Még nem regisztráltam

TechTud

Így lehet legjobban spórolni az élelmiszereken

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Az élelmiszerárak az egekbe szöktek az elmúlt időszakban, így mindenkinek érdemes átgondolni, hogy hogyan intézi a bevásárlásait.

Szerinted melyik módszerrel lehet a legtöbbet spórolni?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

8 szavazat.
Woman enjoys shopping

Vásárolj saját márkás termékeket!

Nemcsak, hogy az üzletek saját márkás termékei szinte mindig olcsóbbak, de gyakran ugyanazt az élelmiszert tartalmazzák, mint a márkás termékek. Egyáltalán nem éri meg kétszeres árat fizetni csak egy divatos márkajelzésért vagy szebb csomagolásért, ha az áru minősége azonos.

Dairy Discount in Grocery Store

Kövesd az akciókat!

Érdemes mindig megnézni a különböző üzletek akciós újságait, és az alapján vásárolni, hogy éppen hol mi olcsó. A legjobb ezt a heti menü összeállítása előtt megtenni, és még ihletet is tudsz meríteni az akciós élelmiszerekből, hogy mit főzz. Ezek az akciós újságok már minden esetben elérhetőek online is.

Over the shoulder view of young Asian woman shopping online for flight tickets on airline website with laptop, entering credit card details to make mobile payment at home. Camera and passport on the table. Travel planning. Booking a holiday online

Vásárolj online!

Az üzletek termékelhelyezése minden esetben egy marketingtervet követ, hogy leginkább ösztönözzék a vásárlókat arra, hogy még többet és többet vásároljanak. Ha online vásárolsz egy konkrét listával, akkor rengeteget spórolhatsz még úgy is, hogy egy minimális szállítási költséget kell fizetned.

Használd fel a maradékokat!

Gondolkodj kreatívan, ha főzésről van szó. Ha nincs kedved már szimplán csak megmelegíteni a korábbról a hűtőben maradt ételt, lehet, hogy tudsz belőle valami újat alkotni.

Főzz a hűtő tartalma alapján!

Nem mindig érdemes konkrét receptek alapján főznöd. Sokszor nagyon finom ételeket lehet összedobni a hűtőben lévő dolgokból.

Készíts listát!

Bevásárlás előtt készíts listát, ami segít elkerülni, hogy olyan dolgokat vásárolj, amelyekre nincs szükséged. Vásárlás során a legnagyobb költséget szinte mindig a váratlan extrák jelentik, amelyekre valójában nincs is szükségünk, csak a szemünk megkívánta.

Senior Caucasian woman clipping coupons

Használj kuponokat!

A kuponok használata kiváló módja a spórolásnak. Egyes üzletek ilyenkor a termékeket önköltségi áron vagy még annál is olcsóbban kínálják. Számolnak a termék eladása során keletkező veszteséggel, hogy az embereket az üzletbe csalogassák és mindenféle mást is vásároljanak. Használd ezt ki és vásárolj néhány különböző helyen – kizárólag kuponos termékeket. De vigyázz, ne vásárolj olyan termékeket, amelyekre nincs szükséged, csak azért, mert olyan olcsók! Kuponokat leginkább az üzletek telefonos alkalmazásaiban találsz.

Food leftovers packaged in boxes inside a home fridge with dates written on.

Főzz nagyobb mennyiségben!

Pénzt és időt is lehet spórolni azzal, ha nagyobb mennyiséget főzöl néhány napra előre, vagy ha olyan ételt készítesz, amit le tudsz fagyasztani.

USA, Texas, Austin

Tervezz heti menüt előre!

Tervezd el előre, hogy mit fogtok enni a héten, és csak az ehhez szükséges konkrét dolgokat vásárold meg.

Hands of Grandma, putting onion in a pot for cooking

Mellőzd az előkészített vagy csomagolt ételeket!

Az előre csomagolt vagy előre elkészített ételek drágák. Ez például a húsokra is igaz, például a bőrrel és csonttal rendelkező csirke sokkal kevesebbe kerül, mint a bőrös, kicsontozott csirkemell. Azért a 2 perc munkáért, amit az előre felvágott hús megvásárlásával megtakarítasz, aligha éri meg magasabb árat fizetni. Az előre csomagolt ételek mellőzésével pedig nemcsak pénzt takarítasz meg, hanem egészségesebb is leszel, mivel az ételed nem tartalmaz majd tartósítószereket.