Még nem regisztráltam

Kult

Tények, amiket nem biztos, hogy tudtál az idén 30 éves Jóbarátokról

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Az idén ünnepli 30. születésnapját az ikonikus televíziós sorozat, a Jóbarátok. Az elmúlt három évtizedben a sorozat nemcsak a szórakoztatásban játszott fontos szerepet, hanem a kultúra és a társadalom formálásában is. Összegyűjtöttük néhány olyan érdekességet, amit talán még nem tudtál a sorozatról.

Szerinted az alábbiak közül melyik a legmeglepőbb?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

11 szavazat.
NBCU Photo Bank / Getty Images

Bruce Willis vendégszerepe

Sok sztár között Bruce Willis is vendégszerepelt a sorozatban, miután elvesztett egy fogadást. A fogadás Matthew Perryvel történt, akivel a Bérgyilkos a szomszédom című filmben játszottak együtt. Willis a gázsiját jótékony célra ajánlotta fel.

Nagy fehér kutya

A többször is felbukkanó, guruló nagy fehér kutya szobor valójában Jennifer Anistoné volt. Egy barátjától kapta, hogy szerencsét hozzon a Jóbarátok forgatásának első napján.

Rossra szabott szerep

David Schwimmer volt az első, akit beválogattak a showba, meghallgatás nélkül ajánlották fel neki a szerepet. Mivel már ismerték őt korábbról az írók, a szerepet egyenesen rá írták.

Monica és Joey

Eredetileg Monica és Joey alkottak volna egy párt, de a közönség reakciója Monica és Chandler első együttlétére olyan elsöprő volt, hogy a sorozat más irányba indult el.

Lisa Kudrow terhessége

Amikor Phoebe hármas ikrekkel volt terhes, akkor Lisa Kudrow a való életben is terhes volt. A hasára mondjuk extra párnát kellett tenniük, hogy hiteles legyen a hármas ikres terhesség.

A portrait of actors, from left, Courteney Cox as 'Monica Geller' and Jennifer Aniston as 'Rachel Green' from 'Friends', June 15th 1994. (Photo by Reisig & Taylor/NBCU Photo Bank/NBCUniversal via Getty Images)

Monica mint Rachel

Eredetileg Courteney Coxnak szánták Rachel szerepét, viszont Cox úgy érezte, hogy ő jobban hasonlít Monicára, már csak a tisztaságmánia miatt is.

Reisig & Taylor / NBCU Photo Bank / NBCUniversal / Getty Images

Csak négy barát

A sorozat írói a fejlesztés korai szakaszában úgy tervezték, hogy a cselekmény Rossra, Joey-ra, Monicára és Rachelre fókuszál majd, Phoebe és Chandler eredetileg csak mellékszereplőknek íródtak.

Courteney Cox és az Emmy

A főbb szereplők közül Courteney Cox volt az egyetlen, akit egyszer sem jelöltek Emmy-díjra. Még Christina Pickles, aki Monica anyját, Judyt játszotta, is kapott egy jelölést vendégszerepléséért az egyik évben.

Finálé

Az utolsó rész volt a negyedik legnézettebb tévéfinálé az amerikai televíziózás történetében. Egészen pontosan 52 millió ember nézte a tévében. Egyébként még így sem ez a sorozat legnézettebb epizódja, hiszen volt egy rész, amit 1996-ban 52.9 millió néző követett.

Más cím

A sorozat eredeti címe állítólag az lett volna, hogy Insomnia Cafe, de olyan címek is felmerültek, mint Friends Like Us (Barátok mint mi) vagy Six of One (Hatan együtt).