Még nem regisztráltam

Kult

Szerelmünk lapjai, Büszkeség és balítélet, Sztárom a párom – a legromantikusabb filmek nem csak Valentin-napra

Zádori Viktória
Zádori Viktória

A jó romantikus film mindenkinek mást jelent. Lehet drámai vagy komikus, esetleg szívbemarkoló vagy szívmelengető. Bármelyikhez is van kedvünk, az összebújva filmezés a legnagyobb jolly joker program Valentin-napra.

Szerinted melyik a legjobb romantikus film?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

8 szavazat.

Mielőtt felkel a Nap

A Mielőtt… trilógia első részeként, 1995-ben megjelent film egy francia lány és egy amerikai fiú véletlen találkozását örökíti meg, akik egy éjszakát töltenek Bécs városában, megismerve a város titkait és nem mellesleg egymást.

Szerelmünk lapjai

Egy örök klasszikus alkotás, Nicholas Sparks regénye alapján, melyben két fiatal, Allie és Noah viharos szerelmét követhetjük nyomon az 1940-es években. Kapcsolatukba a társadalmi különbségek és az élet folyamatosan beleszól. Ryan Gosling és Rachel McAdams alakítása a mai napig felejthetetlen.

Dirty Dancing

Patrick Swayze egy csapásra robbant a köztudatba a Dirty Dancing Johnny-jaként. Főszereplő társával, Jennifer Grey-jel egy gazdag, fiatal lány és egy szegény táncoktató kalandos találkozását mutatják be. A film középpontjában a forró latin táncok állnak. Nemcsak a látványvilága és története, de a filmzenéje is ikonikus.

Sztárom a párom

Ki ne álmodozna arról, hogy kedvenc sztárjával randizhasson? William Thacker (Hugh Grant), egy egyszerű könyvesbolti kereskedő élete fenekestől felfordul, amikor belép üzletébe a híres hollywoodi színésznő, Anna Scott. A filmben láthatjuk, hogy a két szerelmes között hogyan csökken egyre a szakadék és találnak végül egymásra.

Bridget Jones naplója

A Bridget Jones-filmek legelső része egy igazi modern verziója a klasszikus Büszkeség és balítéletnek. Bridget életére a küzdés jellemző: küzd a családja helyzetével, munkahelyi elismerésének elérésével, és magánélete is teljesen kaotikusan alakul. Aztán megismeri a számára ellenszenves Mark Darcyt, és teljesen felfordul az élete. Az angol humorral átszőtt film igazi romantikus klasszikus.

Mamma Mia!

Az ABBA slágereiből összeállított, azonos című musical után, a 2008-as filmváltozat óriásit robbant a mozikban. A parádés szereplőgárda Meryl Streeppel, Pierce Brosnan-nel, Amanda Seyfrieddel, Stellan Skarsgarddal és Colin Firth-szel egy görög szigeten élő anya-lánya párost mutat be, akik épp a lány, Sophie esküvőjére készülődnek, de hirtelen belép az életükbe az a három férfi, akik közül egy bizonyosan Sophie soha nem látott apja. Az érzelmi hullámvasút ennél a filmnél garantált.

Büszkeség és balítélet

Jane Austen azonos nevű regényéből készített 2005-ös alkotás, talán az egyik legjobb filmes feldolgozása a műnek. Keira Knigthley és Matthew Macfadyen főszereplésében a karakán és okos Elizabeth Bennet és a kötelességtudó, de visszahúzódó Mr. Darcy szerelmének kialakulását követhetjük végig az 1800-as évek elején. Az irodalomtörténet egyik legszerethetőbb alkotása pont annyira romantikus és kedves, hogy még ne legyen túl émelyítő.

Egy nap

Anne Hathaway és Jim Sturgess főszereplésével 20 év történéseit nézhetjük végig Emma és Dexter életében, akiket összeköt találkozásuk dátuma, július 15. Eltávolodások és közeledések hegyeit és völgyeit láthatjuk a filmben, ami nagyon is valóságos élettörténeteket vetít elénk.

Csillagainkban a hiba

Ettől a szívbemarkoló romantikus drámától garantáltan könnybe lábad a szemünk. A történet két rákbeteg fiatal, Hazel és Gus szerelmének kialakulását követi végig, akik a könyvek által kapcsolódnak egymáshoz, míg Gus meg nem lepi Hazelt egy amszterdami úttal, hogy meglátogassák kedvenc szerzőjüket.

A bambanő

A 90-es évek klasszikus romantikus vígjátékainak egyik legismertebb darabja a 25 éves Josie Geller életét mutatja be, akinek a munkája miatt ismét vissza kell ülnie az iskolapadba és cikket írnia a középiskolások életéről. Ez a feladat lehetőséget ad Josie-nak, hogy ezúttal az iskola sztárjává váljon korábbi sulis élményeivel szemben. Csak hogy Josie nem számít arra, hogy az egyik tanára személyében rátalál a szerelem.

Az 50 első randi

A Drew Barrymore és Adam Sandler főszereplésével készült romantikus komédiában Henry első látásra belehabarodik a kedves Lucyba, ám hamar kiderül, hogy a lány elég gyorsan elfelejtette az együtt töltött időt rövid távú memóriazavarának köszönhetően. Igazi klasszikus, szeretnivaló film, megfűszerezve egy kis humorral.

Kőgazdag Ázsiaiak

A 2018-as romantikus komédiában egy ázsiai szerelmespár megpróbáltatásaiba nyerhetünk betekintést, akiket a társadalmi normák és helyzetük különbözősége miatt próbálnak szétszakítani. Emellett a film a gazdag ázsiai családok ragyogó és kevésbé fényes életét is bemutatja.