Még nem regisztráltam

Kult

A tíz legemlékezetesebb jelenet a Marvel-filmekből

Birkás Péter
Birkás Péter

Az elmúlt években a Marvel Studios-féle szuperhősfilmek uralták a mozivásznat, és szinte mindenkinek akad egy – vagy több – olyan jelenet, ami örökre beleégett az elméjébe. Meglehetősen szubjektív listánkon mi a tíz legnagyobb kedvencünket szedtük össze: mindegy, hányszor látjuk őket, minden egyes alkalommal kiráz tőlük a hideg.

Szerinted melyik a legjobb?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

10 szavazat.
Marvel

Hárman az erdőben

Eleve hatalmas élmény volt, amikor a 2012-es Bosszúállókban először dolgoztak össze a szuperhősök, de az egyik legemlékezetesebb rész, mikor Amerika Kapitány és Vasember először találkoznak Thorral. Ezen a részlet nagyszerűen idézi meg a képregények jól bevett elemét, hogy a hősök – egy félreértés miatt – először egymással küzdenek meg, mielőtt az erőiket egyesítve leszámolnának az aktuális gonosszal.

Marvel

Együtt a csapat

A galaxis őrzői 3. elég nagy érzelmi hullámvasút, szintén tele emlékezetes pillanatokkal, de a mi kedvencünk nem valamelyik igazán szívfacsaró jelenet a sok közül, hanem az egyik filmvégi harc, ahol az újra teljes létszámú csapat együtt számol le az őket váró pribékekkel. A menő zenére, lassításokkal és látványos trükkökkel előadott szekvencia egész egyszerűen túl jól sikerült ahhoz, hogy ne emlékezzünk meg róla e listán.

Marvel

Méltó rá!

A Bosszúállók: Végjáték különböző ikonikus jeleneteivel egy külön listát meg lehetne tölteni, de mind közül talán a legemlékezetesebb, mikor Amerika Kapitány megkaparintja Thor kalapácsát, hogy aztán – többek között – egy jókora ütést mérjen vele Thanosra. Mindez persze kevés ahhoz, hogy a hősök győzedelmeskedjenek az őrült titán felett, de azt a hangulatbombát, amit ez a jelenet okozott a moziban, biztos, hogy sosem fogjuk elfelejteni.

Marvel

Bal oldal!

A Bosszúállók: Végjáték leglibabőrösebb pillanatai közé tartozik, mikor Amerika Kapitány egymaga néz farkasszemet a támadó sereggel, aztán egyszer csak meghallja Sam Wilson, azaz Sólyom hangját a fülében. Ami ezután következik, azt nehéz lesz a jövőben túlszárnyalni: megnyílnak a portálok, és a csatatérre megérkezik a felmentősereg az elcsettintett hősök és a wakandai sereg képében. És erre mondja Martin Scorsese, hogy ez nem mozi!

Marvel

Emlékezetes belépő

A Bosszúállók: Végtelen háború legalább annyi emlékezetes jelenettel szolgál, mint testvérfilmje, a Végjáték, de a legemlékezetesebb közülük Thor belépője, mikor Mordály és Groot társaságában megérkezik Wakandába. A jelenet nemcsak vizuálisan lehengerlő, de mellé elképesztően menő is, és utána a néző még azt is elhiszi pár pillanatra, hogy fordult a kocka a hősök számára. Ennek is köszönhető, hogy a befejezés végül elég nagyot üt az ember lelkére.

Marvel

Ismerős arc a melóból

A Thor: Ragnarök nem szűkölködik emlékezetes jelenetekben, de mind közül az egyik legszórakoztatóbb, mikor Thor és Hulk először találkoznak a gladiátorjátékokat idéző arénaharcban. Bár imádjuk a küzdelem minden pillanatát, azért szomorú, hogy az előzetesek előre ellőtték a poént. Gondoljunk csak bele, mekkora élmény lehetett volna, ha a főszereplővel együtt a nézők is a film közben csodálkoznak rá, hogy az asgadri istennek kivel kell megmérkőznie.

Marvel

Egy másik Pókember, meg még egy

A filmet megelőző rengeteg pletyka után számítani lehetett rá, de ennek ellenére is üdvrivalgást okozó pillanat volt, mikor a Pókember: Nincs hazaút egyik legemlékezetesebb jelentében Andrew Garfield bukkant fel a vásznon. Aztán már csak hab volt a tortán, mikor ugyanez megismétlődött Tobey Maguire-rel, és a három Pókember elkezdett együtt dolgozni, hogy közösen juttassák haza a más valóságokból érkezett szuperbűnözőket.

Marvel

Az egész családom odalett!

A Fekete Párduc 2. véleményünk szerint ugyan nem ér az első rész nyomába,  mégis akad egy jelenet, amire visszagondolva azonnal elborítja a karunkat a libabőr. Nagyjából a film felénél járunk, mikor Ramonda megtudja, hogy a lányát, Shurit elrabolták. Nincs semmi akció, csak egy aggodó, dühös királynőt látunk, aki olyan elemi erővel kommunikál, hogy abba mindenki beleborzong. Nem csoda, hogy Angela Bassett Oscar-jelölést kapott az alakításáért.

Marvel

Egy új fiú Queensből

Mivel a karakter jogai a Sonynál vannak, sokáig elképzelhetetlennek tűnt, hogy Pókember feltűnjön a konkurens Disney által készített Marvel-filmekben, de aztán a két stúdió megegyezett, és megtörtént, amire a rajongók régóta várnak. A pókgúnyába bújt Peter Parker először az Amerika Kapitány: Polgárháborúban bukkant fel, és a belépő olyan hatásosra (illetve karakterhűre) sikeredett, hogy mind a mai napig az egyik legnagyobb kedvencünk.

Marvel

Illuminátusok

A Doktor Strange az őrület multiverzumában nem a szívünk csücske, de azt el kell ismerni, hogy az Illuminátusok bemutatása elég jól sikerült. Karl Mordo (Chiwetel Ejiofor), Carter Kapitány (Hayley Atwell), Charles Xavier (Patrick Stewart), Blackagar Bolton (Anson Mount) és a rajongók által „kikövetelt” Reed Richards (John Krasinski) szerepeltetése elég menő húzás volt az alkotók részéről. A film többi részét viszont fedje be a feledés jótékony homálya…