Még nem regisztráltam

Kult

True Detective, Easttowni rejtélyek, A nagy pénzrablás – a legizgalmasabb krimisorozatok, amik totálisan rabul ejtenek

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Egy lebilincselő sorozatot keresel, ami tele van rejtéllyel, izgalommal, és nem utolsósorban megdöbbentő megoldásokkal? Akkor ezek a krimisorozatok, ha még nem láttad őket, garantáltan a képernyő elé fognak szegezni.

Melyik a legjobb krimisorozat az alábbiak közül?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

13 szavazat.

Breaking Bad – Totál szívás

Ha krimi, akkor a (kicsit béna magyar című) Totál szívás sorozat nem maradhat ki a listáról. A 6 évadot megért bombasikerű krimiben Walter White középiskolai tanár átalakulását láthatjuk hétköznapi emberből drogbáróvá, akinek nem csak a drogkartell rögös útvesztőiben kell eligazodnia, de családja és a rendőrök elől is el kell rejtenie identitását.

A nagy pénzrablás

A spanyol nyelvű sorozat eredetileg nem is a Netflix számára készült, mégis amikor a globális streaming szolgáltatónál is elérhetővé vált, azonnal világszerte ismert lett. A történet egy, a titokzatos Professzor által összeverbuvált csapatról szól, akiknek a célja, hogy a spanyol pénznyomdában található 984 millió eurót elrabolják. A sorozat minden egyes része izgalmakkal teli és fordulatos, így garantáltan gyorsan le fogjuk darálni az első és a második évadot is.

Better Call Saul

A Breaking Bad – Totál szívás sorozat alapján készült történetben, az abban felbukkanó Saul Goodman eredettörténetét követhetjük végig egészen a már ismert történet kezdetéig. Itt megismerhetjük Saul kihívásait a jog útvesztőiben; szerelmi életét és korrumpálódásának egyes pillanatait. A Better Call Saul legalább annyira jó lett, mint társsorozata, így ha azt már láttuk, ezt se szabad kihagynunk a listánkról.

Peaky Blinders – Birmingham bandája

A népszerű sorozat egy birminghami bűnöző banda, a Peaky Blinders (Pengesapkások) életét követi nyomon 1919-ben. A sorozat széles körben ismertté vált eredetisége és történelmi hitelessége miatt, így nem csoda, hogy a divatipart is meghódította a sorozatban megjelenő karakterek stílusa.

True Detective – A törvény nevében

A sorozat legújabb évada Éjszakai vidék alcímmel fut, de az azt megelőző három, különálló történetszál is zseniálisra sikeredett. Mindezt az első évad sikere alapozta meg, melyben Matthew McConaughey és Woody Harrelson játszotta a két kisvárosi detektívet, akik egy fiatal lány rituális megölésének ügyében nyomoznak. Az ezt követő évadokban pedig sorra olyan ügyek kerülnek elő, amelyeknek felderítéséhez igencsak fel kell kötnie a gatyáját a karakán főszereplő detektíveknek.

Sherlock

A Sir Arthur Conan Doyle híres detektívregénye alapján készült sorozat Sherlock Holmes és John Watson kettősének kalandos történetét meséli el. A humorral és fordulatokkal megfűszerezett történetvezetés mellett a főszereplőgárdát is ki kell emelnünk, hiszen Benedict Cumberbatch és Martin Freeman párosa zseniálisan alakítja a nyomozót és segédjét.

Sötétség

Bár inkább a sci-fi kategóriába tartozik, a rengeteg krimielemmel rendelkező Sötétség című sorozat mégis a legnagyobb fordulatokat tartogatja magában, megfűszerezve egy kis időutazással is. A történetben egy német kisvárosban egymás után kezdenek eltűnni a gyerekek, aminek hatására olyan titkok derülnek ki, amik az ott élő családok életére is hatással lesznek.

Maffiózók

Az HBO egyik legismertebb krimisorozata egy New Jersey-ben élő maffiacsalád életét és ügyes-bajos dolgait mutatja be, mindezt úgy, hogy betekintést nyerhetünk a családfő érzelmi konfliktusaiba, amitől sokkal emberibbé válik a szemünkben.

Mindhunter – Mit rejt a gyilkos agya

A sorozat, ahogy a neve is elárulja, híres sorozatgyilkosok fejébe enged bepillantást – pontosabban két FBI-ügynök munkáján keresztül tekinthetünk bele olyan elkövetők szörnyű tettjeinek miértjébe, mint Ed Kemper vagy Charles Manson. Az igaz történeten alapuló sztoriszál végigvezet bennünket egy-egy híres sorozatgyilkoshoz elvezető nyomozáson, amely a kriminálpszichológia és a bűnügyi személyiségprofil-alkotás kezdeti lépéseit mutatja be.

Easttowni rejtélyek

A limitált szériás sorozatban Kate Winslet briliáns főszereplésével egy nyomozónő sztoriját nézhetjük végig, aki egy megoldatlan gyilkossági ügy és magánélete teljes összeomlása után egy újabb gyilkossági rejtély megfejtésébe kezd… csakhogy nem is sejti, hogy a két eset szorosan összefonódik egymással.

Dexter

A nappal törvényszéki szakértőként dolgozó Dexter Morgan éjjelente szenvedélyének hódol: embereket öl saját normarendszere szerint, leginkább bűnözőket. Kettős életének fenntartása igen rögös, így sokszor olyan szituációkba is kerül, amikből igencsak nehezen tud csak kimászni. A 8 évadot megélt sorozat óriási sikert aratott, 3 éve pedig egy 10 részes limitált sorozat is megjelent, az eredeti történet folytatásaként.

A tettes

Talán az egyik legalulértékeltebb sorozat a listán, amely teljesen más megközelítésből mutat be egy-egy gyilkossági esetet, ugyanis az összesen 4 évadot megélt sorozat minden évadában már az elején tudjuk, hogy ki a gyilkos, de az indítékra csak az egyes évadok végén kapunk választ. Sokféle történetettel találkozunk; a főszereplőt játszó Bill Pullman az egyedüli szereplő, aki fontos és állandó részét képezi a történéseknek.

Ozark

A Netflix Breaking Bad-jeként emlegetett krimisorozat szintén egy család történetét dolgozza fel, melyben a családfő válságba került házasságát és a mexikói drogkartellnek működtetett titkos pénzmosodáját a úgy próbálja megmenteni, hogy elköltözteti a családját Missouriba, egy tó, a Lake of the Ozarks mellé. Ám a kalandok itt kezdődnek csak igazán.

Az utolsó lépcsőfok

Az HBO Max-on futó, limitált sorozat Michael Peterson író megpróbáltatásait mutatja be, aki feleségének váratlan és tragikus halálát követően gyanúsítottá válik, így be kell bizonyítania, hogy nem ő volt az asszony gyilkosa. A sztori megtörtént eseményeken alapul, így aki kíváncsi a valós szereplőkre és az eseményeket végigkövető nyomozásra, az nézze meg az azonos címmel futó Netflix dokumentumsorozatot is.

Criminal

Az igazi ínyencek számára a Netflix antológiája felüdülés lesz a hagyományos krimik után. Ugyanis a Criminal sorozat különböző kiadásai (létezik spanyol, angol, német és francia, eltérő történetekkel) pusztán egy kihallgatószoba és annak a másik oldalán lévő megfigyelőszoba szereplőire fókuszál. Nincs vér, nincs üldözés, nincs lövöldözés. A kihallgatás minden feszültsége egy kis szobára koncentrálódik, ettől válik igazán különlegessé a sorozat.