Még nem regisztráltam

Életke

Pilisvörösvár, Tata, Dunakeszi – az ország legélhetőbb térségei

Top24
Top24

Van, aki a nyüzsgést szereti, van, aki a nyugalmat, sokan a vizek mellett érzik jól magukat, mások a hegyekben – szinte lehetetlen megmondani, ki melyik térséget tartja a legélhetőbbnek Magyarországon.

Neked melyik a kedvenced?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

13 szavazat.

Dunakeszi és Göd térsége

Több felmérés erősíti meg, hogy Dunakeszi a legfejlettebb magyarországi járások között van. A Duna és a főváros közelsége miatt is kedvelik a térséget.

Budapest

A főváros nem hiányozhat a listáról, hisz olyan nagy, hogy mindenki talál benne érdekeset, izgalmasat és szépet – nem is lehetne kiemelni semmit. Vannak viszont olyanok, akiket épp a nagyság, a nyüzsgés riaszt.

Veszprém és környéke

A vármegye központjából indulva Tihany, Balatonfüred vagy Csopak is könnyen elérhető, ahogy természetesen a magyar tenger is. Az élményhez sokat hozzáad a térségben található számos vár, és akkor még nem beszéltünk a Bakony szépségeiről.

Tatai vár

Tata és környéke

Tata a vizek városa, már önmagában ez feltételezheti, hogy élhető térségről van szó. A tavak mellett a Vértes vonulatai, a közeli Turul-szobor, vagy Bécs illetve Budapest közelsége is vonzó, nem mellesleg Tata és Tatabánya is jól szokott szerepelni a legboldogabb városok listáján.

Pilisvörösvár és környéke

Pilisvörösvár rendszeresen az élbolyban végez a legélhetőbb városok listáján. A környéken fekvő településekkel együtt bámulatos természeti adottságokkal és a kiemelkedő biztonsággal csábít, és azzal, hogy pont olyan távol van a fővárostól, hogy már ne érezzük a nagyvárosi életet, de ha kell, pár percen belül elérjük.

Pécsváradi járás

Mi sem lehet vonzóbb egy térség esetében, minthogy az ország legbiztonságosabb járásának titulálják, ahogy történt ez tavaly a Pécsvárad és környéke esetében. A járás nem a nagy népességével csalogat, nagyjából 12 ezren laknak itt, a központban, Pécsváradon is csak négyezren, ami még egy érv az élhetőség mellett.

Bólyi járás

A Baranya vármegyében fekvő Bólyi járás szintén remekül szerepel az élhetőségi listákon, főleg azért, mert folyamatosan fejlesztik a térséget. Igaz, más járásokhoz tartoznak, de a környék ékkövei Villány és Mohács is.

Kisbéri járás

A Tatához közeli Kisbér és környéke is az ország legélhetőbb területei közé tartozik. Távol van a vidéki nagyvárosoktól, mégis hamar el lehet innen jutni Győrbe vagy Szombathelyre is, vagy még messzebb, hisz Magyarország öt nemzetközi repülőterének egyike, a Győr–Pér is a közelben található.

Érdi járás

Az Érdi járás szintén közel van Budapesthez, ám ahol olyan települések vannak, mint Diósd, vagy Pusztazámor, nem biztos, hogy  a fővárosba vágyódik az ember. De ha mégis, a kiváló közlekedés miatt könnyen ingázhat az ember, ami még élhetőbbé teszi a térséget.

Debrecen és környéke

Hajdúszoboszló, Hortobágy, Tisza-tó – Debrecen és tágabb környéke valóban egy élhetőbb közeget biztosít, rengeteg természeti csodával és nyugalommal, de a kulturális kínálata is az egyik legerősebb a magyar térségek közül.