Még nem regisztráltam

Életke

Rántott húsos szendvics és fotó a Mona Lisánál – így nyaralunk mi

Anna Csákó

Sokan magukra ismernek majd a felsorolás olvasása közben. Persze bizonyára más országok lakóinak is ismerősek lehetnek a lista egyes pontjai.

Szerintetek melyik a legjellemzőbb ránk?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

8 szavazat.
Jeff R Clow / Getty Images

Rántott húsos szendvics

Kovászos uborkával. Ha a magyar nyaralni indul, ezek kötelező elemek a hűtőtáskában, melyeket menet közben is el lehet fogyasztani, de a legautentikusabb egy autópálya melletti pihenőhelyen.

Hakapeszi

A svédasztal azért van, hogy mindent végig kóstoljunk, amit elénk tesznek, egyébként pénzkidobás lett volna befizetni rá – legalábbis sok honfitársunk szerint biztosan.

JackF / Getty Images

Káromkodás

Legtöbbünknek van egy ahhoz hasonló története, mikor a családi nyaralás során a nagybácsi élvezettel használva a legotrombább magyar szavakat szidta a pincért a lassúsága miatt – míg ki nem derült, hogy az a bizonyos pincér szegedi, de erről csak a vacsora rendezése után tett említést.

Kummer János / 24.hu

Szuvenír

Bögre, kulcstartó, hűtőmágnes, képeslap, kagyló, édesség – szeretteink szinte elvárják, hogyha külföldön járunk, akkor az adott ország zászlójával díszített szuvenírt hozzunk nekik ajándékba.

Klaus Vedfelt / Getty Images

Aktív pihenés

Hajlamosak vagyunk rá, hogy pihenés helyett programok sorával tűzdeljük tele a naptárunkat, hogy még fáradtabban érjünk haza a nyaralásról, mint ahogy elindultunk.

Gary Yeowell / Getty Images

Fényképalbum

Az okostelefonok előtt még elő kellett hívatni a nyaralásról készült fotókat, így mikor összegyűlt a nagycsalád, megmutathattuk a Mona Lisáról készült saját képünket – és legalább addig sem kellett politikáról vitatkozni. Ez a jó szokás a mai napig megmaradt, de már az Instagramunkat is telepakolhatjuk ezekkel, vagy levetíthetjük őket karácsonykor a tévén.

Image Source / Getty Images

Rejtőzködés

A honfitársaink elől. Ha már egyszer külföldre tévedünk, nem szeretnénk felfedni származásunkat, mikor a repülőgépen vagy szálláshelyünk mellett viszonthalljuk anyanyelvünket. Persze bizonyára ez sem csak magyar sajátosság.

Witthaya Prasongsin / Getty Images

Koccintás

Reggel, délben, este. Sajnos sokakat az otthoni hétköznapok sem gátolnak meg ebben, de nyaralás során feljogosítva érezzük magunkat arra, hogy a kávé mellé lecsússzon egy rövid, a tízórai croissant-t pedig sörrel kísérve fogyasszuk.

LEX VAN LIESHOUT / ANP / AFP

Itthon minden jobb

Bárhová fújjon minket a szél, a honvágy előbb vagy utóbb feltámad bennünk, és nincs olyan étterem, amit elcserélnénk a sarki kifőzdére.