Még nem regisztráltam

TechTud

Az elmúlt évek legjobb Marvel-játékai

Birkás Péter
Birkás Péter

Az utóbbi években nemcsak a mozik teltek meg a Marvel szuperhőseivel, de számos olyan videójáték is megjelent, amiben a sztreccsruhás hősök irányítására nyílt lehetőség. Ezek közül gyűjtöttük össze az általunk legjobbnak vélt alkotásokat, külön ügyelve arra, hogy olyan programok szerepeljenek a listánkon, amik még mindig játszhatók PC-n vagy valamelyik konzolon (vagy éppen mobilon).

Szerinted melyik közülük a legjobb?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra!

10 szavazat.

Marvel's Spider-Man

A Marvel’s Spider-Man minden idők legjobb Pókemberes videójátéka, de ott a helye a legjobb Marvel-játékok között is. Szabadon bejárható New York, csodálatos látvány, dinamikus küzdelmek, remek főellenfelek, egy csipetnyi lopakodás, folyamatos fejlődés, rengeteg cserélhető ruha, és egy kifejezetten jól megírt történet, amiben még Stan Lee is felbukkan. Hasonlóan jól sikerült a Miles Morales főszereplésével készült, önállóan futtatható spin-off is, idén pedig érkezik a rendes folytatás!

Platformok: PC, PS4/PS5

LEGO Marvel Super Heroes

Hiába lett tíz éves 2023-ban, a LEGO Marvel Super Heroes még mindig az egyik legjobb Marvel-játék, amiben az univerzum szinte összes hőse és rengeteg szuperbűnöző is irányítható. A lényeg itt is a felfedezés, a logikai feladványok megoldása, a karakterek különleges képességeinek ügyes kihasználása és a csapatmunka – hiszen akár ketten is játszhatunk egyszerre. Emellé jön még a LEGO játékokra jellemző egyedi humor, és a keretet adó történet is teljesen szórakoztató.

Platformok: PC, PS4/PS5, Nintendo Switch, Xbox One, Xbox Series X | S

Marvel's Midnight Suns

A világot ismét elképesztő veszély fenyegeti, ezúttal Lilith, a démon képében, akit egy magunk alkotta főszereplőt és ismert Marvel hősöket irányítva kell legyőznünk. A játékban jelentős szerepet kap a mágia és a természetfeletti, a harcok körökre osztott rendszerben zajlanak, és a filmekből jól ismert karakterek (Pókember, Rozsomák, Vasember, Amerika Kapitány, Dr. Strange, Marvel Kapitány és Hulk) mellett olyan szuperhősök is irányíthatók a küzdelmek során, mint például Penge, Skarlát Boszorkány, Szellemlovas, Nico Minoru és Magik.

Platformok: PC, PS4/PS5, Nintendo Switch, Xbox One, Xbox Series X | S

Marvel Snap

A 2022-es év egyik legkellemesebb meglepetése volt a Marvel Snap, egy mobiljáték (de elérhető PC-re is), ami a Marvel univerzum hőseit és gonosztevőit házasította a manapság igencsak népszerű online kártyajátékokkal. Minden meccs során egy másik játékossal mérjük össze a tudásunkat, és a saját magunk építette paklival kell győzedelmeskedni az ellenfelünk felett, kihasználva a lapok különleges képességeit. A fejlődés folyamatos, és minél többet játszunk, annál több lapot nyitunk meg, a győzelmekért járó pontokból pedig fejleszthetők és testre szabhatók a paklink lapjai.

Platformok: Android, iOS, PC

Marvel Pinball

A magyar Zen Studios még 2010-ben dobta piacra a Marvel Pinballt, ami négy virtuális flippert tartalmazott: egy Pókember, egy Rozsomák, egy Vasember és egy Penge asztalt. A játék rendkívül szórakoztatóra sikeredett, remek fizikával, megannyi kihívással és rengeteg meglepetéssel. A csapat idővel még több Marvel tematikájú flippert készített, amik az első négy asztallal együtt manapság a Pinball FX részeként érhetők el PC-n és konzolon egyaránt.

Platformok: PC, PS4/PS5, Xbox One, Xbox Series X | S

Marvel's Guardians of the Galaxy

Bár csak Peter Quill, azaz Űrlord irányítására van lehetőség, azért a Marvel’s Guardians of the Galaxy így is egy remek akciójáték, ahol azért van rá lehetőség, hogy menő interakciókat hozzunk létre a szuperhőscsapat (Mordály, Gamora, Groot, Drax) többi tagjával. Sok szabadságunk ugyan nincs, a pályák csőszerűek, de a helyszínek csodásak, a zene zseniális, a történet pedig nemcsak érdekes, de tele van poénokkal és rejtett utalásokkal – a játék van olyan szórakoztató, mint bármelyik film.

Platformok: PC, PS4/PS5, Xbox One, Xbox Series X | S

Marvel vs Capcom Infinite

Ha valakinek a bunyó a mindene, és szereti a Marvel hőseit, annak kihagyhatatlan a Marvel vs Capcom Infinite, ami műfaját tekintve egy verekedős játék. Ami különleges benne, hogy a szuperhősök itt a Capcom kiadó karaktereivel (pl. Chun-Li, Haggar, Nemesis, Ryu, Frank West) is megküzdhetnek, a gombpüfölés mellé pedig egy sztori is jár, továbbá egy küzdelembe akár több karakter is bevonható a legpusztítóbb kombók érdekében.

Platformok: PC, PS4/PS5, Xbox One, Xbox Series X | S