Még nem regisztráltam

Kult

Búbánatos aszott majom és a pisztácia elfogyott – Bud Spencer és Terence Hill legjobb jelenetei

Bihari Dániel
Bihari Dániel

A mindig morcos, ám nagyon is szerethető Bud Spencer és az atlétamozgású szépfiú, Terence Hill számos közös alkotással ajándékozta meg a filmtörténetet. A kemény öklű páros filmjei – az óriási bunyókon túl is – tele vannak olyan hosszabb-rövidebb jelenetekkel és szövegekkel, amelyek még sokadszorra is mosolyt csalnak az ember arcára. Sokuk pedig mára szállóigévé vált. A tenyeres parasztlengőről, kalapácsütésről és duplakezes pofonról készült összeállításunk után most a legjobb jelenetekből válogattunk.

Neked melyik a kedvenced?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

17 szavazat.

„A pisztácia kifogyott!”

Charlie fagylaltárusnak áll, miután testvére, Johnny ellopta, és (állítólag) elkártyázta a kamionját. Csupán 137 millió adagot kell eladnia, hogy újat szerezzen. Johhnyt ez nem hatja meg, de ha már ott van, ő is enne egy fagyit. „Van vanília, tutti frutti, karamell, rumos dió és kávé”, ám ő valamiért a pisztáciához ragaszkodik. (És megint dühbe jövünk)

„Jobb, ha te mondod, a te hangod mélyebb!”

Wilbur és Matt éppen munkát keres, de a helyi hatalmasság miatt esélyük sincs becsületes állást találni. Efeletti csalódottságukat a verőemberek autóinak szétverésével fejezik ki, és végül ez hozza össze őket. Tarthatatlan helyzetükben elhatározzák, hogy kirabolnak egy szupermarketet, de tévedésből a rendőrkapitányságra törnek be. (Bűnvadászok)

„Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!”

Charlie O’Brien a Puffin lekvár reklámarcaként hónapokig tartó, magányos útra indul egy vitorláson, miközben csak a lekváron él. Egyetlen útitársa Pakito, a papagáj, aki csak a papagájcsajokat szereti. Charlie pedig a hagymás babot, így a több ládányi édesség gyorsan a tengerben végzi, miután elhagyták a kikötőt. (Kincs, ami nincs)

„Kár érte, kiváló ügynök volt!”

Rosco és Doug, a két csavargó egy félreértés okán két CIA-s szuperügynök bőrébe bújik, és mivel hirtelen egy nagy halom pénz is a markukba kerül, nem is sietnek tisztázni a félreértést. Az események irányítása ezután kicsúszik a kezeik közül, kénytelenek megmenteni a világot K1 gonosz tervétől. (Nyomás utána!)

„Akarod látni, hogy csinálom?”

Trinity és Bambino testvérek, emellett a vadnyugat legkeményebb öklű, és leggyorsabb kezű pisztolyhősei. Egy kártyapartin jelentős összeget nyernek egy piperkőc, alvilági kártyástól, aki elégtételt akar venni Trinityn. Ehelyett megalázó leckében lesz része: pisztoly-pofon, pisztoly-pofon, majd pofon-pisztoly, pofon-pisztoly. Csak hogy könnyebben megjegyezze. (Az ördög jobb és bal keze 2)

„Bunkó vagy, Buggsy!”

Egy hírhedt bűnöző, Paragoulis, a Görög tartja kezében Miami kaszinóit és fogadóirodáit. A bűnszervezet felszámolásának feladata Johnny Firpo hadnagyra hárul, akinek ehhez szüksége van féltestvére, Charlie segítségére is. A cél, hogy Johnny eljusson a Göröghöz, miközben többször is verekedésbe keverednek annak embereivel. Olyanokkal, mint az igazi nehézfiú, ám fejben nem túl erős Buggsy. (És megint dühbe jövünk)

„Te búbánatos aszott majom!”

Nynfus, a gengszter nem kertel, amikor játékautomatáját akarja beállítani az útmenti falatozóba, egyből egy erős mondattal nyit. Az épp enni készülő Charlie arcán látszik, hogy tudja: békés falatozás itt nem lesz, majd amikor a pultos arca a tortájában köt ki, elveszti a türelmét. Miután pedig még le is pisszegik, mesteri nyakassal vesz elégtételt. (És megint dühbe jövünk)

„Nagy koponya vagy!”

Charlie tripla hamburgerének áll neki a Green Frogban, Johnny pedig 5 centben fogad, hogy több narancslét tud meginni, mint amit Bob, a pultos kicsavar. Tíz után azonban feladja, a győzelmi mámorban úszó Bobot Charlie vezeti rá, hogy valójában jó nagyot bukott. A tanulságot is levonja: „Nagy koponya vagy!” (És megint dühbe jövünk)

„Mit hozhatok második fogáskén? Mindent!”

Buddyt, a banditát orvosnak hiszik egy Yucca nevű kisvárosban, így rögtön a közösség elismert tagja lesz. Végre akkorát ehet, amekkorát csak akar: merőkanállal tömi magába a babot, hosszú sorokban viszik elé az étkeket, ám a frissen sült pulykára már a szintén nagyevő helyi seriff is szemet vetett. Még nagyobb zabálás kezdődik, igazi párbaj kettejük között. (Aranyeső Yuccában)

„Minden csecsemő egyforma”

A gengszterek által megzsarolt, vesztésre kijelölt hajtó helyett Johnny száll be a versenybe, és meg is nyeri. A rosszfiúk nagy pénzt buknak, amibe persze nem nyugszanak bele, bosszút akarnak állni a „lócitromevő zsokén”, vagy a családján. Ugyan „minden csecsemő egyforma”, de ez a baba olyan furcsa, szakállas, és mint kiderül, nagyon nagyot üt. (És megint dühbe jövünk)