Lángos, hekk, görögdinnye – ételek, amiket leginkább nyáron eszünk
Vannak olyan ételek, amikről az év nagyobb felében szinte megfeledkezünk, de amint kitör a nyár, a tányérunk állandó vendégeivé válnak.
Vannak olyan ételek, amikről az év nagyobb felében szinte megfeledkezünk, de amint kitör a nyár, a tányérunk állandó vendégeivé válnak.
Minek ide ötfogásos menüsor, ha az előételeket, levest és főételt is elfogyaszthatjuk egy tálból, hogy már csak a desszertre kelljen külön gondot fordítani?
Listába szedtük a leggyakoribb éttermi kifejezéseket és azok jelentését, hogy legközelebb ne kelljen zavarba jönnöd, ha hirtelen nem tudod, mit jelent, ha valamit Molnárné módra készítenek el.
Olyan ételeket és italokat gyűjtöttünk össze, amelyeknek elhagyását a legtöbb dietetikus csak ajánlani tudná.
Mindig érdekes a gondolatkísérlet, hogy ha valamitől meg kellene válnunk a mai naptól egész hátralévő életünkre, vajon mire esne a választásunk.
Fogyókúrázóknak szinte kötelező lecserélni a fehér kenyeret, de a fehér rizst és a krumplit is érdemes mértékkel fogyasztani. Ha pusztán változatosabban szeretnél étkezni, akkor is érdemes kipróbálnod az alábbi változatokat.
A nappalok egyre rövidebbek, a levegő hűvösebbé vált, a levelek a vörös és a sárga lenyűgöző árnyalataiba kezdenek átváltozni és a pumpkin spice latte újra az itallapon van – ez csak egy dolgot jelenthet: itt az ősz.
Számos olyan étel van a világban, amelyeket egy adott ország gasztronómiájához sorolunk, és ikonikus szerepükből kifolyólag azt gondolnánk, több évszázadra visszatekintő történelemmel rendelkeznek. Listánkon olyan ételeket gyűjtöttünk össze, amelyek egyike sem régebbi a második világháborúnál.
Új ízeket megkóstolni, különlegességeket kipróbálni sokan szeretnek, ám némelyik egyáltalán nem kíméli az emberek pénztárcáját. Az alábbi tíz étel bebizonyítja, hogy a gasztronómia nem ismer határokat, árban sem. Te melyikre örülnél, ha meghívnának?