Még nem regisztráltam

TechTud

A legújabb villanyautók

Vezess.hu
Vezess.hu

15 éve még a hibridek is űrhajónak tűntek, ma pedig már általánosan velünk vannak. Eközben egyre több a villanyautó is. Az Európai Unió tervei szerint 2035-től már csak villanyautókat lehet majd értékesíteni mifelénk, így aki új autót akar – egy-két kivételtől eltekintve – elektromos hajtásút kap. Összegyűjtöttük nektek az elmúlt időszak legújabb villanyautóit, amelyek közel hozzák az autózás jövőjét.

Neked melyik a kedvenced?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

11 szavazat.

Porsche Taycan 2023

Ferdehátú, kombi vagy terepkombi karosszériás, sportos villanyautó a luxuskategóriából.

Mercedes EQS 580 4Matic SUV

Elektromos luxusterepjáró 5 vagy 7 üléssel, az EQS limuzin SUV-testvérmodellje az első generációban, hatalmas akkuval, 544 lóerős hajtásrendszerrel.

BMW iX M60

Kétmotoros, 4×4-es, übererős elektromos terepjáró. A BMW iX ötüléses csúcsmodellje szalonhangulatú belső térrel, végtelen erővel, nagyon fejlett digitális szolgáltatásokkal és valóban jó hatótávval.

Audi Q8 e-tron

Az Audi 2018-ban bemutatott felsőkategóriás elektromos SUV-jának, 2023-ra átnevezett, itt ott modernizált változata.

Lexus RZ

Elektromos modell a Lexus palettáján, a UX után a második, de az első dedikáltan villanyautó 313 lóerős kétmotoros összkerékhajtással és egyedi kormányzás koncepcióval.

Volvo XC40 Recharge

Tisztán elektromos változat a legkisebb Volvo modellből 231 lóerős villanymotorral és 69 kWh-s akkumulátorral.

Ford Mustang Mach-E

A Ford 2019-ben bemutatott, vadiúj padlólemezre épülő első igazi elektromos autója. Megvásárolható egy vagy két villanymotorral, és akksicsomagból is több közül lehet választani.

Hyundai Ioniq 6

A Hyundai 2022-ben mutatta be az Ioniq 5 műszaki alapjainak felhasználásával készített, annál jobb légellenállású és takarékosabb, négyajtós elektromos autóját, az Ioniq 6-ot.

Kia Niro EV

Elektromos változat a második generációs Kia Niroból, mely 2022-ben mutatkozott be, 64,8 kilowattórás akkumulátorral és 204 lóerős villanymotorral.

Mazda MX-30 2022

A Mazda első elektromos autójának kissé átdolgozott változata.

Tesla Model Y Performance

Elektromos hajtású, ötüléses, középkategóriás autó összkerékhajtással, a Model Y nagy teljesítményű sportváltozata.