Még nem regisztráltam

Kult

Az emberi százlábú, piranhák 3D-ben, zombi hódok, gyilkos lajhárok – a filmtörténelem legbetegebb alkotásai

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Hollywoodban – és másutt – számos olyan film készül, ami extrém és meglepő témákkal próbálja sokkolni a nézőket. Ezek az alkotások a kreativitás és a fantázia határait feszegetik, az emberi képzelet legmélyebb bugyraiba kalauzolnak minket. Garantáltan felejthetetlen élményt nyújtanak – persze nem biztos, hogy pozitív értelemben.

Szerinted melyik a legbetegebb film az alábbiak közül?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

7 szavazat.

Cannibal Holocaust

Az 1980-as olasz horrorfilm egy dokumentumfilmes stáb történetét követi, akik az Amazonas dzsungelébe utaznak, hogy megörökítsék a kannibál törzsek életét, de végül ők maguk válnak az erőszak áldozatává. A film megjelenésekor hatalmas botrányt kavart valósághű ábrázolásmódja miatt, és sok országban be is tiltották.

Az emberi százlábú

A film egy őrült német sebész történetét meséli el, aki elrabol három embert és orvosilag összeköti őket, hogy létrehozzon egy „emberi százlábút”. A film rendkívül grafikus és sokkoló jelenetei miatt vegyes kritikákat kapott, de kultuszfilmmé vált a horrorrajongók körében.

Zombeavers

Egy csapat egyetemista barát egy elhagyatott tóparti házban tölti a hétvégét, ami már önmagában vérontásért kiált. A horror nem is marad el: a nyaralás hamarosan rémálommá válik, amikor radioaktív anyagokkal fertőzött zombihódok támadnak rájuk.

Állati mészárlás

A történet főszereplője, Emily, örökbe fogad egy lajhárt, hogy szavazatokat szerezzen vele, és hogy a diákszövetség elnöke lehessen. A háziállatot mindenki szereti, egészen addig, amíg az elkezdi egyenként meggyilkolni a lányszövetségi tagokat, akik így menekülni kényszerülnek.

Piranha 3D

A történet egy csendes tóparti városkában játszódik, ahol egy földrengés következtében őskori, húsevő piranhák szabadulnak elő a mélyből. Az események egybeesnek a tavaszi szünettel, amikor a város tele van bulizó fiatalokkal, és a piranhák véres ámokfutásba kezdenek.

A gyilkos paradicsomok támadása

Amikor azt hinnéd, már nem lehet fokozni: az 1978-as  horror-paródiában életre kelt, mutáns paradicsomok szabadulnak el egy kisvárosban, és embereket kezdenek el megtámadni.

Gyilkos cápa vs. óriáspolip

Egy hatalmas őskori cápa és egy óriáspolip összecsapását nézhetjük meg, miután mindkét lényt kiolvasztják az örök jég fogságából. A két tengeri szörny – miközben egymás ellen harcol – óriási pusztítást végez az óceánokban és a part menti városokban.

Sharknado - Cápavihar

Tornádók csapnak le Los Angelesre, és több ezer gyilkos cápát sodornak a városba, amelyek ezután pusztítást végeznek mind a szárazföldön, mind a vízben. A nevetséges koncepciója és a gagyi effekteknek köszönhetően a film mára már kultikus műnek számít.

A bárányok harapnak

Állatokat génmanipulációval megváltoztató kísérleteknek köszönhetően hatalmas, vérszomjas bárányok szabadulnak el egy farmról. Ahogy a listán több film is, ez is fekete humorral vegyíti a horrorisztikus elemeket.

A szörny az anakonda ellen

Ebben a filmben egy óriás krokodil és egy óriás anakonda csap össze. A város seriffjének meg kell találnia a módját, hogy elpusztítsa a két szörnyet, mielőtt azok megölik az egész várost.