játékosa (k) a kosárlabda nõi Euroliga negyeddöntõjében játszott Sopron Basket - Fenerbahce mérkõzésen a Sopron Novomatic Arénában 2023. március 17-én. A Fenerbahce 82-62-re gyõzött.
MTI/Katona Tibor

Kosárlabda

Az Amerikából indult és a legnagyobb kultusznak most is ott örvendő labdajáték kedvelt csapatsportnak számít majdnem minden generációnál.

Budapest, 2023. február 12.
A japán Hitoszato Ajak (b) és Jókai Szilágyi Kinga a jégkorong nõi Öt Nemzet Torna Magyarország-Japán mérkõzésén a Tüskecsarnokban 2023. február 12-én.
MTI/Illyés Tibor

Jégkorong

Hivatalosan először a ’30-as évek végén rendeztek hazánkban jéghoki bajnokságot, azóta egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Budapest, 2023. március 22.
Mezei Tamás, a Vasas (j) és Grigoriosz Kapetanakisz, a Panioniosz (b) játékosa a férfi vízilabda Eurokupa elõdöntõjében játszott A-Híd VasasPlaket – Panioniosz visszavágó mérkõzésen a Császár–Komjádi Sportuszodában 2023. március 22-én.
MTI/Kovács Tamás

Vízilabda

A magyar férfi vízilabda-válogatott kilencszeres olimpiai bajnok, háromszoros világbajnok és tizenháromszoros Európa-bajnok, ezzel a világ legsikeresebb vízilabda-válogatottja.

Budapest, 2023. március 12.
Papp Orsolya (b), Taylor Denise Bannister (b2), a Vasas Óbuda játékosai és a békéscsabai Marta Drpa (j) a nõi röplabda Magyar Kupa döntõjében játszott Swietelsky-Békéscsaba - Vasas Óbuda mérkõzésen a fõvárosi Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban 2023. március 12-én.
MTI/Illyés Tibor

Röplabda

Nem csak mint versenysport, de mint szabadidős tevékenység is igen kedvelt kültéren, beltéren egyaránt.

Budapest, 2009. május 22.
Gyerekek amerikai futball edzésen vesznek részt a IV. Nagy Sportágválasztó elnevezésû rendezvényen, a Merkapt Maraton Sportközpontban. A rendezvény elsõdleges célja, hogy minél többeknek - gyerekeknek és felnõtteknek egyaránt - kedvet csináljon a sporthoz, és segítse a helyes sportágkiválasztást, olyan mozgásforma megtalálását, mely a leginkább illik az adott gyermek, felnõtt korához, testfelépítéséhez, erõnlétéhez. A lényeg, hogy a gyerekek, felnõttek ne csak nézzék az egyes sportbemutatókat, hanem aktív részesei legyenek maguk is a rendezvénynek. A két napos Nagy Sportágválasztón több mint 80 sportágat ismerhetnek meg az érdeklõdõk.
MTI Fotó: Kovács Tamás

Amerikai foci

2005 óta Magyarországon is rendeznek amerikai futball mérkőzéseket.

Balatonfüred, 2022. július 14.
Az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj tókerülõ vitorlásverseny mezõnye a rajt elõtt Balatonfüred közelében 2022. július 14-én.
MTI/Vasvári Tamás

Vitorlázás

Noha nem a leghétköznapibb sport, mégis rengeteg rajongónak örvend.

Budapest, 2022. október 1.
A késõbbi gyõztes Budapesti Mûszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hajója a Dunai Regatta egyetemi evezõsversenyen Budapesten 2022. október 1-jén.
MTI/Balogh Zoltán

Evezés

A sportág már az ókor óta létezik, hazánkban viszont Széchenyi István tette népszerűvé.

MARKHAM, ON - March 18 - Renaud Barral and Lisa Ingenito of Belgium compete in the Mixed Duet Free event at the World Aquatics Artistic Swimming World Cup at the Markham Pan Am Centre in Markham, Ontario. Lance McMillan/Toronto Star

March-18-2023        (Lance McMillan/Toronto Star via Getty Images)

Szinkronúszás

Az úszás, a balett és a gimnasztika egy roppant nehéz, de rendkívül gyönyörű egyvelege.