Még nem regisztráltam

Sport

Filippo Inzaghi legikonikusabb góljai

Dajka Balázs
Dajka Balázs

50 éves lett a védőknek (és a partjelzőknek) állandóan munkát adó egykori olasz válogatott csatár, Filippo Inzaghi. A legendás Pippo pályafutása során 313 gólt szerzett, ezek közül választottunk ki tíz igazán emlékezeteset, illetve mutatunk egy bónuszgólt, amelyet nem tétmeccsen lőtt, mégis sokaknak megmaradt.

Neked melyik gól tetszett a legjobban?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

Ha bővebben olvasnál az 50 éves Filippo Inzaghiról, akkor itt megteheted.

6 szavazat.

Két gól a magyarok ellen

2000 szeptemberében Horváth Ferenc és Inzaghi voltak a főszereplői a magyar-olasz vb-selejtezőnek, hiszen ők ketten szerezték a meccs négy gólját (2:42 és 3:10 a két Inzaghi-gól a videón).

Esés a kapu előtt? Nem gond!

A Milan kiesésre állt 2006 tavaszán a Lyon elleni BL-negyeddöntőben, aztán a visszavágó 88. percében jött Inzaghi (10:12-nél látható a gól a videón).

Köténygól Buffonnak

„Csak Pippo tudta így betuszkolni a labdát” – írta az egyik kommentelő a Juventus elleni, 2003 márciusában született gólhoz, és ha nem is jelentenénk ki kategorikusan, hogy ez kizárólag az olasz csatár kiváltsága volt, az biztos, hogy Inzaghit a műfaj legjobbjai között jegyzik.

Ollózós gól a BL-ből

Ilyet is tudott a derék Pippo: a Juventus játékosaként Del Piero remek beadása után csodás mozdulattal vette be a Galatasaray kapuját, amelyet a világbajnok Taffarel védett.

Elsőre eltörte, aztán csak befejelte

Tipikus Inzaghi-gól a Bayern elleni BL-nyolcaddöntő visszavágóján: a Serginho beadása után két védőn flipperező labda épp elé kerül, és bár elsőre nem találja el, villámgyorsan reagál, és közelről befejeli (5:15-nél látható a jelenet).

A 16-oson kívülről? Na ne!

A 16-os volt az igazi felségterülete Inzaghinak, de még vele is előfordult, hogy eltévedt, és távolabbról is kapura lőtt. Ahogy tette ezt 2003-ban, a Roma elleni kupadöntő visszavágóján (3:17-nél az Inzaghi-gól).

A győztes gól, amit végül nem is neki adtak

Megint egy visszavágó, és megint egy iszonyú fontos Pippo-gól. Az Ajax elleni BL-negyeddöntő 2-2-re állt, majd jött Inzaghi, és a kapust átemelve továbblőtte a Milant. Később derült ki, hogy a gólt Tomassonnak adták (4:01-nél érdemes figyelni).

Dehogy adom le!

Egy vérbeli csatár szemfüles, erőszakos és időnként bizony önző. A csehek elleni 2006-os vb-meccsen Inzaghi a félpályától kapura tört, és bár jött mellette Barone, eszébe sem jutott, hogy letegye a társnak, aki a vb-történelem legfeleslegesebb sprintjét futotta.

Az utolsó gól

Inzaghi 2012. május 13-án, a Novara ellen játszotta utolsó meccsét a Milanban, ez volt egyben pályafutása utolsó találkozója is. Stílszerűen köszönt el, csereként beállva ő lőtte a győztes gólt Seedorf indítása után.

A BL-döntő hőse

A Milan 2005-ben háromgólos előnyről bukta el a Liverpool elleni BL-döntőt. Inzaghi akkor nem játszott, 2007-ben viszont igen, és egy szerencsés, valamint egy klasszikus Pippo-góllal eldöntötte a meccset.

Fantasztikus gól a gálameccsen

2010-ben a Milan volt a Barcelona vendége a katalán klub alapítójáról elnevezett Gamper-kupán. A meccset 11-esekkel Barca nyerte, de Inzaghi ellopta a show-t egy szédületes kapáslövéssel.