Még nem regisztráltam

Életke

Szentendre, Balatonlelle, Római part – a legjobb szabadstrandok

Orosz Zoltán
Orosz Zoltán

A két legjobb dolog nyáron a vízpart és a szabadság: amikor a hőmérő higanyszála tartósan túllép egy harminc fok körüli szinten, aligha lehet jobbat elképzelni egy szabadstrandnál. Szerencsére bőven vannak folyóink, tavaink, sőt egy magyar tengerünk is, megannyi ingyenesen fürödhető partszakasszal, ezek közül szedtük össze tíz kedvencünket.

Te melyiken lazítanál a legszívesebben?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

11 szavazat.

Balatonlelle

A Nyugati szabadstrand nagyjából két kilométeres füves partszakaszán sok árnyas fa, tenisz- és röplabdapálya, játszótér, sőt vízi csúszdák várják a fürdőzőket. A víz lassan mélyül, a meder homokos. Bőven vannak büfék, üzletek és vízibicikli-bérlésre is van lehetőség.

Római-parti Plázs

Néhány éve Budapesten belül, a Római-parton is meg lehet mártózni a Dunában nyaranta. A part és a meder kavicsos, a víz gyorsan mélyül, a fürdőzők biztonságára az egész szezonban vízimentő-szolgálat vigyáz. Csíkos strandszékek és kiváló vendéglátóhelyek várják a lazítani vágyókat.

Szentendre

Szentendre első legális szabadstrandja százötven méteres, homokos parttal, mosdókkal, zuhanyzókkal, öltözőkkel, játszótérrel és kutyabarát partszakasszal várja a csobbanni vágyókat. A víz gyorsan mélyül, így nem árt az óvatosság. A parton is vannak büfék, de a Duna-korzó és Szentendre belvárosa is karnyújtásnyira van a strandtól.

Nagymaros

A kétszáz méter hosszan elterülő homokos, kavicsos partszakaszról gyönyörű kilátás nyílik Visegrádra, illetve a Fellegvárra. Kevés az árnyék, de több büfé és korszerű játszótér is várja a fürdőzőket. Jó észben tartani, hogy víz gyorsan mélyül, a Dunának ezen a szakaszán pedig viszonylag sűrű a forgalom.

Verőce

A verőcei a Dunakanyar egyik legszebb szabadstrandja. A víz fokozatosan mélyül, így gyerekes családok számára is ideális. A meder kavicsos, így érdemes lehet vízicipőt is tenni a sporttáskába, az árnyék pedig viszonylag kevés, jól jöhet egy napsátor. Büfék és mosdók rendelkezésre állnak, sőt, akár kabint is lehet bérelni. Ha vannak, a négylábú családtagokat sem kell otthon hagyni, a strand ugyanis kutyabarát.

Zamárdi

A Zamárdi nagystrand egy közel három kilométeres, füves partszakasz, árnyat adó fák sokaságával. A víz lassan mélyül, a meder kellemes, homokos. A parton van játszótér, kosárlabda- és röplabdapálya, de van lehetőség vízibicikli bérlésére is. Öltöző, mosdó, pelenkázó, is rendelkezésre áll, valamint több büfé és strandholmikkal felszerelt üzlet is várja a fürdőzőket.

Balatonmáriafürdő

A Balaton délnyugati végében elterülő Balatonmáriafürdő mintegy nyolc kilométernyi partszakaszán több szabadstrand is található. A déli partról lévén szó a víz lassan mélyül, a meder homokos, iszapos. Szinte mindenütt könnyen lehet találni mosdót, játszóteret, árnyékot. Kisgyerekes csalások számára ideális.

Dunakeszi

Lapos, kavicsos partszakasz, rengeteg árnyékot adó fa, mobilöltözők, két játszótér, vendéglátóhelyek, és egy kutyás fürdőzők számára külön elkerített partszakasz várják a fürdőzőket, a (listánkban) Budapesthez legközelebb eső dunai szabadstrandon.

Tivadar

A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Tivadar széles, homokos partú szabadstrandja tengerpartot idéz. Mivel a Tisza vize itt lassan mélyül, kisgyerekes családok számra is ideális fürdőhely. Sok az árnyékot adó fa, vannak öltözők, mosdók és a legközelebbi étkezdéig is csak száz métert kell sétálni.

Velence

A Velencei-tó partján számos szabadstrand található, melyek közül nem véletlenül a Velence Korzó és szabadstrand az egyik legnépszerűbb. Homokos part, lassan mélyülő víz, teljesen kiépített infrastruktúra éttermekkel, büfékkel, üzletekkel. A parton játszótér röplabda- és focipálya, a vízben felfújható kalandpálya várja a strandolókat.