Még nem regisztráltam

Kult

Süsü, Vuk, Grabowski – magyar mesefigurák, akiket csak szeretni lehet

Anna Csákó

Olyan magyar mesekaraktereket mutatunk be, akikre a mai napig jó szívvel emlékszünk vissza – és akiket valójában senkinek sem kell bemutatni. A lista elemei egy kivétellel az előző évezredben születtek, de jó ízlésű humoruk és kedvességük a mai napig megmosolyogtat minket.

Te melyiket imádtad a legjobban?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

22 szavazat.

TV Maci

TV Maci sokáig az MTV-n sugárzott Esti Mese szignálfilmje volt. Nem sok mindent csinált, mégis mindenki szeretettel emlékszik rá.

Vuk

„Egyedül vagyok. Kicsi vagyok. Éhes vagyok. Segítsetek Vuknak, a kis rókának!” Létezik egyáltalán olyan, aki ne szaladna azonnal a segítségére? (Sajnos igen.)

Vízipók

Pók létére szeretik az emberek, ehhez pedig tényleg elbűvölő személyiségre van szükség.

Nick Grabowski

A Macskafogó szuperegere a magyar James Bond.

Dr. Bubó

Egy háziorvos, aki a betegei lelkével is törődik. A diagnózisai nem mindig állják meg a helyüket, de jó szándéka vitathatatlan.

A nagy ho-ho-horgász

Mindent elárul róla, hogy horgász létére a legjobb barátja a csalinak is használt Főkukac.

Süsü

Süsü egy rózsabimbó. Mi sem értjük vidám lelkét, de szeretjük.

Frakk

A macskák réme annyira jófej, hogy még emléktáblát is állítottak neki.

MZ/X

Mézga Géza köbükunokája. MZ/X a 30. században él és újmagyar nyelven beszél, így nem sokat értenek belőle távoli felmenői, de fénypostán keresztül mindig ajándékokkal halmozza el a Mézga családot.

Lúdas Matyi

Az 1977-ben bemutatott rajzfilm megsimogatja az igazságérzetünk: Matyi, a nép gyermeke, megleckézteti az elkanászodott földesurat, Döbrögit.

Gombóc Artúr

A csokival fogyás nagymestere. Az se baj, hogy nem sikerül neki.

Kockásfülű nyúl

Egy ügyes konfliktuskezelő lény, aki ráadásul hosszú füleit propellerként használva még repülni is tud.

Susogós Mackók

A listán szereplő egyetlen tétel, amelynek alakjai már ebben az évezredben születtek. Sanya és Brendon rövidke párbeszédei a Comedy Central csatornával egyidejűleg jelentek meg a képernyőn 2008 októberében.