Még nem regisztráltam

Életke

Középiskolások, akik 30 évesnek néznek ki, soha ki nem fogyó fegyverek – filmes klisék, amiknek semmi közük a valósághoz

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Egy jó főhős mindig rögtön megfelelő irányból dugja a gépbe a pendrive-ot, mindig talál parkolóhelyet a ház előtt, és mindig azonnal sikerül hatástalanítania a bombát. Filmnézéskor gyakran találkozunk ilyen részletekkel, amelyek már ismerősnek tűnnek. Kis mértékben ezek a klisék szórakoztatók, de egyes filmek túlságosan erősen támaszkodnak rájuk, ami kiszámíthatósághoz, és így aztán unalomhoz vezet.

Szerinted melyik a leggyakrabban felbukkanó filmes közhely?

Az elemeket (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

15 szavazat.
Remote control in hand ti change channels from the bed

Akkor kapcsolják be a tévét, amikor az őket érintő műsor megy a tévében

Ha főhősünk leül a kanapéra és bekapcsolja a tévét, mindig az az ügy a téma épp, ami őt érinti. Ha pedig valaki rátelefonál a másikra, hogy „hé, kapcsold be a tévét”, akkor az illető sose kérdez vissza, hogy melyik csatornára, csak bekapcsolja a tévét és hopp, már megy is a műsor, amit látnia kell.

Calendar, schedule icon. Beautiful, meticulously designed icon. Well organized and editable Vector for any uses.

Megbeszélt időpont és helyszín nélküli találkozók

Sosem beszélik meg egy találkozó részleteit sem, de aztán valahogy mégis tudják, hogy hol kell megjelenniük és hánykor. Ez az igazi fantasztikus elem, nem a Roxfort vagy a hobbitok.

A worried senior woman with short gray hair is talking on the phone

Senki sem köszön el a telefonbeszélgetésék végén

Szó nélkül bontják a vonalat, amikor úgy érzik, minden szükségeset megbeszéltek. Szerencsére minden karakter így tesz, így nem nézi senki bunkónak a másikat.

Close up view of a solider holding an L85A2 british assault rifle on a military training exercise in a rural location.

Lőszerből soha ki nem fogyó fegyverek

A legnagyobb tűzharcban sosem kell újratölteni a fegyvert, egészen addig végtelen lőszere van mindenkinek, amíg a történet úgy nem kívánja, hogy a főhős vagy ellenfele szorult helyzetbe kerüljön. Na, akkor, egy váratlan pillanatban fogy ki a mágikus mordály.

flat editable vector illustration, clip art

Ketyegő óra és az utolsó pillanatos megoldás

Létezik olyan film, amiben ha ketyegő órát látunk, nem az utolsó másodpercben születik megoldás?!

Table full of various fresh food in luxury modern restaurant. Delicious dishes, cold cuts, salmon, omelette, pastries, juices, cheese. Delicious and lavish breakfast or morning meal in high-end hotel

Reggeli, amiből aztán senki sem eszik

Klasszikus amerikai filmes jelenet: anyuka tíz fogással várja a családot reggel az asztalnál, de abból aztán mindenki maximum egy falatot eszik, mert sietnek.

Beautiful young woman sleeping while lying in bed comfortably and blissfully. Sunbeam dawn on her face

Sminkben alvás

Azon már szemünk se rebben, hogy a főhősnőnek harminc napnyi dzsungelharc után is tökéletes a highlighter az arcán és a rúzsa se kenődött el, de a hibátlan sminkben alvás, majd később ébredés legalább annyira bosszantó részlet, mint a cipőben ágyba fekvés.

Középiskolások, akik 30 évesnek néznek ki

Erre talán a legviccesebb példa a Grease, hiszen a Rizzót alakító színésznő 33, a Michael Tuccit játszó színész pedig 31 éves volt a valóságban a film forgatásakor. Hogy hihettük azt, hogy tinédzserek?

Young woman wearing modern eyeglasses anf thinking isolated on grey background with copy space. Portrait of smiling fashion student wearing big glasses. Proud young businesswoman with spectacles looking at camera.

A kiközösített, csúnya lány, aki egy csapásra bombázó lesz

Elcsépelt romkom alapanyag, amikor az okos, népszerűtlen, csúnyácska lány leveszi a szemüvegét, kibontja a haját és hirtelen a legnépszerűbb bombázó lesz, aki a focicsapat kapitányának szívét is elnyeri.

View of Manhattan from a penthouse balcony in New York City.

Csóró karakterek megfizethetetlen lakásokban

Mindenki egy metropolisz központjában él, 100 négyzetméteres lakásokban, közben pedig pincérként vagy kezdő színészként dolgoznak. A családi ház, ahol a szüleik élnek a külvárosban, fixen háromszintes, négy kocsibeállóval.

Dangerous Hooded Hacker Breaks into Government Data Servers and Infects Their System with a Virus. His Hideout Place has Dark Atmosphere, Multiple Displays, Cables Everywhere.

Hackelés

Percek alatt meghackelnek bármilyen szervert, ráadásul a hacker mindig jól néz ki, nem pedig úgy, mint aki a szülei pincéjében él és napi 23 órát tölt a gépe előtt.