Még nem regisztráltam

Bulvár

A legkellemetlenebb helyzetek, amik miatt bárcsak szólnának, de nem teszik

Anna Csákó

Biztos veled is előfordult már, mikor nem tudtad eldönteni mivel ártasz többet: ha jelzed egy régi ismerősödnek a buszon, hogy be kellene vennie egy rágót, vagy ha megpróbálod figyelmen kívül hagyni a semlegesnél jócskán intenzívebb szájszagát. Ilyenkor általában csukva marad a szánk (az övével ellentétben), pedig sok kellemetlenségtől megóvhatnánk egymást, ha diszkréten és empatikusan szóvá tennénk a problémát. Természetesen egészségügyi okok is állhatnak néhány elem mögött a listában, de ebben az esetben az érintett nem fog haragudni rád – inkább megkönnyebbül, ha elmesélheti, mi nehezíti meg az életét.

Szerinted melyiknél a legcikibb, ha nem szól senki?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

7 szavazat.
Faba-Photograhpy / Getty Images

Büdös a szád

Ez azoknak ugyanannyira szörnyű, akikkel beszélgetsz, de te sem szólnál érte, ha a helyükben lennél. Mikor pedig ráébredsz, hogy a fokhagymával megsegített tojásos-tonhalas szendvics után nem ártott volna, ha bekapsz egy rágót, már késő lesz.

Westend61 / Getty Images

Maszatos a szád

Kis ketchup, fagyi, csoki, vagy pörköltmaradék: egyre megy. Ha már elmúltál 10 éves, igen kellemetlen, ha egész nap elkerülöd a tükröket, és folttal az arcodon flangálsz.

Frederick Bass / Getty Images

Kilóg valami az orrodból

És az a valami általában takony, de lehet egy nagy fekete szőrszál is, vagy csak hámlik az orrod – de pont úgy néz ki, mintha takony lenne. Mikor hazaérve a tükörbe nézve megpillantod, utána órákig nem hagy nyugodni a gondolat: vajon mikor került oda az a valami, és hány ember mosolygott rád kedvesen, miközben le se bírta róla venni a tekintetét?

fStop Images / Silke Weinsheimer / Getty Images

Leetted vagy leittad magad

Lehetőleg valami jó zsíros, vagy élénk színű dologgal; esetleg pont a két lábad között, hogy úgy tűnjön, mintha még nem sajátítottad volna el a mosdók helyes használatát. Ennek rajtad kívül álló okokból előforduló verziója, mikor beleülsz valamibe – a legrosszabb helyen található a baleset nyoma, miközben esélyed sincs, hogy észrevedd.

Symphonie / Getty Images

Izzadsz

Ennek általában a szaghatás mellett foltokban megjelenő nyomai is vannak. Természetes jelenség, ami mindenkivel megeshet, viszont egy dezodor sokat képes javítani a helyzeten. Lehet, hogy elég lenne, ha valaki csak egyszer szólna, és te felkészülten tartanál magadnál váltáspólót, de sajnos mások úgy gondolják, biztos tudsz róla, és neked már épp elég kínos – te pedig, ha tudsz is róla, úgy gondolod, csak neked kellemetlen, de mások úgysem érzik. Pedig de.

Catherine Falls Commercial / Getty Images

Zsíros a füled

Pedig könnyen kiküszöbölhető probléma. Szólni nem mernek, neked pedig fürdéskor eszedbe sem jut, hogy füleid is vannak.

nullplus / Getty Images

Elkenődött szemfesték vagy rúzs a fogakon

Fél perc lenne a mosdóban megigazítani, ehelyett te egész este úgy nézel ki, mint aki három napja nem aludt.

Sean Murphy / Getty Images

Nem kellene, hogy többet igyál

Akinek igazán jó barátai vannak, azok szót emelnek a két órán belül elfogyasztott hetedik rövid ellen, de esetek többségében csak meghívnak helyette a nyolcadikra. Az ebből fakadó kellemetlenségek külön listát érdemelnek.

Westend61 / Getty Images

Kilóg valami a ruhádból

És nem a bokádra kell gondolni, noha nem olyan régen még az is felhívás volt a táncra. Strandokon a leggyakoribb jelenség, de egy metróaluljáróban fellibbent szoknya, vagy busz után szaladás közben lecsúszott póló is megteszi; ahogy olyan ártatlan dologról is lehet szó, mint egy címke, mert kifordítva vetted fel a pulóvered.

HEX / Getty Images

Hamisan énekelsz

Viszont imádsz karaoke bárokba járni, és két pohár sör után a körúton is szívesen megvillantod zenei tehetséged. Sose lehet tudni: hátha épp aznap fedeznek fel!

Paul Bradbury / Getty Images

Túl hangosan beszélsz

És természetesen valami olyan témáról, amit nem szeretnél, ha idegenek is hallanának, de neked mégsem tűnik fel, hogy nem csak ketten vagytok a kávézóban – vagy épp tényleg csak ketten vagytok, ezért akármilyen halkan is próbálsz beszélni, úgyis hallani fog mindent a pultos.

Dann Tardif / Getty Images

Wc-papír van a cipőd talpán

Vagy nejlonzacskó. Vagy valaki heti bevásárlásának a blokkja. Vagy egy kutya ürüléke.

Maryna Terletska / Getty Images

Minden reggel kiírod Facebookra, hogy „Jó reggelt!”

Ünnepekkor pedig egyenként küldesz az ismerőseidnek húsvéti nyuszis vagy karácsonyfás matricákat.

Catherine Falls Commercial / Getty Images

Rosszul használsz egy szót

Leginkább idegen szavak használatánál fordul elő: kaucióból könnyen lesz kaukció, rükvercből lükverc, influenzából infulenza, a Lidl szinte bevehető lenne Lidliként is a szótárba, de azt is megértjük, ha valaki éppen flusztrált, vagy szívinfraktusa volt.