Még nem regisztráltam

Sport

Marco Rossi legfontosabb mérkőzései

Aranyossy Áron
Aranyossy Áron

A magyar válogatott március 23-án 1-0-ra legyőzte az észt csapatot felkészülési mérkőzésen. Marco Rossi ezzel a sikerrel ünnepelhette 50. mérkőzését Magyarország szövetségi kapitányaként, amivel negyedik helyre került az örökrangsorban. A kudarcok és sikerek mellett is folyamatos fejlődést mutatott a Rossi-korszak – ebből válogattuk ki a tíz legfontosabb mérkőzést.

Te melyik mérkőzésre emlékszel vissza a legszívesebben?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

Ha bővebben olvasnál Rossi pályafutásáról, ajánljuk ezt a cikkünket.

 

25 szavazat.
Magyarország - Izland Eb-pótselejtező. A magyar válogatott 2-1-re legyőzte az izlandiakat a Puskás Arénában, így ott lesz a 2021-ben tartandó Európa-bajnokságon., Image: 568813772, Fotó: Mohos Márton

Európa-bajnoki pótselejtező: Magyarország-Izland 2-1 (2020)

A koronavírus-járvány évében, pótselejtezőn kellett kiharcolni az Eb-szereplést. Hiába kapott potyagólt Gulácsi Péter, fordított a válogatott a honosított Loic Nego és Szoboszlai bombagóljával. A szurkolók és a válogatott végleg egymásra talált.

WOLVERHAMPTON, ENGLAND - JUNE 14: Roland Sallai of Hungary celebrates after scoring their team's second goal during the UEFA Nations League - League A Group 3 match between England and Hungary at Molineux on June 14, 2022 in Wolverhampton, England. (Photo by Catherine Ivill/Getty Images)

Nemzetek Ligája: Anglia-Magyarország 0-4 (2022)

Az Eb után az NL-ben is brutális csoportot kapott a magyar csapat. Az angolokat bravúrral verte, Olaszországban kikapott, a németek ellen 1-1-re végzett, teljesen nyitottá vált a csoport. A csoda ezután jött, Wolverhamptonban ugyanis 4-0-ra nyert Magyarország. Utoljára az Aranycsapat lőtt legalább négyet az angol válogatottnak, ezzel történelmi győzelmet aratott Rossi.

Magyarország-Albánia világbajnoki selejtező a Puskás Arénában 2021.10.09-én, Image: 637350387, Fotó: Varga Jennifer

Európa-bajnokság: Magyarország-Franciaország 1-1 (2021)

A portugálok ellen is megmutatta Rossi együttese, hogy helye van az Eb-n, de az igazán nagy bravúr ezután jött. Az aktuális világbajnok francia válogatott ellen vezetést szerzett és bár végül Antoine Griezmann egyenlíteni tudott, mégis pontszerzés lett a meccs vége. Már mindenki elhitte, hogy bárki ellen lehet nyerni.

Magyarország - Horvátország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés a Groupama Arénában 2019. március 24-én. A magyar válogatott 2-1-re győzött., Image: 421968510, Fotó: Farkas Norbert

Európa-bajnoki selejtező: Magyarország-Horvátország 2-1 (2019)

Hiába kezdte vereséggel a selejtezőket a magyar csapat, rögtön a második fordulóban legyőzte a világbajnoki ezüstérmes horvát válogatottat. Az első nagy skalp.

Wales' forward Gareth Bale (R) keeps hisa eye on the ball during the Group E Euro 2020 football qualification match between Wales and HUngary at Cardiff City Stadium in Cardiff, Wales on November 19, 2019. (Photo by Paul ELLIS / AFP)

Európa-bajnoki selejtező: Wales-Magyarország 2-0 (2019)

A selejtezők utolsó fordulójában mindenképp győzelemre lett volna szükség, hogy egyenes ágon kijusson az Eb-re a magyar válogatott. A walesi vereség megrázta Rossit, sokáig újra és újra felemlegette a mérkőzést, többen kikerültek a csapatból. Ezt követően viszont átállt három középhátvédes formációra, ami a későbbi sikerekhez vezetett. Újratervezés.

Hungary's forward Roland Sallai (L) celebrates scoring with his teammate, forward Laszlo Kleinheisler (R), during the Nations League football match between Hungary and Greece on September 11, 2018, in Budapest, Hungary. (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)

Nemzetek Ligája: Magyarország-Görögország 2-1 (2018)

A finnek elleni vereség után három nappal máris összejött az első győzelem is. Ezzel megmutatta Rossi, hogy akkor sem kell összeesnie a csapatnak, ha nem számíthat tapasztalt játékosokra, mint Dzsudzsák, Nikolics és Elek Ákos.

Hungary's midfielder Kevin Varga (R) celebrates scoring his team's second goal with Hungary's midfielder David Siger (L) who had scored his team's first goal, during the UEFA Nations League Group B football match Hungary v Turkey at the Puskas Arena in Budapest, Hungary, on November 18, 2020. - Hungary won 2-0. (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)

Nemzetek Ligája: Magyarország-Törökország 2-0 (2020)

A sikeres pótselejtező után még két tétmeccset tartogatott az év Rossi csapatának. Az utolsó, törökök elleni csoportmeccsnek úgy mehetett neki a magyar válogatott, hogy győzelem esetén a legerősebbeket felvonultató A-divízióba jut. Sigér Dávid és Varga Kevin góljaival jött össze ez a bravúr. Feljutás.

BUDAPEST, HUNGARY - JUNE 19: Attila Fiola of Hungary celebrates after scoring their side's first goal during the UEFA Euro 2020 Championship Group F match between Hungary and France at Puskas Arena on June 19, 2021 in Budapest, Hungary. (Photo by Tibor Illyes - Pool/Getty Images)

Világbajnoki selejtező: Magyarország-Albánia 0-1 (2021)

Az Eb-láz után Angliától komoly pofont kapott a válogatott, de nem is ez fájt igazán, hanem az utána következő Albánia elleni mérkőzések. Ugyan sokan azt gondolták, esélyesebbek vagyunk a győzelemre, a tiranai 1-0-s vereség után otthon is kikapott Rossi csapata. Kiderült, hogy még mindig nehezen boldogul a válogatott, ha irányítani kell a meccseit.

Pyry Soiri of Finland and Tamas Kadar of Hungary vie with the ball during the UEFA Nations League football match between Finland and Hungary on September 8, 2018 in Tampere. (Photo by Mikko Stig / LEHTIKUVA / AFP) / Finland OUT

Nemzetek Ligája: Finnország-Magyarország 1-0 (2018)

Georges Leekens négy mérkőzés után távozott a magyar válogatott éléről és Marco Rossi vette át a kispadot. A kilátástalan játék és romos önbizalom után vereséggel nyitott az új kapitány, de máris érezhető volt a változás. Elkezdődött az új korszak.

Magyarország-Szlovákia Európa-bajnoki selejtező a Groupama Arénában a Népligetnél 2019.09.09-én. A magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán 2-1-re kikapott Szlovákiától az Európa-bajnoki selejtezősorozatban., Image: 469995645, Fotó: Ivándi Szabó Balázs

Európa-bajnoki selejtező: Magyarország-Szlovákia 1-2 (2019)

Nem sikerült másodjára sem legyőzni a szlovákokat, de a 19 éves Szoboszlai Dominik először volt pályán az első pillanattól az utolsóig, ráadásul gyönyörű gólt is lőtt szabadrúgásból. Berobbant a sztárjátékos.