Még nem regisztráltam

TechTud

Gamer laptop, okoshangszóró, csúcstelefon – A legjobb kütyük 2023-ból

Birkás Péter
Birkás Péter

Az év legjobb videójátékai listánkat már korábban összeállítottuk, viszont idén sem csak játékokat teszteltünk, hanem rengeteg különböző elektronikai eszközt is, a telefonoktól kezdve a laptopokon át egészen a robotporszívókig. A tesztlaborunkat megjárt eszközök között akadtak jó, elfogadható és kevésbé jól sikerült termékek, de ahogy a listánk címe is mutatja, ezúttal azokat gyűjtöttük össze, amiket a legjobbnak találtunk a 2023-ban tesztelt kütyük közül.

Szerinted melyik a legjobb a listánkról?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

11 szavazat.

Sony WF-1000XM5

Ha zajszűrős fülhallgatót kell választani, akkor az első gondolatunk mindig a Sony valamelyik terméke, mert ezen a területen napjainkban ők a legjobbak. Nemrég jelent meg az egyik újdonságuk is, a WF-1000XM5, ami a kategória csúcsát képviseli. Nemcsak jól néz ki, de kényelmes viselet is, veszett jól szól, és ha bekapcsoljuk az aktív zajszűrés funkciót (ANC), akkor konkrétan megszűnik körülöttünk a külvilág. Repülőgépen, tömegközlekedésen megváltás egy ilyen füles.

Dyson V12 Detect Absolute

Porszívó és porszívó között hatalmas a különbség, főleg akkor, ha az ember a kezébe vesz egy igazán jól sikerült példányt. Ilyen a 2023 elején tesztelt Dyson V12 Detect Slim Absoulte, ami még mindig a gyártó egyik legjobb gépe. Nem olyan erős, mint a V15, de a legtöbb igényt így is röhögve kielégíti, praktikusan van kialakítva, és egyes részleteiben még fejlődött is a nagytestvéréhez képest. Egy ilyen géppel szinte már öröm a takarítás.

Lenovo Legion Pro 7i

Gamer laptop, hordozható erőmű, amin semmilyen játék nem fog ki. A Lenovo Legion Pro 7i burkolata alatt egy 24 magos, 36 szálon számoló Intel i9-13900HX processzor található, egy 16 gigabájtos Nvidia RTX 4090 videokártya, 32 gigabájt 6000 MHz-es DDR5 memória és 1 terabájt NVMe SSD kíséretében. A kijelző 2K-s és tudja a 240 Hz-es képfrissítést, ráadásul a gép kialakítása úgy elegáns, hogy közben a műfajban kötelezőnek számító RGB világítás sem hiányzik róla.

Sonos Era 100

A Sonos 2023-ban piacra dobta a térhangzásra fókuszáló Era 300 hangszórót, illetve a népszerű Sonos One utódját, ami a keresztségben az Era 100 nevet kapta. Ez egy egészen kompakt okoshangszóró, ami wifin és Bluetooth-on keresztül is használható, akár hanggal is vezérelhető, nem mellesleg olyan hangélményt biztosít, amit ki sem néznénk ebből a szerkezetből. Bónuszként még sokoldalú is, hiszen akár oldalsugárzónak is beállítható egy soundbar mellé.

Samsung Galaxy S23

Hazánkban a Samsung a legnépszerűbb telefonmárka, és ha valaki szeretné a gyártó legjobb készülékét magáénak tudni, akkor a Galaxy S23 a legjobb választás. Persze van ennél jobb telefon, az S23 Ultra, de az alapmodell minden létező igényt kielégít. Erős hardver, szuper fotós képességek, az androidos szegmens legjobb szoftveres megoldásai, több éves támogatással. Oké, a töltés sebessége lehetne sokkal gyorsabb is, de ez olyan kompromisszum, amivel együtt lehet élni.

Philips OLED 818

Tévéből idén sem volt hiány a piacon, de így is sikerült egy kedvencet választani, méghozzá az OLED kijelzős megoldások közül, a Philips kínálatából. 55 hüvelykes kijelző, minden csatlakozó, amire szükségünk lehet, normális fényerő, HDR-támogatás, remek színek, végtelen kontraszt és tökéletes feketék. Ezt persze más modellek is tudják, de itt van Ambilight háttérvilágítás, ami nemcsak jól néz ki, de rendkívül praktikus és testre szabható. Kötelezővé tennénk minden okostévén.

Onyx Boox Page

Bár az e-book olvasók piacát egyértelműen az Amazon, és a cég által gyártott Kindle eszközök uralják, de azért ezek mellett is akad olyan megoldás, amire érdemes odafigyelni. Ilyen az Onyx Boox Page is, amit három okból szerettünk nagyon. Gyönyörű a képe, a különböző felhőszolgáltatásoknak hála könnyedén másolhatók rá tartalmak, és  több áruházból (Kindle Store, Play Könyvek stb.) is vásárolható rá olvasnivaló.