Még nem regisztráltam

Életke

Lenyelt műszer, égő vatta, meggyilkolt fogorvos – helyzetek, amiket nem akarunk átélni, ha fogorvosnál járunk

Anna Csákó

Fogorvoshoz menni, legyünk őszinték: borzasztó. Egyhelyben feküdni kifeszített, kiszáradt, zsibbadt szájjal, miközben a fejünkben fúrók zaja rezonál és egy fehér ruhás orvos kérdéseket tesz fel nekünk, melyekre esélyünk sincs válaszolni – semmi meglepő nincs abban, hogy a legtöbb kisgyerek már a vész említésekor elsírja magát. Olyan történetekből hoztunk néhányat, melyeket a fogorvosok és mi sem szeretnénk soha átélni.

Szerinted melyik a legszörnyűbb?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

7 szavazat.
ArtistGNDphotography / Getty Images

Koronaspecialista

Egy wisconsini fogorvos szándékosan rongálta páciensei fogát, hogy az olcsóbb kezelések helyett koronát helyezhessen fel, amit aztán a páciensek biztosítói kifizettek neki.

Peter Dazeley / Getty Images

Elveszett műszer

Vagyis nem veszett az el, csak a fogorvos nem találta, akinek a betegét végül erős gyomorfájdalom után meg kellett műteni. A többit a fantáziádra bízzuk, de nem nehéz elképzelni, vajon hogyan került a férfi hasába egy fém műszer.

Sanja Baljkas / Getty Images

Cirkuszi horrorfogász

A 19-20. század fordulóján egy amerikai fogorvos cirkuszi show keretében vállalt feltűnően olcsón foghúzásokat – a fájdalomcsillapítást kokainnal és whiskyvel oldotta meg, a fájdalmukban üvöltő páciensek hangját pedig hangos zenekari játékkal rejtette el a sorban álló áldozatok elől.

Iuliia Mikhalitskaia / Getty Images

A fájdalom gyilkol

Ezt mi sem mutatja jobban, mint annak a betegnek az esete, akinek annyira fájt a foga, hogy megölte fogorvosát, miután hiába csöngetett hozzá hajnalban egy soron kívüli kezelés reményében.

Tunvarat Pruksachat / Getty Images

Maratoni fogműtét

Egy gyökérkezelés is nagyon rossz, kettő iszonyú, három elviselhetetlen, arra pedig már szavaink sincsenek, mikor négyet csinálnak meg, arról a 8 koronáról és 20 tömésről nem is beszélve, amit egy minnesotai nőn végzett el a fogorvosa egyetlen látogatás alatt.

By Joy Elizabeth / Getty Images

Égő vatta

Gyerekként ösztönösen érezzük, hogy a fogászatokon nem sok jó vár ránk, és ennek ellenkezőjéről a rendelőkben kihelyezett matricák sem tudnak meggyőzni. Egy Las Vegas-i kislány szülei perre mentek, miután a gyerekfogász felgyújtott véletlenül egy vattát a gyermek szájában, ezzel komoly égési sérüléseket okozva neki.

Photographer, Basak Gurbuz Derman / Getty Images

Amikor keresed a bajt

Ha egy szájharmonikát helyezel a szádba (nem elé, hanem bele), abból egyenesen következik, hogy egy fogorvosi székben kötsz ki, és ha sikerül eltávolítaniuk a nem odavaló tárgyat, még hálás is leszel ezért.

Jasmin Merdan / Getty Images

Hoverboardos kezelés

Nem szívesen ültünk volna annak a fogorvosnak a székébe fájós foggal, akit 12 évre elítéltek, amiért rendszeresen rossz kezeléseket hajtott végre, csalt, dicsekedett a bűncselekményeivel és hoverboardon állva végezte el egyik betegének fogászati beavatkozását.

izusek / Getty Images

Darabokban kihúzott fog

Ez akkor is traumatikus lehet, ha nem veled történik. Egy férfi annyira felindult állapotba került, mikor várandós felesége bedagadt arccal, sírva hívta a rendelőbe egy foghúzás után, hogy meg akarta verni a fogorvost – hiába, hogy a darabokban kihúzott fogért valószínűleg nem ő, hanem a nem megfelelő szájhigiénia tehető felelősség.

Emma McIntyre / Getty Images / AFP

Tetoválással egybekötött vizsgálat

Külön-külön is fájdalmas élmény egy fogorvosi vizsgálat és egy tetoválás, így (vagy ki tudja, miért) Post Malone úgy döntött, letudja a kettőt egyszerre.