Még nem regisztráltam

Bulvár

Zendaya, Sydney Sweeney, Jenna Ortega – Hollywood legígéretesebb fiatal színésznői

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Még csak maximum 30 évesek, de már a lábaik előtt hever Hollywood.

Szerinted ki a legígéretesebb színésznő közülük?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

16 szavazat.
1349085232

Anya Taylor-Joy

A nézők a 2015-ös A boszorkány című filmben nyújtott áttörő szerepében ismerhették meg Anya Taylor-Joyt. Azóta karrierje szépen ível felfelé: hallhattuk a Super Mario Bros.: A filmben Peach hercegnő hangjaként, de a legismertebb szerepe A vezércsel című Netflixes sorozatban volt.

LAS VEGAS, NEVADA - APRIL 25: Zendaya attends the red carpet promoting the upcoming film "Dune: Part Two" at the Warner Bros. Pictures Studio presentation during CinemaCon, the official convention of the National Association of Theatre Owners, at The Colosseum at Caesars Palace on April 25, 2023 in Las Vegas, Nevada.  (Photo by Greg Doherty/WireImage)

Zendaya

A sokoldalú Zendaya mindössze 27 évesen Hollywood egyik legnagyobb sztárja. Pályáját a Disney Channelen kezdte, majd az új Pókember-trilógiában és A legnagyobb showmanben játszott szerepekkel vált ismertté. Az HBO Eufória című sorozatában nyújtott alakítása volt az, amivel kiérdemelte a kritikusok elismerését, valamint két Emmy-díjat hozott neki. Mostanában a Dűne új részében, valamint a Challengers című filmben láthatjuk majd.

CANNES, FRANCE - MAY 23:  Elle Fanning attends the 70th Anniversary of the 70th annual Cannes Film Festival at Palais des Festivals on May 23, 2017 in Cannes, France.  (Photo by Antony Jones/Getty Images)

Elle Fanning

Dakota Fanning húga korán kezdte a színészi pályafutását, gyerekszínészként több jelentős filmben szerepelt. Olyan produkciókban tűnt fel, mint a Super 8, a Demóna vagy a Neon démon.  A színészet mellett a divatiparban is jelen van, és számos neves márkát képviselt már modellként.

HOLLYWOOD, CALIFORNIA - JULY 22: Sydney Sweeney attends Sony Pictures' "Once Upon a Time ... in Hollywood" Los Angeles Premiere on July 22, 2019 in Hollywood, California. (Photo by Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

Sydney Sweeney

Karrierje során számos televíziós sorozatban és filmprojektben szerepelt. Leginkább az HBO-s Eufória című sorozatból ismert, amiben Cassie Howard karakterét alakítja. Emellett szerepelt A szolgálólány meséje, az Éles tárgyak, és a Fehér lótusz sorozatokban, legutóbb a mozikban pedig az Imádlak utálni és a Madame Web filmekben láthattuk.

NEW YORK, NEW YORK - NOVEMBER 29: Sadie Sink attends "The Whale" New York Screening at Alice Tully Hall, Lincoln Center on November 29, 2022 in New York City. (Photo by Jamie McCarthy/Getty Images)

Sadie Sink

Karrierjét a Broadway színpadán kezdte, majd onnan került a film- és televíziós iparba. Leginkább a Stranger Things című Netflix-sorozatból ismert, ahol Max Mayfield karakterét alakítja. Ez a szerep hozta meg számára a széles körű elismerést és népszerűséget. Emellett szerepelt A bálna című filmben, amiért Brendan Fraser Oscar-díjat kapott, illetve feltűnt A félelem utcája filmekben is.

LONDON, ENGLAND - OCTOBER 07: Florence Pugh attends "The Wonder" UK premiere during the 66th BFI London Film Festival at The Royal Festival Hall on October 07, 2022 in London, England. (Photo by Gareth Cattermole/Getty Images for BFI)

Florence Pugh

A Lady Macbethben nyújtott áttörő alakítása óta Florence Pugh a szakma egyik legsokoldalúbb és legmegbízhatóbb fiatal színésznőjének számít. A Fehér éjszakák és a Nincs baj, drágám című filmekben nyújtott intenzív drámai alakításoktól kezdve az olyan kasszasikerekig, mint a Fekete özvegy, az Oppenheimer és a Dűne folytatása bizonyítják, Pugh egy olyan kaméleon, aki bármilyen műfajban megállja a helyét. Első Oscar-jelölését 24 évesen kapta a Kisasszonyokért, és nagy eséllyel nem az volt az utolsó.

NEW YORK, NEW YORK - NOVEMBER 19:  Chloë Grace Moretz attends the 2018 Museum of Modern Art Film Benefit: A Tribute To Martin Scorsese at Museum of Modern Art on November 19, 2018 in New York City. (Photo by Dia Dipasupil/WireImage)

Chloë Grace Moretz

Karrierjét már korán elkezdte, számos filmes és televíziós szerepben tűnt fel gyermekszínészként. Az ismertséget a 2005-ös A nevem Earl sorozat hozta meg neki. Világszerte ismertté 2010-ben vált a Ha/Ver című film főszerepében. Azóta olyan jelentős filmekben tűnt fel főszereplőként, mint az Engedj be!, a Carrie, vagy a Ha maradnék.

NEW YORK, NEW YORK - MAY 01: Jenna Ortega attends The 2023 Met Gala Celebrating "Karl Lagerfeld: A Line Of Beauty" at The Metropolitan Museum of Art on May 01, 2023 in New York City. (Photo by Matt Winkelmeyer/MG23/Getty Images for The Met Museum/Vogue)

Jenna Ortega

A Netflix Wednesday című sorozata váratlan popkultúra-siker lett, és ennek következtében a címszereplő, Jenna Ortega is világsztárrá vált. Bár Ortega már jóval korábban elkezdett színészkedni, sokakhoz hasonlóan ő is a Disney Channelen kezdte. Az elmúlt néhány évben láthattuk őt a Sikoly legújabb részeiben, illetve kísérteties repertoárját kiegészítve, a közelgő Beetlejuice – Kísértethistória folytatásában is szerepelni fog.

HOLLYWOOD, CALIFORNIA - NOVEMBER 09: Millie Bobby Brown attends a photocall for Netflix's "Stranger Things" Season 3 at Linwood Dunn Theater at the Pickford Center for Motion Study on November 09, 2019 in Hollywood, California. (Photo by JC Olivera/Getty Images)

Millie Bobby Brown

A világhírnevet a Netflix Stranger Things című sikersorozatának köszönheti, amiben Elevent játssza. Az ikonikus szerep lehetőséget adott Brownnak arra, hogy megmutassa drámai oldalát, és ennek köszönhetően olyan kasszasikerekben kapott szerepet mint az Enola Holmes és a legújabb Godzilla-filmek.

PARIS, FRANCE - DECEMBER 12:  Saoirse Ronan attends the "Little Women" Premiere at Cinema Gaumont Marignan on December 12, 2019 in Paris, France. (Photo by Stephane Cardinale - Corbis/Corbis via Getty Images)

Saoirse Ronan

Ronan mindössze 13 éves volt, amikor a Vágy és vezeklés című filmben nyújtott elsöprő alakításáért először jelölték Oscar-díjra. Még mindig csak idén tölti a 30-at, de azóta már további három jelölést is begyűjtött. Olyan filmekben láthattuk még mint a Brooklyn, a Lady Bird, vagy a Kisasszonyok. Ha most a visszavonulás mellett döntene, még akkor is generációjának egyik legjobb színésznőjeként emlékeznénk vissza rá.

SANTA MONICA, CALIFORNIA - NOVEMBER 10: Joey King attends the 2019 E! People's Choice Awards at Barker Hangar on November 10, 2019 in Santa Monica, California. (Photo by Rodin Eckenroth/WireImage)

Joey King

Karrierjét gyerekkorában kezdte, számos televíziós sorozatban és filmben szerepelt. A világhírt a 2010-es évek közepén hozta meg számára A csókfülke című netflixes romantikus vígjáték filmsorozat, amelyben főszereplőként volt látható. Több nagy filmes szerepe mellett kiemelendő A tett című HBO-sorozat, ami Gypsy Rose Blanchard történetét meséli el és remek kritikákat kapott.