Még nem regisztráltam

TechTud

A legmenőbb LEGO-készletek

Birkás Péter
Birkás Péter

A LEGO az elmúlt években jó pár olyan készletet dobott piacra, amit kifejezetten a felnőtt építőknek szánnak. Ezek közül szemezgettünk.

Neked melyik tetszik a legjobban?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

70 szavazat.

LEGO 75313: AT-AT lépegető

A kifejezetten gyűjtőknek szánt Ultimate Collectors Series része, 6785 alkatrésszel, akár 20 órára nyúló építéssel, és lenyűgöző, 62 cm magas, 69 cm hosszú és 24 cm széles végeredménnyel.

LEGO 10283: NASA Discovery űrsikló

Az egyik legismertebb űrjármű, ráadásul a LEGO szett nemcsak magát az űrsiklót tartalmazza, de a Hubble teleszkópot is, ami ügyesen elhelyezhető a raktérben. A 21 cm magas, 54 cm hosszú és 34 cm széles végeredmény olyan csodásan néz ki, hogy akkor is lehet rajongani érte, ha nem vagyunk az űrkutatás megszállotjai.

LEGO 10294: Titanic

A szerencsétlenül járt óceánjáró elképesztően pontos mása, döbbenetes méretekkel, 9090 alkatrészből, hogy garantáltan napokig tartson az építés. A LEGO hajó 135 centiméter hosszú, 16 centiméter széles és 44 centiméter magas, és még a fedélzetek egy része és a gépház is ki van dolgozva.

LEGO 10625: Ford Mustang GT 1967

Sokan álmodoztunk már arról, hogy egy Ford Mustang tulajdonosai lehessünk, de csak keveseknek adatik meg ez a lehetőség. Hacsak nem érjük be a LEGO verzióval, ami a garázs helyett elfér egy polcon is. A látvány viszont még kicsiben is lenyűgöző, és megépíteni is remek móka.

LEGO 21103: A DeLorean időgép

A Vissza a jövőbe!-filmek legendás járműve, a szettből ráadásul a trilógiában látott mindhárom változat megépíthető. 1872 elem, egy 12 cm magas, 35 cm hosszú és 19 cm széles jármű, ami mellá ráadásul jár mellé egy Marty McFly és egy Doc Brown minifigura is.

LEGO 21330: Reszkessetek, betörők! ház

Szinte mindenki kedvenc karácsonyi filmje, a Reszkessetek, betörők! is megkapta a maga LEGO készletét, amiből a McCallister család otthona építhető meg, elképesztő részletességgel. 3955 alkatrész, öt minifigura, végeredményként pedig egy csodás, 34 cm széles, 34 cm mély, illetve 27 cm magas épület.

LEGO 71374: Nintendo Entertainment System (NES)

Gyerekkorunk legendás konzolja, amin rongyosra játszottuk a Super Mariót. A készletből nemcsak maga a gép építhető meg, de egy korhű tévé mása is, aminek a képernyőjén ráadásul mozgatható Mario és a pálya, amit épp teljesít.

LEGO 21332: Földgömb

Összesen 2585 alkatrészből áll, 20 széles és 40 cm magas. A végeredmény forgatható, minden földrész és óceán el van nevezve rajta, a speciális, felirattal ellátott elemek pedig fluoreszkálnak a sötétben. Felnőtteknek készült, dísztárgynak sem utolsó a nappaliban.

LEGO 10282: Adidas Originals Superstar

Tornacsuka LEGO-ból? Tuti kényelmetlen, de legalább veszett jól néz ki. A végeredmény több mint 12 cm magas, 27 cm hosszú és 9 cm széles, és a készlethez egy bemutatóállvány és dísztábla is tartozik, hogy az adidas rajongók ízlésesen kiállíthassák a kockákból épített cipőt az otthonukban.

LEGO 21322: Barracuda öböl kalózai

Aki a 80-as években volt gyerek, az biztosan emlékszik a kalózos LEGO szettekre. Ezeknek állít emléket a Barracuda Bay, ami egy egészen különleges szett. A benne található, zátonyra futott hajó ugyanis könnyedén kiemelhető az otthonául szolgáló szigetből, és önálló kalózhajóként is kiállítható.