Még nem regisztráltam

Kult

A szökés, Született feleségek, 24 – ma is népszerű sorozatok a 2000-es évekből

Zádori Viktória
Zádori Viktória

A 2000-es években számos olyan sorozat született, melyek nemcsak megjelenésükkor szögezték a képernyő elé a nézőket, de napjainkban is komoly kultusz övezi azokat.

Neked melyik volt a kedvenc sorozatod?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

17 szavazat.
vingt quatre heures (TV) 24   Year: 2001 - [TV-Series 2001-????] usa  Kiefer Sutherland as Jack Bauer Season three , saison trois Created by Joel Surnow Robert Cochran (Photo by Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP)

24

A modern tévésorozatok atyjaként is emlegetett 24 igazi adrenalinbombának számított 2001-es megjelenésekor. Jack Bauer, a terrorista-elhárító csoportnál dolgozó ügynök családja veszélybe kerül, miközben egy amerikai elnökjelölt ellen is merényletre készülnek.

Maffiózók

A sorozat középpontjában Tony Soprano, egy New Jersey-i maffiavezér áll, aki próbálja egyensúlyba hozni a bűnszervezet irányítását és a családi életét. A sorozat mélyen belemegy Soprano pszichológiai problémáiba és terápiás üléseibe, miközben bemutatja a maffia világának erőszakos mindennapjait.

Doktor House

Dr. Gregory House, egy zseniális, de antiszociális orvos áll a sorozat középpontjában, aki rendkívüli képességeivel és nem konvencionális módszereivel old meg bonyolult orvosi rejtélyeket.

Bűbájos boszorkák

A sorozat három nővérről,  Prue, Piper és Phoebe Halliwellről szól. Prue-t idővel Paige váltja, mint negyedik testvér. Ők a történet szerint mind jó boszorkányok, és együttes erejükkel küzdenek a gonosz természetfeletti erők ellen.

Smallville

A sorozat Clark Kent, a későbbi Superman fiatalkorát követi nyomon. A történet Smallville városában játszódik, ahol a fiatal fiú felfedezi különleges képességeit, és megtanulja használni azokat.

A szökés

A főszereplő, Michael Scofield szándékosan börtönbe kerül, hogy megmentse ártatlanul halálra ítélt bátyját, Lincolnt.

Szex és New York

Négy barátnő, Carrie, Samantha, Charlotte és Miranda életét ismerhetjük meg a sorozatban, akik New Yorkban élnek. A fő fókusz a szerelem, szex, barátság és karrier témakörein van, miközben a négy nő próbálja megtalálni a boldogságot és az egyensúlyt a nagyvárosi életben.

Született feleségek

Egy külvárosi utcában élő négy nő, Susan, Lynette, Bree és Gabrielle életét követi nyomon a sorozat. A történet középpontjában az ő barátságuk, családi problémáik és a környék sötét titkai állnak.

Lost – Eltűntek

Az évekig kiemelt népszerűségnek örvendő sorozat egy repülőgép-szerencsétlenség túlélőiről szól, akik egy rejtélyes, lakatlan szigeten próbálnak meg túlélni. Ahogy felfedezik a sziget titkait, kiderül, hogy a hely tele van misztikus jelenségekkel.

Két pasi – meg egy kicsi

Charlie Harper egy sikeres zeneszerző és agglegény, aki gondtalan életet él Malibuban, a tengerparti házában. Az életét azonban felforgatja testvére, Alan, és fia, Jake, beköltözése, miután Alan elválik feleségétől.

Odaát

Egy testvérpár, Sam és Dean Winchester együtt vadásznak különféle paranormális lényekre, szörnyekre és démonokra, 15 évadon keresztül.

Így jártam anyátokkal

A sorozat Ted Mosby és barátai, Marshall, Lily, Barney és Robin életét mutatja be, illetve azt, ahogy Ted elmeséli a gyerekeinek, hogyan találkozott az anyjukkal.

Szívek szállodája

A főszereplők egy fiatal, egyedülálló anya, Lorelai Gilmore, és tizenéves lánya, Rory, akik a Connecticut állambeli képzeletbeli, Stars Hollow nevű kisvárosban élnek. Anya és lánya lényegében elválaszthatatlanok. Róluk, és barátaikról, családtagjaikról szól ez az ikonikus sorozat.