Még nem regisztráltam

Sport

Szex-Eb, léggitár-vb, talicskaolimpia – a világ legfurcsább sporteseményei

Anna Csákó

A 2024-es párizsi olimpia időszakában különösen előtérbe kerül, mennyire szeretjük a megmérettetéseket, ráadásul szinte bármiből űzhetünk sportot. Listánkban néhány olyan versenyszámot mutatunk, amelyek ugyan az olimpiai számok közé nem kerülhetnének be, de saját bajnokságaikon évről évre várják a résztvevőket.

Te melyiken mérettetnéd meg magad?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

6 szavazat.
Vincent Alban / The Boston Globe / Getty Images

Léggitár-világbajnokság

A Finnországból indult, világszerte méltán ismert verseny célja, hogy a világbékét hirdesse azáltal, hogy a résztvevők léggitárokon zenélnek.

Varga Jennifer / 24.hu

Talicskaolimpia

A sporteseményt Baranya vármegyében rendezik meg 2001 óta, ahová még Dél-Koreából is érkeznek versenyzők, hogy több talicskatoláshoz köthető számban megmérettessék képességeiket és tudásukat.

Natalia Duryagina / Getty Images

Sírásó verseny

Magyar sajátosság, ahol két óra alatt kell szabványméretre ásni egy gödröt, hogy annak széle, hossza és mélysége épp megfelelő legyen egy koporsó behelyezéséhez.

Costfoto / NurPhoto / Getty Images

Evőverseny

Extremitása miatt külön pontként szerepel a listán a csalán- és csilievő verseny, azonban olyan alapanyagokkal is elronthatjuk a gyomrunkat ilyen eseményeken, amelyeket eredetileg arra szántak, hogy egy késhegynyi paprikánál nagyobb mennyiségben fogyaszthassunk belőlük.

Aaron Chown / PA Images / Getty Images

Sajtgurító verseny

A tradíció gyökerei egészen a XV. századig nyúlnak vissza, és azóta számos ember köszönhetett zúzódásokat és kificamodott testrészeket a versenynek. A menete: legurítanak egy 3 kilós sajtkorongot egy dombról, a versenyzők pedig szaladnak utána, annak szándékával – de valódi esély nélkül –, hogy azt elkapják.

Oleksandr Sharkov / Getty Images

Szex-Európa-bajnokság

A versenyen felnőttfilmes színészek és színésznők indulhatnak, ahol meghatározott hosszúságú közösüléseik során a kreativitásukat, technikájukat és állóképességüket pontozzák.

Pramote Polyamate / Getty Images

Csilipaprika-evő verseny

Ahányféle csilipaprika, annyi különböző csilievő versenyt találhatunk világszerte, de egy közös bennük: a résztvevők jól bírják a fájdalmat, és önként vállalkoznak arra, hogy olyan terhelésnek tegyék ki a gyomrukat, amelyet egy orvos sem ajánlana.

Isabel Infantes / Anadolu Agency / Getty Images

Feleségcipelés

A verseny elnevezésének ellenére a résztvevők nem kell, hogy házasok legyenek, azonban a cipelésre szánt személy csak egy 17 évesnél idősebb nő lehet, akinek súlya meg kell haladja a 49 kilogrammot.

Mohos Márton / 24.hu

Palacsintasütő verseny

Egy óvoda szülői közösségétől kezdve egész városok minden évben várt eseménye is lehet ilyen verseny, ahol összemérhetik az adott palacsinták átmérőjét, rekordot dönthetnek a legtöbb darab kisütött palacsintával, de akár az egymás mellé helyezett palacsinták hosszát is versenyeztethetik.

FluxFactory / Getty Images

Gyerekszépségverseny

Az is felvet kérdéseket, hogy egy annyira szubjektív dolgot, mint a szépség, hogyan lehet fair módon versenyeztetni, hát még az, ha mindennek alanyai a gyerekek.

Szajki Bálint / 24.hu

Csalánevő verseny

A csalánevő-világbajnokság gyökerei a 80-as évekig nyúlnak vissza, és az nyer, aki fél óra leforgása alatt a legtöbb csalánlevelet letépkedi, majd elfogyasztja. A versenyzők szerint a legtöbb nehézséget a csalánlevelek rágóssága okozza, illetve a csípések miatti fájdalom.