Még nem regisztráltam

TechTud

Porszívó, füles, kézikonzol – 10 kütyü, amit azonnal megszerettünk

Birkás Péter
Birkás Péter

A 24.hu rendszeresen tesztel mindenféle eszközöket, a laptopoktól kezdve az okostelefonokon át egészen a porszívókig, és mindig akadnak olyan termékek, amik igazán elnyerik a tetszésünket. Ezekből a kedvenceinkből állítottunk most össze egy tízes listát.

Neked melyik tetszik a legjobban?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

9 szavazat.
Porszívó fotózás 2022.12.14.-én, Image: 744817628, Fotó: Horváth Júlia / 24.hu

Dyson V12 Detect Slim Absolute

Porszívó és porszívó között hatalmas a különbség, főleg akkor, ha az ember a kezébe vesz egy igazán jól sikerült példányt. Ilyen a 2022 végén piacra dobott Dyson V12 Detect Slim Absoulte, aminél azóta sem találtunk jobb takarítóeszközt. Nem olyan erős, mint a V15, de a legtöbb igényt így is röhögve kielégíti, praktikusan van kialakítva, és egyes részleteiben még fejlődött is a nagytestvéréhez képest. Egy ilyen géppel szinte már öröm a takarítás.

Samsung Galaxy Z Flip5, Samsung Galaxy Z Fold5, Samsung Galaxy Watch6, és a Watch6 Classic illusztrációk 2023. augusztus 8-án., Image: 795365288, Fotó: Varga Jennifer / 24.hu

Samsung Galaxy Z Flip5

Nem túlzás azt állítani, hogy manapság rendkívül unalmas a legtöbb okostelefon. Innováció az utóbbi időben nem nagyon volt ebben a szegmensben, így igazi üde színfolt, mikor az ember kezébe vehet egy hajlítható kijelzős készüléket. Ezek közül most a legmenőbb a Galaxy Z Flip5, ami már kívül is akkora kijelzővel rendelkezik, hogy a rendes használathoz nem feltétlenül kell kinyitni a telefont. A mobilnak ugyan vannak hibái, de ennek ellenére is nagyon szerettük.

Sony WF-1000XM5 Vezeték nélküli fülhallgató, Image: 793727817, Fotó: Adrián Zoltán / 24.hu

Sony WF-1000XM5

Ha zajszűrős fülhallgatót kell választani, akkor az első gondolatunk mindig a Sony valamelyik terméke, mert ezen a területen napjainkban ők a legjobbak. Nemrég jelent meg az egyik újdonságuk is, a WF-1000XM5, ami a kategória csúcsát képviseli. Nem csak jól néz ki, de emellé kényelmes viselet, veszett jól szól, és ha bekapcsoljuk az aktív zajszűrés funkciót (ANC), akkor konkrétan megszűnik körülöttünk a külvilág. Repülőgépen, tömegközlekedésen megváltás egy ilyen füles.

Motorola Edge 40 készülék 2023 június 14-én., Image: 783360194, Fotó: Farkas Norbert / 24.hu

Motorola Edge 40

Nem mindenki engedheti meg magának a legújabb csúcstelefonokat (vagy akár a hajlítható kijelzős csodákat), de szerencsére azért a középkategóriában is találni kiváló készülékeket. Ilyen a 2023 közepén debütált Motorola Edge 40, ami teljesítményben, a képernyőt illetően és a kamerák terén is elég jól teljesít, úgy, hogy nem kérnek egy vagyon érte. Emellé pedig letisztult és elegáns, az egyik kedvenc okostelefonunk a 2023-as kínálatból.

Sonos Sub Mini

A jó házimozirendszer lelke a mélynyomó, és tavaly rengeteg Sonos-felhasználó örülhetett, mikor az amerikai gyártó végre piacra dobta a korábbinál ugyan kisebb, de ennek megfelelően olcsóbb mélyládáját, ami nem okozott csalódást. A soundbarral és az oldalsugárzókkal vezeték nélkül kommunikáló Sub Mini teljesítménye parádés, a filmes robbanások betöltik vele a nappalit, és a szomszédok is azonnal tudják, ha beteszünk valami király R’n’B-t hallgatni.

Sandberg Powerbank 30000 AlwaysOn DC+PD, Image: 793729049, Fotó: Adrián Zoltán / 24.hu

Sandberg Powerbank 30000 AlwaysOn DC+PD

Manapság egy jó powerbank nélkülözhetetlen eszköz: tölteni kell a telefont, a fülest és még sorolhatnánk az energiaigényes eszközöket. Éppen ezért szerettük a dán Sandberg újdonságát, aminek nemcsak a kapacitása lenyűgöző (30 000 mAh), de egyszerre három eszközt is képes tölteni, és ebből kettő akár laptop is lehet. Nem vicc, ez a kütyü kétszer képes feltölteni egy nullára merült M1-es MacBook Airt. A hétköznapok és utazás során is megbízható társ egy ilyen eszköz.

Sony WH-1000XM5 fejhallgató., Image: 693028504, Fotó: Mohos Márton

Sony WH-1000XM5

A Sony nemcsak zajszűrős fülhallgatókat készít, de fejhallgatókat is, és ezek közül a jelenlegi legjobb a 2022-ben piacra dobott Sony WH-1000XM5. Ez nem csupán a gyártó kínálatának legjobb darabja, de kategóriáján belül is a legjobban sikerült darab, ami csúcsra járatja a zajszűrést. Emellé minőségi kialakítás és kényelmes viselet dukál, a hangzás párját ritkítja, és a füles tele van olyan trükkökkel, amik rendkívül praktikussá teszik a használatát.

Samsung Galaxy Watch 5 pro fotózás 2022. augusztus 19-én., Image: 715174926, Fotó: Adrian Zoltan

Samsung Galaxy Watch5 Pro

Már kaphatók a Samsung legújabb okosórái, a Watch6-széria tagjai, mi mégis inkább a tavalyi csúcsmodell, a Galaxy Watch5 Pro mellett tennénk le a garast. Ugyan itt nincs forgatható lünetta, mint az idei Classic modelleknél, a képességei terén viszont ez az óra alig marad el az újdonságoktól, de ami ennél is fontosabb, hogy elég nagy akkumulátor van benne ahhoz, hogy ne kelljen minden nap töltőre tenni. Ezt pedig a friss változatokról sajnos nem lehet elmondani.

ROG ALLY számítógép -konzol., Image: 784597109, Fotó: Mohos Márton / 24.hu

Asus ROG Ally

A kézikonzolok jó ideje nem számítanak újdonságnak, de az igen, hogy egyes gyártók konkrétan mini PC-ket adnak ki ilyen formában. A sort az amerikai Valve kezdte meg, és az ő sikereiken felbuzdulva a tajvani Asus is előállt a ROG Ally névre keresztelt megoldással, ami egy elég komoly erőmű egy egészen kicsi testbe zsúfolva, Windows 11 operációs rendszerrel – így fut rajta szinte minden. Elsőre ugyan kicsit szkeptikusak voltunk, de a végeredmény elég meggyőzőre sikeredett.

Hisense A85H

Ha új tévét vesz az ember, akkor már érdemes OLED kijelzős típust választani, egy ilyen kijelző ugyanis óriási szintbeli ugrás a hagyományos LCD-hez képest. A gond csak az, hogy ezek a modellek sokszor még mindig elég borsos áron kerülnek a boltokba. Szerencsére nem mindig, erre jó példa a Hisense A85H is, amiből az 55 hüvelykes változat már hazavihető félmillió forint alatt. Nem ez a legjobb tévé a világon, de ár/érték arányban azért igencsak ott van a szeren!