Még nem regisztráltam

Életke

10 centis nyelv, 8 centis orr, másfél méteres körmök – a legfurcsább emberi Guinness-rekordok

Top24
Top24

Hol lehet 69-es méretű cipőt kapni? Kinek lenne energiája és türelme 236 centiméter hosszú hajat minden egyes nap átfésülni? Hogyan vakarja meg magát az, akinek földig ér a körme? Az összeállításunkban szereplő rekordereknek bár nincs könnyű dolguk, vélhetően könnyen túlteszik magukat a nehézségeken, hisz nincs hozzájuk hasonló az egész világon. Többen ráadásul jól megélnek az egyedi méretekből.

Számodra melyik a legmegdöbbentőbb?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

5 szavazat.

Leghosszabb haj

A világ leghosszabb haját Smita Srivastava tudhatja magáénak, az indiai nőn 14 éves kora óta nem volt fodrásznál, így a haja 46 éves korára 236 centiméteresre nőtt, ezzel a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült.

Leghosszabb köröm

Diana Armstrong neve is szerepel a rekordok könyvében, mint a leghosszabb köröm tulajdonosa. Az amerikai nő 1997 óta nem vágta le a körmeit, amelyek így (mindkét kezén) 1 méter 306 centiméteresre nőttek.

Leghosszabb láb

Maci Currinnek van a leghosszabb lába a világon, ráadásul a jobb és a bal is rekorder. A 21 éves texasi lány bal lába 53,25, míg a jobb 52,87 centiméteres, ezzel a leghosszabb lábú tinédzser cím is az övé.

Legnagyobb orr

Mehmet Özyürek letaszíthatatlan a leghosszabb orral rendelkező emberek képzeletbeli trónjáról, a török férfi orra 8,8 centiméter hosszú, ennyit mértek az orrnyerge kezdetétől az orra hegyéig.

Leghosszabb nyelv

Adrianne Lewis családjában szinte mindenkinek az átlagosnál hosszabb nyelve van, a 18 éves lány azonban világviszonylatban is egyedülálló. Lewisnak 10,16 centiméteres nyelve van, ezzel az emberek összesített listáját is vezeti, mivel a férfi rekorder, Nick Stoeberl csak 10,1 centiméterre tudja kiölteni a nyelvét.

Legnagyobb láb

Jeison Rodriguez él a legnagyobb lábon a világon. A 24 éves venezuelai férfinak egy sajnálatos betegség miatt még mindig nő a lába, 2018-ban még 68-as cipőt készítettek neki, 2021-ben már 69-eset kellett. Már 2018-ban elhódította a címet, a Guinness-rekord hitelesítésekor a jobb lábfeje 40,55, míg a bal 40,47 centiméteres volt.

Leghosszabb nyak

A leghosszabb nyak tulajdonosa nem természetes módon lett rekorder, a gazdagságot szimbolizáló rézkarikáknak köszönheti az eredményt. Ezeket a karikákat több törzs asszonyai is viselik, a rekordot egy padaungi nő tartja, akinek 40 centiméteres volt a nyaka, a nevét viszont nem ismerjük.

Legnagyobb száj

A legnagyobb szája Samantha Ramsdellnek van, amennyiben annak méretét nézzük. A 30 éves amerikai nőnek 9,52 centiméter távolság van az alsó és felső metszőfogai között, ha kinyitja a száját.

Legnagyobb ajkak

A legcsókosabb száj díját nem lehet egyértelműen kiosztani, mivel ebben a kategóriában általában feltöltik az ajkaikat a „versenyzők”, és nem is akarnak leállni. Jelenleg a 27 éves Andrea Ivanova a csúcstartó, aki eddig már legalább 20 ezer fontot (több, mint 9 millió forint) költött az ajkaira, de még nem elégedett, további beavatkozásokat tervez.