Még nem regisztráltam

Bulvár

Kész átverés, Megatánc, A nagy duett – régi tévéműsorok, amiket jó lenne visszahozni

Csontos Kata
Csontos Kata

A hazai televíziózás kezdete óta a formátumok folyamatosan jönnek és mennek, újak kerülnek elő és régiek vesznek el a süllyesztőben. Az alábbi listában a teljesség igénye nélkül felelevenítünk pár olyan magyar műsort, amik már több éve véget értek, de nem kapcsolnánk el róluk, ha valamelyik csatorna újra műsorra tűzné őket.

Te melyik műsorból néznél szívesen új részeket?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

11 szavazat.

Legyen Ön is milliomos!

Aki nem ismerné, a Legyen Ön is milliomos! műveltségi vetélkedő, amelyben rendkívül magas díjakat nyerhet a játékos, ha jól felel mind a 15 feleletválasztós kérdésre. A magyar verzió 2000-ben debütált az RTL Klubon, azt nyolc évig Vágó István vezette. Helyét később Fábry Sándor, majd Friderikusz Sándor vette át. 2019-ben a TV2-n tért vissza a kvízműsor Gundel Takács Gábor vezetésével.

Maradj talpon!

A kvízműsorban egy játékos küzdött meg tíz másikkal. Amennyiben valaki rossz választ adott, megnyílt az alatta lévő csapóajtó, és az illető leesett. A Maradj talpon! az MTVA szórakoztató műveltségi vetélkedője volt, aminek indulásától számítva (2011) hat éven át Gundel Takács Gábor volt a házigazdája, majd Héder Barna vette tőle át a műsor vezetését. 2017-ben végleg lekerült a műsorról.

1 perc és nyersz!

Az RTL 2012-ben indult szórakoztató vetélkedőjének műsorvezetője öt éven keresztül Sebestyén Balázs volt. A játék lényege – ahogy a műsor címe is sejteti –, hogy a versenyzőnek 1 perce van teljesíteni a feladatát. Ha ez sikerül, megszerzi az adott szinten elvihető összeget. A fődíj tíz játék sikeres végrehajtása után tízmillió forint volt.

Az ének iskolája

2013-ban debütált a TV2 énekes-tehetséggondozó műsora, amiben gyerekek szerepeltek. Az első két évadban a zsűritagok és egyben a tanárok Szulák AndreaSzandiHajós András és Király Viktor voltak, a házigazda pedig Friderikusz Sándor. A harmadik évadot már Ördög Nóra vezette, a zsűriben pedig Király Viktor helyét Molnár Ferenc Caramel vette át.

Csillag születik

Ebben a tehetségkutató műsorban vers- és prózamondók, énekesek, zenészek, táncosok, humoristák, zsonglőrök, artisták és bűvészek mutathatták meg a tehetségüket, a produkció sorsáról pedig a nézők és zsűri együtt döntöttek. A Csillag születik négy évadot élt meg, nyertesei között van Utasi Árpi mesemondó, valamint három énekes: Tabáni István, László Attila és Mészáros János Elek.

Kész átverés

Az 1997-2010 között, kisebb-nagyobb szünetekkel sugárzott műsor lényege az ismert vagy véletlenszerűen kiválasztott szereplők félrevezetése, becsapása, humoros átverése volt. Több műsorvezetője is volt, leghosszabban közülük Bochkor Gábor és Boros Lajos, Jáksó László, valamint Sebestyén Balázs.

A leggyengébb láncszem

A brit eredetű tévés vetélkedő magyar verzióját a TV2 indította el 2001-ben, Máté Krisztina vezetésével. Ebben a kemény hangvételű játékban a résztvevők minden kérdéskör után kiszavazták maguk közül a leggyengébbet, vagy éppen azt, aki a legkevésbé volt nekik szimpatikus. A közösen összehozott nyereményt végül egyedül a győztes vihette el.

Megatánc

Az egyetlen évadot megélt táncos tehetségkutató showműsor 2006 második felében futott a TV2-n, a Megasztárhoz hasonló formátummal, annak műsorvezetőjével, Till Attilával. A műsort Kováts Gergely Csanád nyerte, aki évekkel később a Dancing With The Stars első két évadának zsűritagja lett.

A nagy duett

A TV2 showműsorában profi énekesek és kevésbé jó énekhanggal megáldott hírességek párokat alkotva mutatták be, mire képesek közösen. 2011 és 2018 között összesen hat évadot élt meg, ez idő alatt az egyetlen állandó zsűritag Kasza Tibi volt. Az eredeti tervek szerint 2021 tavaszán visszatért volna a műsor, azonban a Covid-19 miatt a csatorna inkább lemondott róla.

A Piramis

A gameshowban a helyes válaszok után kapott nyereményt az határozza meg, hogy egy golyó melyik pénzösszeggel jelölt rekeszbe esik bele. A műsor 2017 végén indult el a TV2-n Stohl András vezetésével, pár hónappal később az RTL Klubon ehhez nagyon hasonló vetélkedő indult A Fal címmel, aminek Sebestyén Balázs volt a műsorvezetője.

Csak show és más semmi!

A TV2 2018-ban tűzte műsorára a showműsort, amiben hazai hírességeknek eredeti hivatásuktól eltérő, számukra teljesen idegen színpadi produkciókat kellett betanulniuk és élő adásban előadniuk. Az eredmények összesítése alapján a versenyt Vastag Csaba nyerte, a második helyezett Baronits Gábor, a harmadik Tatár Csilla lett. Ugyanebben az évben a konkurens RTL Klub Szenzációs Négyes címmel hasonló műsort indított, annyi különbséggel, hogy ott négy generáció hírességei négyfős csapatokban versenyeztek egymással.

Ezek megőrültek!

A műsorban híres emberek versenyeztek hármas csapatokban, nekik különböző eszement játékokban kellett pontokat szerezniük, hogy megküzdhessenek a „legőrültebb celebcsapat” címért. Négy évad készült belőle, a legutóbbi 2016-ban ment a TV2-n.

Mónika show

A Mónika show volt az első hazai kibeszélőshow, aminek számos emlékezetes jelenetet köszönhetünk. A műsort Erdélyi Mónika vezette, az epizódok többségét amatőr színészekkel készítették el. 2001-től sugározta az RTL Klub hétköznap délutánonként, kilenc éven át. Hasonló formátumok voltak még a Balázs show, a Barbara – Dumáljuk meg!, illetve a Joshi Bharat nevét viselő talk show.