Még nem regisztráltam

TechTud

Baldur’s Gate 3, Spider-Man 2, Tears of the Kingdom – Az év legjobb játékai

Birkás Péter
Birkás Péter

Nyakunkon az év vége, úgyhogy számba vettük a 2023-ban kiadott videójátékokat és összegyűjtöttük azt a hét címet, amit idén a legjobbnak ítéltünk meg. A válogatásunk egészen vegyes, hiszen a klasszikus szerepjátéktól a nyílt világú akción és a versenyprogramon át egészen a horrorig terjed a skála.

Szerinted melyik volt közülük a legjobb?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

12 szavazat.

Hogwart's Legacy

A Harry Potter nélküli Harry Potter-játék, amire minden rajongó vágyott, mióta megjelent J. K. Rowling első, a Varázsvilágban játszódó regénye. Évtizedekkel járunk a könyvek cselekménye előtt, diákként kerülünk a Roxfortba, és természetesen ránk hárul egy ősi rejtély felderítésének feladata. Az iskola és a közeli vidék szabadon bejárható, a terület tele van felfedeznivalóval és rejtélyekkel, szabadon varázsolhatunk, és még harcok is várnak ránk, amiket szintén mágiával kell megvívni.

Alan Wake 2

Volt idő, mikor lehetetlennek tűnt, hogy a 2010-es Alan Wake-nek valódi folytatás, egy igazi második rész készüljön, de vannak még csodák. Tizenhárom évet kellett várni rá, de megérte, ugyanis az Alan Wake 2 az idei év egyik legagyzsibbasztóbb játéka, a szó legnemesebb értelmében. Jó kis túlélőhorror olyan sztorival, amihez foghatóval nem nagyon lehet találkozni a videójátékok világában. Nem könnyű befogadni, de éppen ettől lett az egész zseniális és felejthetetlen.

Marvel's Spider-Man 2

2018-ban megkaptuk minden idők egyik legjobb szuperhősös játékát, aminek öt év után idén végre megérkezett a folytatása. Immár két Pókember irányítására van lehetőség, le kell győzni a falmászó szuperhős legikonikusabb ellenfelét, Venomot, és mindezek mellé jön a csodálatosan kidolgozott, a korábbinál jóval nagyobb játéktér, teljesen új képességek és lehetőségek, illetve egy olyan sztori, ami mellett elbújhat az elmúlt évek összes szuperhősfilmje.

Forza Motorsport

2023-ban a Forza-játéksorozat visszatért az alapokhoz, és az arcade jellegű Forza Horizon újabb epizódja helyett megérkezett a számozás nélküli Forza Motorsport, ami ismét a komolyabb vezetési élményt hozza el a képernyőkre. Szimulátorról ugyan nem beszélhetünk, de azért már elég közel járunk hozzá, ráadásul felfoghatatlanul sok menő verda volánja mögé pattanhatunk be, sőt, kedvünk szerint testre is szabhatjuk őket – ahogy azt kell!

Baldur's Gate III

A kilencvenes és a kétezres évek elejének legendás játéksorozatának harmadik részére közel negyed évszázadot kellett várni, de megérte. A Baldur’s Gate III a 2023-as év egyik, ha nem a legjobb játéka, ami úgy hardcore RPG, hogy még azok is könnyedén el tudnak merülni benne, akik sosem próbálták a műfajt. Gyönyörű látvány, remek sztori, hatalmas szabadság, csapatverbuválás, körökre osztott harc és annyi fajta lehetőség, hogy a megjelenés óta csak kapkodjuk a fejünket.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

A Nintendo Switch konzol talán legjobb játéka, a The Legend of Zelda: Breath of the Wild is folytatást kapott idén, a Tears of the Kingdom pedig nem okozott csalódást. Annak ellenére sem, hogy ugyanazt a világot kapjuk, mint legutóbb, csak kibővítve, olyan részekkel, amiknek az elérése lehetetlen volt a korábbi epizódban. A játékmenet részben változatlan, részben olyan újításokat hozott, amiknek hála a játékosok úgy élhetik ki a kreativitásukat, ahogy talán még soha.

Octopath Traveler II

Nem AAA-kategóriás játékokból sem volt hiány idén, és innen az egyik legnagyobb kedvencünk a SNES korszakot idéző Octopath Traveler II, amiben ismét csapatot kell verbuválnunk, hogy megoldjunk nyolc, elsőre különálló, de a fináléban összekapcsolódó történetet. A játék rengeteget fejlődött az első részhez képest, érdekesebbek a sztorik és jobb a harc, a kettő együtt olyan változatosságot biztosít, ami kitart a kijátszáshoz szükséges 60. óra végéig.