Még nem regisztráltam

TechTud

A legfurcsább Guinness-rekordok

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Rekordokról általában könnyen mérhető területeken, leginkább a sport esetében beszélünk, azonban vannak olyan tevékenységek, amelyek jóval furábbak, mint az úszás vagy a gerelyhajítás.

Szerinted melyik a legfurcsább rekord?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

9 szavazat.

A legtetováltabb ember

A talpától a feje tetejéig tetoválások borítják Lucky Diamond Rich testét, aki egyébként Greg Paul McLaren néven jött világra.

A világ legmagasabb férfija

Sultan Kösen 2009-ben lett rekorder, ehhez pedig igazából semmit nem kellett tennie: a részmunkaidős török gazdának elég volt megszületnie, majd 246,5 centisre nőnie. Két évvel később újra megmérték, akkor már 251 centiméter volt.

 

A világ legmagasabb nője

A török Rumeysa Gelgi 2014-ben egyszer már rekorder lett, amikor a legmagasabb tinédzser címét adták neki, azonban 2021-ben 18 éves lett és 215,16 centijével a valaha élt legmagasabb nővé vált.

Az első rendesen funkcionáló Lego-kar

Az andorrai David Aguilar 18 évesen alkotott egy műkart, amit Lego-kockákból épített. A srác beceneve Hand Solo, a hand ugyanis angolul kezet jelent.

A legészakibb klímatüntetés

A brit természetkedvelő dr. Mya-Rose Craig 2020-ben a sarkkörre utazott, hogy a világ figyelmét felhívja a klímakatasztrófára.

 

A legfiatalabb TIME Év embere díj birtokosa

A svéd klímaaktivista, Greta Thunberg 2019-ben lett az Év embere.

A kutya, amely a leghosszabb emberek által képzett alagúton gurult át gördeszkával

Ottónak hívják az állatot, igazából a lista elnevezésében minden fontos benne is van. Egyébként harminc ember lába alatt gurult át a négylábú.

A legtöbb űrséta nőként

Bár az űrhajósok 90 százaléka férfi, az amerikai Peggy Whitson 2002 és 2017 között tíz alkalommal járt a nemzetközi űrállomáson.

View of four differently styled (and sized) Smiley face buttons, 1970s. (Photo by Blank Archives/Getty Images)

A legnagyobb emberekből kirakott smiley

2015. május 30-án követte el egész pontosan 8.018 ember Manilában.

 

A leghosszabb ideig futó animációs szitkom

Ezt a díjat a Simpson család birtokolja.