Még nem regisztráltam

Kult

A legjobb sorozatok 2022 novemberéből

Inkei Bence
Inkei Bence

A novemberi sorozatpremierek közül egyértelműen A korona új évadát várja a világ a leginkább, és annál nem is kell jobb PR, minthogy az akkor még walesi herceg Károly mostanra király lett.  Izgalmasnak ígérkezik a Dark alkotóinak új sorozata is, és világsztárokkal érkezik Az angolok című western. Jön aztán egy sereg új fantasy és young adult sorozat, debütál a Manifest utolsó évada, és új évaddal jelentkezik az Elit is.

Neked melyik a kedvenced?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

5 szavazat.

Szerelem vagy kötelesség 2, Netflix

A svéd tinisorozat első évadában Wilhelm, a rossz magaviselete miatt bentlakásos iskolába küldött herceg románcot kezdett egy másik tanulóval, Simonnal, ám az évad végén a gonosz unokatestvér kiszivárogtatott egy videót róluk. Ez természetesen mindent tönkretett, de Wilhelm azon van, hogy bosszút álljon.

Winchesterék, HBO Max

Az Odaát előzménysorozatában Dean Winchester meséli el szülei megismerkedése történetét a hetvenes években. A premier napján érkező három epizódot november 15-től hetenként követi majd a többi.

Helyetted is szeretem, HBO Max

A Saturday Night Live-ból ismert Vanessa Bayer vígjáték-sorozata egy teleshop-műsorvezetőről szól, aki azzal lesz sikeres, hogy azt hazudja, visszatért a gyerekkori leukémiája.

A Moszkító-part 2, Apple TV

Paul Theroux korábban már megfilmesített bestselleréből készült sorozat új évadában Alan Fox (Justin Theroux) feltaláló a családjával együtt tovább bujdosik Közép-Amerika dzsungeleiben, és a problémák hatására feleségével (Melissa George) külön is kell válniuk a menekülés során.

Blockbuster, Netflix

Az ikonikus Blockbuster-videotékalánc utolsó megmaradt tagjáról szóló munkahelyi vígjáték-sorozat azt mutatja be, hogyan tud egy ilyen kisvállalkozás a felszínen maradni. A főszerepben Randall Park látható majd.

Manifest 4, Netflix

Az NBC-n a harmadik évad után elkaszált sorozat a Netflixen annyira sikeres lett, hogy készült hozzá egy utolsó évad, melynek első részét novemberben mutatják be. A sorozat két évvel a harmadik évadban történtek után veszi fel újra a fonalat, és a szereplők többsége vissza is tér, így remény van rá, hogy a 828-as járat megfejtésre váró titkaira is fény derüljön.

A Greco család titka, Netflix

A tisztes látszatot fenntartó, de titokban emberrablásban utazó Puccio család igaz története ihlette argentin filmet hat éve a magyar mozik is bemutatták A klán címmel. De készült a történetből egy sorozat is akkortájt, most pedig egy újabb sorozat meséli el a sztorit, ám átteszik a cselekményt Mexikóba, a főszerepet pedig a több szappanoperában is látott Fernando Colunga játssza.

Az élet dicsérete 3, Epic Drama

A vidéki angol állatorvos életéről szóló sorozat harmadik évadában kitör a második világháború, de fontosabb, hogy James és Helen házassága teljesen új helyzetet teremt.

A korona 5, Netflix

A hónap talán legjobban várt premierje alig néhány héttel II. Erzsébet halála után érkezik: a kilencvenes évekbe érve látható lesz majd Károly (Dominic West) és Diana (Elizabeth Debicki) házasságának felbomlása, a hírhedt Martin Bashir-interjú, no meg az egykori walesi hercegnő és Dodi Fayed kapcsolata. Drámainak ígérkezik, különösen annak fényében, hogy a cselekményszálak most az új királyt érintik.

Az angolok, HBO Max

Ez a western sorozat az 1890-es évek Amerikájában játszódik, ahol az arisztokrata angol hölgy, Lady Cornelia Locke (Emily Blunt) és a volt lovassági felderítő, az őslakos Eli Whipp (Chaske Spencer) összefognak, hogy a wyomingi Hoxembe vezető útjuk során legyőzzék az akadályokat. Hugo Blick sorozata a régi westernek nagy ívű megjelenését adja a sorozatnak, rengeteg haraggal, vérrel és erőszakos összecsapásokkal, és feltűnik benne Ciarán HindsStephen ReaRafe Spall és Toby Jones is.

Warrior Nun 2, Netflix

Ben Dunn képregényén alapuló fantasy sorozat új évadában Ava (Alba Baptista) új ellenségre lel Adriel (William Miller) személyében, és mivel Ava egyre jobban fejlődik Harcos Apácaként, úgy válik egyre nehezebb ellenfél belőle.

Mythic Quest 3, Apple TV+

Rob McElhenney vígjáték-sorozata első évadát úgy mutattuk be, mint amely „egyszerre enged bepillantást a játékfejlesztők univerzumába, és egyszerre röhög kicsit azon, hogy sokszor egészen furcsa alakok/tinik/gyerekek döntenek romba egy franchise-t, ha nem tetszik nekik egy-egy új kiegészítő.” Az új évad legfontosabb változása az lesz, hogy Ian és Poppy ott hagyták a céget, hogy egy rivális játékot fejlesszenek a Mythic Questnek.

Emlősök, Amazon Prime

James Corden neve annyit szerepel most a médiában, hogy ez csak azt jelentheti, új sorozata lesz. Ebben a fekete humorral operáló drámában Jamie-t alakítja, egy séfet, akinek az élete csaknem összeomlik, amikor titkokat fedez fel feleségéről, Amandine-ról (Melia Kreiling). A sorozat alkotója, a Spectre című Bond-film forgatókönyvírója, a drámaíró Jez Butterworth a „párkapcsolati krimi” meghatározást használja művére.

Scarlet kisasszony és a Herceg 2, Epic Drama

A viktoriánus Londonban játszódó krimisorozat főhőse, Eliza Scarlet (Kate Phillips) és segítője, a Herceg (Stuart Martin) tavaly debütáltak, most pedig már a második évadban oldhatnak meg közösen rejtélyeket ebben a műfajt feminista csavarral modernizáló sorozatban.

Egyetemista lányok szexuális élete 2., HBO Max

Mindy Kaling és Justin Noble vígjáték-sorozata négy 18 éves gólya szobatárs életét követi a fiktív vermonti Essex College-ban, és bemutatja szexuálisan aktív életmódjukat, miközben a főiskola küzdelmeivel és nehézségeivel küzdenek. Az új évadban megszilárdul a barátságuk, és újabb bulik és kalandok elé néznek így négyesben.

1899, Netflix

A Dark alkotói, Jantje Friese és Baran bo Odar új thriller sorozata 1899-ben játszódik, amikor a Kerberos nevű gőzhajó Európából nyugatra tart egy csoport, Amerikába tartó utassal, akiket az új évszázaddal és a külföldi jövővel kapcsolatos reményeik és álmaik egyesítenek. Ám útjuk váratlan fordulatot vesz, amikor felfedeznek egy másik, a nyílt tengeren sodródó hajót. Amit a fedélzeten találnak, szörnyű rémálommá változtatja az útjukat.

Halott vagy 3, Netflix

Liz Feldman feketekomédia-sorozatában Christina Applegate és Linda Cardellini két gyászoló nőt játszanak, akik terápián ismerkednek össze. A harmadik évad az előző évadot lezáró autóbaleset következményeivel foglalkozik majd elsősorban.

Elit 6, Netflix

Alig fél éve, hogy bemutatták a spanyol sorozat előző évadát, és máris itt az új: az Elit hatodik évada ott folytatja a sztorit, ahol legutóbb egy nézőket sokkoló fordulattal abbamaradt. Benjamin börtönbe megy, Samuel könnyen lehet, hogy nem éli túl a támadást, így Patrick, Mencía, Ari, Isadora, Iván és Phillipe élik majd tovább az elit gimnazisták szexben és erőszakban gazdag életét.

Reign Supreme, Netflix

A sorozat a francia hiphop születését mutatja be a nyolcvanas években, méghozzá a stílusteremtő rapegyüttes, az NTM tagjainak életéről szóló életrajzi sorozat keretében.

Somebody, Netflix

A koreai krimisorozat középpontjában egy Somebody nevű randiapp áll, mely a rendőrség érdeklődésének homlokterébe kerül, miután egy sorozatgyilkos a Somebodyt használva szemeli ki áldozatait.

L: A Q generáció 3, HBO Max

A kétezres években futó L sorozat folytatása is egy Los Angelesben élő LGBTQ-tagokból álló baráti társaság tagjainak szívügyeit követi nyomon, ezúttal már a harmadik évadba érve, ahol újabb szakítások, románcok és egyebek borzolják a kedélyeket.

Wednesday, Netflix

Tim Burton első élőszereplős sorozatát az Addams Family ihlette, és Addamsék lánya, Wednesday (Jenna Ortega) éveit követi nyomon a Nevermore Akadémia diákjaként, ahol megpróbálja elsajátítani feltörekvő látnoki képességét, meghiúsítani a helyi várost rettegésben tartó szörnyű gyilkosságsorozatot, és megoldani a 25 évvel korábbi gyilkossági ügyet, melybe szüleit is belekeverték. És mindezek mellett még a magánélete is eseménydús.

Echo 3, Apple TV+

Bombák földjén és a Zero Dark Thirty forgatókönyveit jegyző, Oscar-díjas Mark Boal akciósorozata Dél-Amerikában játszódik: a tudós Amber (Jessica Ann Collins) eltűnik a kolumbiai-venezuelai határ közelében, mire bátyja (Luke Evans) és férje (Michiel Huisman) a keresésére indulnak. Mindkettőnek megvan a saját, ellentmondásos története is, és Amber nyomai egy veszélyes fegyveres konfliktushoz vezetnek.

Az első szerelem, Netflix

Ebben a japán romantikus sorozatban a főhősök hosszú évekkel később megpróbálják felidézni az első szerelem izgalmait, amit együtt éltek át a kilencvenes években.